Zápas - mládež 09. 01. 2015, Martin Stříbrný, Tomáš Vlček

SDO: David Drašar svým hattrickem vystřelil důležité tři body v Havířově

H a v í ř o v - Litvínovští dnes zavítali na ledě týmu AZ Havířov, který je jeho přímý konkurent v boji o play-off. Starší dorostenci v tomto velmi důležitém utkání dokázali vyhrát za tři body, a odskočit tak v tabulce svému dnešnímu soupeři na rozdíl tří bodů. Největší zásluhu na tom měl útočník David Drašar, který dokázal vsítit hattrick. Další branku přidal Josef Jícha.

2. část B, 09.01.2015
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Gerža (Sonnek) – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Mrowiec, Spálovský – Moravčík, Wróbel, Polak, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Pacoň, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Havlík) – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Urbánek, Brzek, Břežák – Klika, Chmelař, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Bárdoš, Helt.


Reportáž

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, ale jak už to tak bývá, protože svou aktivitu nevyužili, otevřeli skóre domácí. Ti nejprve hru srovnali, a když dostali v 11. minutě k dispozici dvojnásobnou přesilovku, udeřili. Jakub Hendrych se objevil v pravý čas na pravém místě a rychlou střelou z mezikruží poprvé překonal Sklíbu. Hosté stihli ještě do přestávky vyrovnat. David Drašar dostal na brankovišti možnost dorážky vyraženého puku a mezi betony jej procpal za Geržova záda.

Ze druhé třetiny neuběhly ještě ani dvě minuty a hosté šli do vedení. Dostali možnost hrát přesilovku a už po 11 vteřinách ztečoval Josef Jícha střelu od modré pod víko – 1:2. AZ srovnal přesně v polovině utkání. Bárdoš fauloval unikajícího Kurovského a z následně nařízeného trestného střílení poslal Daniel Kurovský puk od horní tyčky do branky – 2:2. Jenže už za tři a půl minuty si vzali Severočeši vedení zpět. David Drašar využil toho, že Gerža nebyl včas u své tyče a poslal do branky puk odražený od zadního mantinelu. < /p>

Na začátku třetí třetiny však bylo opět srovnáno. Kamil Wróbel se dostal při hře ve čtyřech do úniku a ač faulován dokázal dostat puk pod gólmanem potřetí do litvínovské branky. Chvíli na to dostal k dispozici TS domácí Hendrych, ale Sklíbl jeho pokus betonem zlikvidoval. Pak měl gólovou možnost Kurovský, ale branky padla ve 48. minutě na druhé straně. Tentokrát stačilo hostům k využití přesilovky jen 6 vteřin a Daivd Drašar zkompletoval hattrick.

Závěr zápasu byl spíš bojem, než pohledným hokejem. Domácí se sice snažili a vytvářeli si i tlak, ale vyložených šancí moc neměli. To na druhé straně mohl dát pátý gól Chemiků Bečvář, ale na Geržu si po samostatném úniku se svým blafákem nepřišel. A protože v 59. minutě Wróbelova střela švihem jen zazvonila o břevno, vyhrál souboj sousedů v tabulce o šest bodů Litvínov.

Ohlasy

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Martin Janeček (HC Havířov): Viděli jsme myslím kvalitní utkání, které vyhrál spíš šťastnější tým. Kluci hráli poctivě a bojovali až do konce, takže jim nemám moc co vytknout. Snad jen, že jsme málo stříleli a chodili do branky.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Pro nás jsou to hodně cenné body. Bylo to těžké utkání, Havířov parádně bojoval a předvedl dobrý týmový výkon. My jsme tady byli v trochu rozhozené sestavě, o to více jsme s výhrou za tři body spokojeni. Kluci si ukázali, že s bojovností to jde.

Fanshop