Zápas - mládež 13. 12. 2014, Martin Stříbrný

SDO: Chmelař čtyřmi góly srazil Boleslav, Litvínov vyhrál 6:2

B o l e s l a v - Litvínovští si po čtvrtečním nezdaru v Jihlavy, kde podlehli 1:4, si dnes spravili chuť v Mladé Boleslavi, kterou porazili vysoko 6:2. Hvězdou utkání se stal Jan Chmelař, který dokázal vsítit 4 branky! O další dvě branky se postarali Macháč a Havelka.

2. část B, 13.12.2014
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 6
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 1:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krofta (Haas) – Řečinský, Mašek, Chládek, Kalus, Marček Mlčoch, Mattis – Prokop, Pätoprstý, Vajsejtl, Straka, Rypar, Kalaš, Planý, Veselý, Uřidil, Dančišin.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Havlík) – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek Brzek, Březák – Chmelař, Vébr, Drašar, Bečvář, Havelka, Bárdoš, Helt .


Reportáž

Zápas začal poněkud tvrdší hrou, kdy se oba celky jen ztěžka dostávali do šancí. První větší šanci mohl při přesilovce Litvínov, ale domácí je téměř k ničemu nepustili. V 8. minutě však Urbánek kolenem sestřelil Planého a šel pod sprchy. Ani Boleslavským se však příliš v početní výhodě nedařilo. Navíc měl Chmelař náběh na brejk, ale domácí mu nedovolili překročit červenou čáru. Až ve hře v plném počtu měl dobrou střeleckou příležitost Vajsejtl, jenže gólman Litvínova byl pozorný. Nakonec se ale skóre přesto změnilo, když se necelé tři minuty před prvním odchodem do kabin prosadil Jan Chmelař, jehož nechali boleslavští obránci úplně volného před bránou.

Druhé dějství bylo o poznání útočnější než první. Zhruba tři minuty po přestávce dokázal vyrovnat Jan Prokop, jenž předvedl pěkné sólo. Jenže domácí se z vyrovnávací branky neradovali dlouho, neboť za chvíli odpověděl při závaru před Kroftou opět Jan Chmelař. Bruslaři pak o minutu později lovili puk ze své sítě i potřetí, když se prosadil Marek Macháč. I nadále byly k vidění ofenzivní hody, přestože do druhé sirény už gól nepadl. Mnohem nebezpečnější však byli hosté, kteří se po odskočení o dvě branky uklidnili. Zbran ovšem domácí nesložili, když se povedlo dvakrát jedovatě zakončit tak, že to vypadalo, že brankář neviděl na puk, ale měl štěstí.

Poslední třetinu načal svým pokusem Chmelař, jehož si Krofta pohlídal. Následovala série vyloučených na obou stranách, v jednom z nich se prosadil Jan Chmelař, který tak završil svůj hattrick a utkání zřejmě již rozhodnul. Avšak domácí nesložili zbraně a Jiří Veselý vzápětí vrátil Boleslavi naději, když 11 minut před koncem vrátil skóre na rozdíl dvou branek. Domácí se snažili útočit, ale hosty podržel brankář Sklíba. Nakonec jejich snahu utnul Jan Chmelař, třebaže se štěstí, a ve hře čtyř na čtyři dvě a půl minuty před koncem ještě Martin Havelka.