Zápasy 17. 03. 2015, Redakce

Litvínov vyhrál v Pardubicích a ve středu tam bude mít mečbol!

Jediná inkasovaná branka, jen tři vyloučení a tři góly - Verva se v Pardubicích s vervou držela svého a úspěšného... Porazila soupeře počtvrté za sebou (z toho potřetí v play off) a zítra může na jeho ledě sérii ukončit! Využila dvě přesilovky, dvě branky vstřelil Peter Jánský, na dvě přihrál Karel Kubát a Pavel Francouz zapsal asistenci.

3. ČTF (ČT), 17.03.2015, Pardubice, Tipsport arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vejmelka – Zdráhal, Čáslava, Kolafa, Čutta, Benák, Havlík, Ščotka – Sýkora, Zohorna, Cetkovský – Tybor, Marcinko, Gašparovič – Radil, Nahodil, Starý – Poulíček, Venkrbec, Moučka. Připraveni Kristan a Voženílek. Trenéři Říha starší a mladší

  • Sestava hostů

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Sklenička, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Před nezaplněné hlediště vyjela Verva v totožné sestavě jako v sobotu doma, jen jako druhý brankář se svlékal poprvé ústecký Michael Petrásek. Domácí logicky zatočili se složením týmu víc. Brankáře Kristana nahradil mladý Vejmelka, do sestavy se vrátil Čutta a poprvé v play off po zranění i důrazný Cetkovský. Ten dokonce v prvním útoku.

Jenže na ledě byl v úvodu zápasu jen jeden tým - hosté, povzbuzovaní několika stovkami svých fandů. Kubát zaměstnal brankáře už v 7. vteřině, ve třicáté nebezpečně nahodil puk do chumlu od modré čáry Pavlík. Stále ještě v 1. minutě zakončoval bekhendem Trávníček ze třetí řady, která šla na led dřív než druhá.

Ve 2. minutě se provinil Marcinko. Do střelecké pozice se dostal Hübl, volil přihrávku a nakonec z toho nic nebylo. Nájezd Petružálka z pravého křídla, střela mezi betony a komorní hala ztichla ještě víc (tedy až na patřičnou část) - 0:1!

Ve 4. minutě poprvé zasahoval Francouz, ale zanedlouho jel na branku po Kubátově vypíchnutí rozehrávky soupeře a přihrávce Hübl - mířil nahoru a přestřelil. V 8. minutě z voleje přesně zakončil volný Jánský po Hüblem a soupeřovou bruslí usměrněné přihrávce. Tenhle puk už napnul síť, 0:2! Marcinko zajel beztrestně do Francouze, což kapitán Trávníček marně reklamoval u rozhodčích.

Domácí nicméně zlepšili pohyb a důraz a po Zohornově přihrávce v pádu měl na holi snížení Sýkora - Francouz zazračně holí z prázdné branky zachránil! Bylo v tom i dost štěstí, ale víte, komu přeje... Další šance Vervy (Jánský), druhé vyloučení Marcinka a víc už se toho v prvním dějství nestalo.

Jestli v pardubické kabině byla bouře, tak buď nijak výrazná, nebo s malým efektem. Začátek druhé třetiny totiž velké změně obrazu hry domácích nenasvědčoval. Pak ale Litvínov přišel u své branky o kotouč a Sýkora z otočky snížil na 1:2. Ozvali se diváci, červení se probudili, ale střelec branky mohl být rád, že za zákrok na Trávníčka za chvíli nešel ven. Kapitán Vervy v tu chvíli ukázal příkladnou disciplínu, žádná negativní reakce.

Lukešovu ránu z mezikruží kryl Vejmelka. Litvínov se tak znovu připomněl, přečkal Trávníčkův trest, který lehkým seknutím pomáhal hasit Benákovu šanci. Ba co víc - v oslabení Ručinský a Hanzl po sobě ohrozili Vejmelku. Znovu v akci Trávníček - u tyčky jej minul Gerhátův belhend.

Jurčíka zasáhl v obličeji Gašparovič a Litvínov znovu přesilovku využil. Kubát kolmo přihrál do jízdy Jánskému, který projel obranou soupeře jako tank č. 86 a zasunul puk po kličce brankáři mezi betony, 1:3! Dorovnal tak třígólového střelce série Petružálka a v bodování se dostal do vedení se čtyřmi body.

Radil se pěkně uvolnil a ještě ve stejné minutě trefil břevno, nezbytné štěstíčko také přálo. Pak Kubát zasáhl nedovoleně do rodícího se přečíslení soupeře a musel ven, ale dvoubrankový náskok zůstal nezměněn.

V závěru si žlutí výsledek vcelku bez problémů pohlídali, i když trenéři Říhové se snažili zvýšit tempo stažením hry na tři pětky. Vyloučen byl v závěru Kubát, ale ani tehdy Pojišťováci neudeřili.

HCVL vyhrál deváté utkání v řadě, série ze základní části stále pokračuje! Tým znovu zdobila disciplína, brankář, klid, kombinace, produktivita... Soupeř odehrál poprvé alespoň střelecky vyrovnanější partii, ale se dvěma góly za 180 minut se vyhrává těžko.

Zítra se začíná v 18:00 a Krušnohorci mají první šanci postoupit!

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha starší: "Rozhodla první třetina, do které jsme vstoupili katastrofálně. Litvínov šel do vedení, uklidnil se a pak už si zápas hlídal až do konce. Nevím, proč jsme měli takový vstup do zápasu. Hráče jsme nabádali k tomu, že přístup musí být jiný a doma musíme být daleko aktivnější. Možná nás trošku zabrzdilo na začátku to oslabení, kdy jsme dostali hned gól, ale i tak doma musíme předvádět úplně jiné nasazení a pohyb. To tam v první třetině vůbec nebylo."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Povedla se nám první třetina, hlavně co se týče produktivity. Ve druhé třetině jsme byli zatlačení soupeřem a bylo strašně důležité, že jsme to zvládli. Pardubice daly kontaktní gól, začaly být aktivnější a my jsme byli rádi, že jsme ještě v té třetině dokázali odpovědět. To bylo klíčové. Ve třetí části jsme hráli tak, abychom soupeři nenabídli nějaké velké šance. To se nám podařilo a dotáhli jsme to do konce."

Fanshop