Zápasy 12. 04. 2015, Redakce

Verva veze ze Slezska náskok 2:0! Na Hlinkově stadiónu se v neděli tancoval "Jalovec"

Žlutočerná pohádka Play off 2015 pokračuje! Hráči Litvínova dali do hry srdce a vyhráli v Třinci i druhé utkání. Kdo to čekal? Oba zápasy v základní hrací době, v sobotu 3:1, v neděli 3:2! Výborné výkony podal Pavel Francouz. Ve středu se pokračuje pod Krušnými horami!

2. FIN (ČT), 12.04.2015, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hrubec – Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Trončinský, M. Doudera – Dravecký, Klepiš, Ružička – Irgl, Polanský, Adamský – Hrňa, Plíhal, Orsava – Cienciala, Matuš, Rákos – Růžička. Připraveni Hamerlík a Foltýn. Trenéři Kalous a Varaďa

  • Sestava hostů

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Gula, Pavelka - Pavlík, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – M. Hořava ml., Piroš, Jurčík. Připraveni Soukup a Baránek. Trenéři Rulík a Hořava st.


Reportáž

Do odvetného duelu v Třinci změnili trenéři sestavu na dvou místech, za Francouzem oblékl betony Petrásek a ve čtvrtém útoku dostal místo Majdana šanci v premiéře v litvínovském dresu Miloslav Hořava. Domácí přeskupili částečně složení v útoku i v jedné obraně (Trončinský místo Hrabala).

Do ochozů Ivana Hlinky se znovu dostavilo okolo tisícovky diváků, možná ještě o něco více, než den předtím. A už ve 4. minutě jásali! Po chybné třinecké rozehrávce Hanzl vysunul na pravém křídle Petružálka, který trefil milimetrově k tyči, 0:1!

V 6. minutě byl přísně vyloučen Hübl za držení protihráče. Po návratu z trestné lavice se dostal do šance, tísněn musel zakončit bekhendem – Hrubec kryl. Další zápis do Zápisu o utkání přišel až v 15. minutě, Rákos podrazil Lukeše. Hübl nahazoval puk před odkrytou klec, Lukeš pálil z dobré pozice, ale přesilovky zatím stavem nehýbaly jako v sobotu. Mohly i v opačném gardu, domácí se dostali v závěru oslabení do přečíslení, ale zpožděná přihrávka nenašla adresáta.

V 18. minutě se dva litvínovští obránci těžce sbírali z ledu, Pavlíka vrazil směrem k mantinelu Irgl a Gula byl ostře, ale čistěji atakován. Dobrou možnost měl ocelář Plíhal – nehybný Francouz puk vyrazil. Za vysokou hůl byl vyloučen Lukeš. Jeho trest měla přerušit přestávka a tak se také stalo.

Druhá část přinesla zvýšení tlaku Ocelářů a nakonec i vyrovnání. Verva hned v úvodu třetiny přežila šance Polanského a bekhend Hrni, vzápětí se po Hrubcově zaváhání dostali do závaru Piroš a Kubát. Následně převaha domácích zesílila, ale skvělý Francouz držel čisé konto. V polovině zápasu jej zasáhl holí do masky Plíhal a musel ven. Kalousovi svěřenci se ubránili, stejně jako jejich soupeř při Lukešově vyloučení.

Ve 37. minutě trefil nezpevněného Ručinského mimo kotouč Rákos, litvínovské křídlo o něm nevědělo a byl to pro ně tvrdý náraz, naštěstí mohl ve hře pokračovat. Gól padl minutu před přestávkou, Galvas nadvakrát se štěstím zblízka po ledě dorazil vyraženou střelu.

Třetí část nabídla nejvíce branek. Skvělý mat HCVL v přesilovce: Hanzl dorazil puk do odkryté klece v přesilovce a dvě minuty na to nádherně po uvolnění do šibenice zavěsil Viktor Hübl. Třinec stupňoval tlak a při vyloučení Guly Polanský pět minut před koncem snížil. V 58. minutě Irgl ve vyložené šanci přestřelil a power play protivníka v poslední minutě Verva zvládla výtečně. 2:0, Litvínov je v polovině cesty!

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa: "Po vyrovnané první třetině jsme převzali otěže utkání. Byli jsme lepším týmem. Vyhořeli jsme ale na proměňování šancí a mrzí nás, že jsme tohle utkání pustili. Série je ale dlouhá. Jedeme do Litvínova podat minimálně stejný výkon jako dneska od dvacáté minuty."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Byli jsme většinu zápasu pod tlakem, pod obrovským tlakem. Výhru přičítáme hlavně obrovskému sportovnímu štěstí. Jsme hrozně rádi, že se přiklonilo na naší stranu."

Fanshop