Zápasy 11. 04. 2015, Redakce

První finále pro Vervu! Na dálku fandil i Hlinkův stadión

Litvínov v sobotu vyhrál v Třinci 3:1 a ujal se ve finálové sérii vedení 1:0! U všech tří branek byl František Lukeš (1+2). Fandilo se poprvé v historii při utkání venku i přímo v hledišti Zimního stadiónu Ivana Hlinky. Velké žlutočerné sobotní odpoledne...!

1. FIN (ČT), 11.04.2015, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hrubec – Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Foltýn – Hrňa, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský (A), Orsava – Dravecký, Plíhal, Adamský – Cienciala, Matuš, Rákos. Připraveni Hamerlík a Růžička. Trenéři Kalous a Varaďa

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Gula, Pavelka - Pavlík, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Soukup a Baránek. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Verva nastoupila k zápasu před vyprodanou Werk arenu ve stejné sestavě jako v semifinále. V Litvínově na stadiónu Ivana Hlinky podporovalo tým nakonec na tisíc fanoušků. Fandili a reagovali jako na domácích zápasech! Skandovalo se i jméno střelce, tleskalo, povzbuzovalo... V závěru přišly nadšené standing ovation!

Verva začala brzkým oslabením, Jiřího Gulu poslali sudí ven za podražení. Petr Chaloupka se ocitl bez hole, po čase mu ji půjčil Robin Hanzl a i díky skvělému zákroku Pavla Francouze proti Hrňovi Litvínov úvodní oslabení přestál. Přesto měly hrát v zápase významnou roli.

V 5. minutě krosčekoval před brankou Adamský Hanzla. Přesilovka žlutých a – gól! V hledišti v Litvínově se skandoval střelec Karel Kubát, 0:1.

Ve 12. minutě jel sám na Francouze hráč, který měl nejlepší předpoklad sólo proměnit - Irgl, ale Francouz jeho střelu vyrazil vyrážečkou. Vyloučení Ciencialy v poslední pětiminutovce překryl potrestaný zákrok Trávníčka. Ve 20. minutě drama před oběma klecemi: Trávníček s Hanzlem jeli dva na jednoho, Trávníčkovu ránu Hrubec vyrazil. A v posledních vteřinách závar před svatyní Vervy, se šťastným koncem pro Ropáky.

Po změně stran šel ven za podražení Ručinský a po 72 vteřinách musel mimo hru také Piroš, i když protihráče – nezaviněně – zasáhla hůl spoluhráče Kubáta. Oslabení tři na pět Litvínov zvládl, ale klasickou výhodu domácí využili, Polanský z dorážky k tyči vyrovnal na 1:1. Trávníček dostal nabito zpoza branky od třineckého odchovance Martynka, Hrubec vyrazil. Vyloučení Kubáta změnu stavu nepřineslo, za to třineckého Růžičky už ano! Lukešovi nabili Hübl a Kubát na parádní ránu pod horní tyčku. Hrubcova lapačka máchla do prázdna a HCVL znovu získal vedení, 1:2!

Trestnou lavici zahřáli Chaloupka a Linhart, půl minuty se hrálo čtyři na čtyři. Ale pak začala přesilovka žlutých a Pavelka nádherně tečoval mezi kruhy Lukešovo vybídnutí – 1:3!

Třetí dějství - tam už tlačili čas a hosty k vítězství nejen skvělí fanoušci Vervy v hledišti, ale snad celé severní Čechy... Vyloučeni byli Ručinský a Dravecký. V přesilovce měl tři obrovské šance Trávníček, dorážel bekhendem a pak dvakrát forhendem zblízka. Škoda! Nebude to mrzet...?

Ven šli ještě Irgl a pak Pavlík zároveň s Klepišem. Power play a možnost trefit prázdnou klec Ocelářů. Nezdařilo se, ale nikomu to nevadilo! Výhra 3:1, žlutočerná pohádka pokračuje.

Zítra všichni, kdo nejste v Třinci, znovu přijďte do hlediště Hlinkova stadiónu!

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Jiří Kalous: "Dneska utkání rozhodly vynikající přesilové hry Litvínova. My, když jsme se dostali do šanci, kterých ale nebylo moc, tak soupeře podržel brankář Francouz. Možná tam byla trochu nervozita z prvního finálového utkání. Byli jsme malinko zatažení a nejezdilo nám to tak, jak jsme zvyklí. Ale věřím, že to z nás spadne a bude to lepší."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Hned na začátku tam byly dvě tutové šance Třince a díky Pavlu Francouzovi jsme udrželi čisté konto. To byl takový první moment, který zápas mohl ovlivnit. Mohlo to vypadat hůř, ale díky Pavlovi jsme neinkasovali a pak z přesilovky sami skórovali. Třinec měl v dalším průběhu určitě víc ze hry, ale my jsme to obětavým výkonem uhráli až do konce."

Fanshop