Zápas - mládež 03. 03. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Chemici nezvládli zápas s domácím Motorem a podlehli 4:5

B u d ě j o v i c e - Litvínovští junioři v dnešním utkání podlehli Motoru, který se tak tímto vítězstvím pravděpodobně zachránili v nejvyšší soutěži. O prohře Litvínova rozhodla nepovedená první třetina, ve které Litvínovští podlehli 0:3.

O umístění, 03.03.2015
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    3:0, 2:2, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mazúch – Hanus, Žáček, Břečka, Kutiš, Matoušek, Škopek, Malovec, Křikava – Švec, Rob, Guman – Samohejl, Bílek, Panáček – Šuhaj, J. Bárta, Ruda – Vostřák, Koupal, Doktor

  • Sestava hostů

    Spěšný – Beránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Trübenekr, Weitz, Čapek, Stříbrný, Ujfaluši, Mical, Štěpka


Reportáž

Juniorku HC Motor čekal možná nejdůležitější zápas sezóny s Litvínovem. Domácí do zápasu doslova vlétli a hned po úvodním buly se do šance dostal Luboš Rob, jenž ještě úspěšný nebyl. Jihočeši však proměnili hned první přesilovku. To Tomáš Guman trefil z dobré pozice jen brankáře hostí a ten jen vyrazil puk před sebe. Tam ho našel rozjetý Emil Švec a vrátil ho do branky. Netrvalo dlouho a ž to bylo o dvě branky. Petr Škopek napálil puk a Spěšný ho jen tágem vyrazil před Josefa Matouška a ten se nemýlil. V tu chvíli byli Jihočeši jasně lepší a utkání ovládali. Pak se nechali dvakrát vyloučit a Litvínov se dostal do hry. Pár šancí pochytal Mazúch a dodal tak svému týmu potřebnou jistotu. Zvláště zákrok po rychlé teči Martina Micala byl velmi těžký. Domácí se vzpamatovali a opět začali hrát. Jan Bárta zavezl puk do útočné třetiny a tam našel Jakuba Šuhaje. Ten se rozhlédl a trefil přesně odkryté místo v brance. Budějovičtí tak vyhráli první třetinu o tři branky a měli nakročeno k vítězství.

Druhá třetina byla hodně bláznivá. Hned na začátku měl totiž Litvínov přesilovku pět na tři a využil ji dokonale. Nejprve se trefil Dominik Štěpka, který byl na konce kombinace celého útoku. Vzápětí Mazúch vyrazil puk po střele Stříbrného a Petr Ujfaluši ho poslal do branky. Na to reagovali domácí trenéři oddechovým časem. Naštěstí pro Jihočechy se jim podařilo brzo dát další branku. To se v útočném pásmu dokázal přesnou střelou prosadit Jan Bárta. Hosté pak měli ještě jednu šanci při přesilové hře, když Jan Trübenekr trefil tyčku. Další branku domácích přidal Luboš Rob. Ten si v útočné třetině pohrál s obráncem a poslal brankáři puk mezi betony do branky. Ke konci třetiny opět Severočeši kousali a Mazúch hned dvakrát svůj tým podržel po střele Stříbrného a Ujfalušiho. Po dvou třetinách tak Jihočeši stále vedli o tři branky.

Kdo by si myslel, že je o výsledku rozhodnuto, ten by se mýlil. Hosté se totiž opět dostali do hry při přesilové hře. Petr Ujfaluši totiž tečoval nahození před branku v době, kdy rozhodčí opět signalizovali další vyloučení domácího hráče. Šanci domácích měl Luboš Rob, ale jeho střelu Spěšný chytil. Pak byl vyloučen na pět minut a do konce zápasu Jan Bárta a Litvínov nabídnutou šanci dokázal využít. Dominik Štěpka se napřáhl za modrou a jeho tvrdá rána skončila v síti domácí branky. Drama vrcholilo. Hosté hráli až do konce a o výsledek se srdnatě rvali. Rozhodčí pak hojně vylučovali hráče obou mužstev a hosté to zkoušeli dokonce bez brankáře. Nakonec se už nic nestalo a Motor tak dotáhl zápas do vítězného konce. Fanoušci tak mohli spolu s hráči slavit záchranu extraligy.

Fanshop