Zápas - mládež 26. 02. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Chemici po bojovném výkonu podlehli Moře 2:3 v prodloužení

O l o m o u c - Litvínovští se v dnešním utkání ligy juniorů utkali s domácí Olomoucí. I přes to, že prohrávali už 2:0, dokázali stav utkání srovnat a dotáhnout ho do prodloužení. V něm bohužel už po čtyřiatřiceti vteřinách inkasovali a z Olomouce vezou tak "pouze" jeden bod.

O umístění, 26.02.2015
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Urbisch (Slezák) – Klvaňa, Nesvadba, Tomek, Brandýs, Hes, Škoda, Jeklič A. – Štefka J., Ostřanský (C), Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Horák J., Beták, Kropáč, Konečný, Janás.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sroka) – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Čapek, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Šimeček, Štěpka (C).


Reportáž

Litvínovští zaznamenali mizerný vstup do utkání, jelikož už ve druhé minutě prohrávali 1:0. První branku Kohoutů a utkání vůbec vstřelil Šimon Beták. Mora se ihned po buly dostala do útočného pásma, tam si vypracovala několik příležitostí, z čeho padla první branka, kterou vstřelil zmiňovaný střelec.

I druhou branku první třetiny vstřelili hráči Mory. I přes to, že domácí hráli oslabení, nebáli se hrát do ofenzívy, a nakonec se jim i podařilo vstřelit branku. Matěj Pavlovský ujel a přesnou ranou rozvlnil síť za zády Spěšného. Dvoubrankové vedení Olomouce netrvalo příliš dlouho, protože ještě v první třetině dokázali hosté snížit. Jaroslav Šimeček se dostal k odraženému kotouči, párkrát si ho prohodil s Dominikem Čapkem a ranou mezi pravou tyčkou a gólmanem Urbischem propasíroval kotouč do brány.

Druhá třetina nebyla oproti té první tak bohatá na góly, na šance ale ano. Více šancí měli na hokejkách hráči Mory. V průběhu dvou minut se řítili její dva hráči úplně sami na Spěšného, jenže gólman Chemiků jej dokázal vychytat, a tak přišla branka na druhé straně. Ve 35. minutě přišla pro Litvínov šance dvojnásobné přesilovky, kterou dokázali využít. Šesták poslal puk Josefu Stříbrnému, ten vymyslel přihrávku na volného Karla Šefla, který dokázal dostat puk za přesunujícího se Urbische, a srovnat tak stav utkání.

Třetí třetina dnešního utkání nic zajímavého už nepřinesla, a tak zápas musel putovat do prodloužení. Jediná zajímavá možnost třetí třetiny se naskytla Moře, když musel v 51. minutě usednout na trestnou lavici Dominik Štěpka. Hráči Olomouce svou přesilovku ale nesehráli příliš dobře a mladý Chemik se tedy mohl po dvou celých minutách vrátit na led.

Jak dlouho museli diváci čekat na první branku třetí třetiny, v prodloužení to bylo přesně naopak. Sotva diváci usedli na svá sedadla, utkání bylo rozhodnuto. Mora se po zahájení prodloužení ujala puku, chvíli kombinovala v útočném pásmu Litvínova a v čase 60:34 zásluhou Matěje Pavlovského rozhodla dnešní utkání. Olomoucký útočník po několika dorážkách dokázal propasírovat puk za záda hostujícího gólmana a připsat tak bonusový bod pro svůj tým.