Zápas - mládež 18. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští zvládli své první utkání o play-off proti Boleslavi

L i t v í n o v - Starší dorostenci se v dnešním utkání na svém ledě utkali s Mladou Boleslaví. I přes to, že věděli, že se nebude jednat o lehké utkání, tak ho s přehledem zvládli a zvítězili vysoko 7:3! Velkou zásluhou na tom měly přesilovky, které dokázali Severočeši využít hned ve čtyřech případech.

2. část B, 18.02.2015, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
7 3
  • Třetiny

    4:1, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek "C", Březák "A" – Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Marek (13. Krofta) – Makovička, Kalus, Marček, Mlčoch, Mattis – Prokop "C", Kroni, Vaníček, Rypar, Kalaš, Planý, Kerda, Skořepa "A", Veselý, Dančišin.


Reportáž

Litvínovští vstoupili do utkání skvělým způsobem, jelikož už v šesté minutě vedli 3:1. První branku utkání vstřelil David Drašar. Litvínovský útočník dokázal před Markem nadzvednout střelu Kristiana Reichla nad jeho rameno a domácí vedli 1:0!

Druhou branku přidal už ve třetí minutě Martin Havelka. Český reprezentant si v oslabení najel na mezikruží před Markem, dostal pohotovou přihrávku zpoza brány od Josefa Jíchy a střelou do levého rohu branky poslal domácí do dvoubrankového vedení. Domácí se neradovali příliš dlouho, jelikož dvě minuty po této brance vstřelili svou první i Bruslaři, o kterou se postaral Patrik Rypar.

Čtvrtou branku dokázali přidat v následující přesilové hře. Vše začalo ve skrumáži před Markem, kde se nejlépe zorientoval David Drašar a poslal puk na Dominika Brzka. Litvínovský kapitán nad ničím neotálel a ranou do horní části brány vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Poslední branku, kterou mladoboleslavský gólman ve své bráně snesl, byla ta Josefa Jíchy, která přišla ve 13. minutě. Domácí útočník projel v rychlosti středním pásmem, skrz kruhy dojel až k Markovi, kterého zaskočila rychlá střela zápěstím a puk byl v síti.

Stejně jako tu první, tak i tu druhou třetinu začali lépe domácí. Štěpán Urbánek zasadil Boleslavi pověstného "bůra". První střelu Martina Havelky dokázal Krofta ještě vyrazit, jenže pouze na hůl zmiňovaného útočníka, který pohotovou dorážkou vstřelil gól.

Branku naděje pro Boleslav vstřelil v polovině utkání při hře 4 na 3 Marek Mlčoch. Kalus nabídl Mlčochovi kotouč na kruhy, útočník Mladé Boleslavi vypálil a i s pomocí horní tyčky Havlíkovy brány snížil na 2:5. Jelikož toto byla poslední branka této třetiny, tak bylo jasné, že se Boleslavští ve třetí už na nic moc nezmůžou.

Spíše boje, než hokej nabídla třetí třetina, ve které se ledová plocha změnila na ring. Ve 44. minutě se do sebe vzájemně pustili na jedné straně Havelka a Reichel, na druhé Veselý, Vaníček a navíc i gólman Krofta, z čehož vyplynula přesilovka pro domácí, kterou dokázali přetavit v gól. Kapitán Dominik Brzek si připsal svůj druhý gól, když dostal křižnou přihrávku a ranou do odkryté klece rozhodl dnešní utkání, jelikož bylo jasné, že Boleslav se už na nic nezmůže.

Po šesté brance Litvínova přišlo mnoho dalších vyloučení na obou stranách, jak na té litvínovské, tak i na té mladoboleslavské. Zrovna v chvíli, kdy na trestné lavici nebyl ani jeden hráč, vstřelil gól David Drašar. Litvínovský útočník se s ničím nepáral a bombou propálil Krofta. O korekci se přesně minutu před koncem utkání postaral Milan Dančišin, když se trefil do černého a ukončil dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): V první třetině jsme hráli to, co jsme si řekli a z obou stran se hrál slušný hokej. Po první třetině z toho byl guláš a s hokejem to nemělo nic společné. Hlavní pro nás je, že bereme tři body, za které jsme rádi.

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Tomáš Černík (BK Mladá Boleslav): Od začátku byli domácí lepší a vítězství si zasloužilo, není k tomu co víc dodat.

Fanshop