Zápas - mládež 08. 03. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Žádný obrat se nekonal a sezona pro starší dorostence Litvínova končí

L i t v í n o - Starší dorostenci se ve 3. zápase série představili poprvé na svém ledě. Bohužel nedokázali vstřelit ani jednoho góla, Třince dokázal vsítit tři, a tak se po zásluze raduje z postupu do další fáze dorostenecké soutěže!

3. OF, 08.03.2015, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
0 3
  • Třetiny

    0:1,0:1,0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Drašar, Jícha, Helt, Pavlíček, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář, Myšák.

  • Sestava hostů

    Hlaváč – Hrachovský, Mich. Roman, Valíček, Haman, Krása, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehoráček, Kofroň, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Mil. Roman.


Reportáž

Třinečtí přijeli do Litvínova ve velké pohodě, bodeť by také ne, když si na led Chemiků přivezli dvouzápasové vedení a k dispozic tak měli první matchball, kterým mohli celou sérii bleskurychle ukončit. A této šance se hostující zdatně chopili už od začátku utkání, které bylo v jejich režii.

Oceláři do zápasu vlétli, jak se sluší a patří. Drali se za vítězstvím. Od začátku zápasu měl domácí brankář plné ruce práce, ale zdatně hostujícím odolával. Ve čtvrté minutě přišla první přesilová hra Třince, domácí brankář čelil několika dorážkám hostujících, ale všechny dokázal zlikvidovat. V deváté minutě dostali šanci ukázat svou přesilovou hru také domácí, ale branku Hlaváče nijak závažně ohrozit nedokázali. Po řadě nepřesností z holí litvínovských přišla ale jejich první větší šance poté, co Jan Bečvář dokázal tečovat střelu jednoho ze svých spoluhráčů, ale co naplat, když Hlaváč se štěstím, ale přece jen tuto šanci zlikvidoval. Domácí brankář kapituloval poprvé v patnácté minutě, když na něj jel sám hostující útočník Robin Švaňa, který propálil Sklíbu střelou nad jeho rameno. V sedmnácté minutě mohli Chemici srovnat stav zápasu, když měli k dispozici druhou přesilovou hru. A málem se to domácím také povedlo. Jíchovu střelu od modré vyrazil hostující brankář pouze před sebe, kde se o puk strhla mela, ale nikdo z domácích puk za záda Hlaváče dopravit nedokázal.

Na začátku druhé třetiny měli k dispozici druhou přesilovou hru i hosté poté, co se Josef Jícha po přetaženém střídání dopustil faulu. A to se mohlo Chemikům ihned vymstít, protože třinecký forward Roman byl osamocený na pravém křídle a stál tak tváří v tvář domácímu brankáři Sklíbovi, který ale nezpanikařil a počkal si až třinecký útočník vypálí a puk výstavním zákrokem dokázal lapit. O chvíli později přišla šance i pro domácí tým. Myšák zpoza brány poslal kotouč na Zdeňka Vébra, který ale nedokázal puk ideálně zpracovat a sám se tak připravil o dobrou střeleckou pozici. Chemici byli v této části hry aktivnějším týmem a postupně tlačili na pilu. Po střele Josefa Jíchy z mezikruží dokonce zazvonila tyč! Škoda. Protože o chvíli později se radovali opět hosté. Sklíba kapituloval podruhé v dnešním utkání, když dostal poměrně laciný gól. Filip Haman nahodil od modré kotouč na bránu, ten se v letu otřel o masku Sklíby a rozvlnil sít za jeho zády. A Oceláři vedli již o dvě branky! Svůj náskok mohli hosté zanedlouho navýšit v jejich třetí přesilové hře. A neměli k tomu daleko. Miloš Roman se po kombinaci s Hrehoráčkem dostal do dobré střelecké pozice, vypálil a kotouč se otřel o pravou tyč Sklíbovy branky. Litvínovští ale statečně bojovali. Čtyři vteřiny před koncem druhé třetiny to dokonce zkoušeli v šesti! Ale ke střele se Chemici už nedostali.

Do třetí třetiny vstupovali domácí s dvoubrankovým mankem, ale museli zabrat, jinak by pro ně totiž sezona letos skončila. Chemici pálili ze všech pozic. Filip Helt to zkoušel z úhlu, ale jeho střela neměla gólové parametry a stále bezchybného Hlaváče nezaskočila. Oba týmy začali dohrávat osobní souboje u mantilu, bylo vidět, že se jedná o zápas play off. Čtrnáct minut před koncem zápasu ale přišla pro Chemiky smrtelná rána, kterou měl na triku reprezentační útočník David Kofroň. Rychlou forhendovou ranou dokázal dnes již potřetí rozvlnit síť za domácím gólmanem. Chemici ale srdnatě bojovali dál. Jícha vyzkoušel Hlaváče střelou nad lapačku, ovšem hostující gólman se o čisté konto připravit nenechal. Domácí si vzali oddechový čas a trenér Mrázek se snažil své svěřence ještě vyburcovat. Deset minut před koncem utkáním byl vyloučen hostující Adámek a Chemici tak mohli dnešní utkání utkání ještě trochu zdramatizovat. To se ale nepovedlo, všechny snahy skončily na skvěle chytajícím Hlaváčovi. Ke konci utkání byl ještě vyloučen domácí Filip Helt za sekání a Oceláři měli možnost svou výhru ještě zpečetit. Litvínovští tentokrát oslabení zvládli s přehledem a Oceláře do žádné šance nepustili. O čestnou branku Chemiků se mohl postarat Dominik Brzek, který se prokousal skrz střední pásmo až do zakončení, trefil ale pouze boční konstrukci Hlaváčovy brány. A hostující gólman se tak mohl radovat z vychytané nuly na ledě Chemiků, která se v play off určitě cení.

Litvínovští s favorizovaným Třincem nedokázali vyhrát ani jeden zápas a sezona pro ně tak tímto zápasem končí.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov):V dnešním utkání zaslouženě vyhrál Třinec, také i zaslouženě postoupili. V kabině jsme si říkali, že budeme více střílet a budeme chodit více do zakončení. To jsem nedodrželi a bohužel nevstřelili ani jednoho góla.