Zápasy 16. 04. 2015, Redakce

Litvínov má tři mistrovské mečboly!

Zdolal Oceláře ve čtvrtém utkání 3:0 po gólu Viktora Hübla při třinecké power play šest na čtyři v 56. minutě. Další "top" výkon předvedl Pavel Francouz! V neděli má první možnost ukončit sérii. Přijďte fandit na ZS Ivana Hlinky, bude se vysílat zápas s Třincem (18:00 hodin přenos, 18:20 zápas)!

4. FIN (ČT), 16.04.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3 0
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Kubát, Chaloupka - Gula, Pavelka - Pavlík, Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – M. Hořava ml., Piroš, Jurčík. Připraveni Soukup, Baránek a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava st.

  • Sestava hostů

    Hamerlík – Klesla, Roth, Linhart, Galvas, Doudera, Trončinský, Foltýn, Nosek – Ružička, Klepiš, Dravecký – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Plíhal, Hrňa – Matuš, Růžička, Cienciala. Připraven Hrubec. Trenéři Kalous a Varaďa


Reportáž

Verva stejně jako ve středu a Oceláři také ve stejné sestavě, tedy s Hamerlíkem v brance. Narvané tribuny hnaly oba týmy do extrémního nasazení.

Na Francouze dlouho nešla jediná střela. Hamerlík měl práce přece jen víc, ale oba celky puk jakoby neposlouchal. Nezlepšilo se to příliš ani v první přesilovce žlutých, kdy byl v 6. minutě vyloučen Klesla. V dobré pozici za modrou čárou se ocitl Pavelka, slovenský gólman jeho přízemní ránu vyrazil.

Trávníček zasáhl protihráče v obličeji a v 17. minutě se museli bránit Ropáci. Francouz se blýskl lapačkou proti ráně zdálky. Bylo jasné, že velké představení má za sebou v celém prvním dějství jen overturu…

A druhá část to potvrdila. Verva se po 103 minutách dočkala další finálové branky. Skóre mohli nejprve otevřít ve 27. minutě hosté, ale Francouz si poradil, jako už mnohokrát předtím i potom. Ve 29. minutě byl poprvé stadión opravdu na nohou, Lukeš obešel obránce a pálil nahoru, Hamerlík použil úspěšně vyrážečku. "Diváci pochopili, že musí daleko víc fandit," trochu překvapivě trochu znehodnotil dosavadní perfektní výkon tribun spolukomentátor ČT Milan Antoš.

Kubát a M. Růžička byli současně potrestáni za hrubost a na volnějším ledě se za modrou čarou otevřel prostor pro obránce Gulu. Uvolnil ho Trávníček a Gula poslal v polovině zápasu na branku opravdovou "gulu", 1:0! "Byl to "teploměr", myslím, že to brankář ani přes hráče neviděl," komentoval svůj zatím nejdůležitější zásah Jiří Gula.

Trončinského trest, ale gól mohl dát jeho spoluhráč Hrňa, Francouz však vyrazil. Ve 37. minutě osvědčil svou šikovnost Hanzl, z úhlu překvapil strážce ocelové klece, 2:0! 39. minuta a infarkt pro hosty, Lukeš si vyměnil puk s Martynkem a ocitl se sám před brankou. Po kličce bekhendem zakončil, Hamerlík vleže vytasil super zákrok a puk rukou vytáhl! Uchoval tím červeným naději. Pak ještě musel střelec branky na trestnou lavici, vyloučení přerušila přestávka.

Třetí dějství a zápas gradoval. Klíčový moment - vyloučení Kubáta šest minut před koncem. Oceláři odvolali brankáře, power play šest na čtyři. Ale Verva odolávala. A pak to přišlo: přes celé kluziště se čtyři a půl minuty před koncem parádně trefil Viktor Hübl. Puk nejprve letěl vzduchem a pak jej oči skoro všech v hledišti dotlačili do sítě. 3:0, disciplína povolila, emoce vyjely.

Kubát trefil protihráče, který byl pomstěn Růžičkou a přišla mela. Klesla naskočil na klubko hráčů jako kdyby se radoval z výhry. Atak na Francouze domácí trestali. Výsledek ale vyloučení neovlivnila.

HCVL vede 3:1 a v neděli má v Třinci první mečbol! Můžete jej sledovat stylově - přijďte na litvínovský stadión. Atmosféru určitě vytvoříte parádní...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Začali jsme lépe než včera, ale psychicky nás postavila na nohy hlavně ta branka. Od té doby jsme se zvedli a víc jsme si proti Třinci dovolili. Přesně to jsme potřebovali. Třinec za stavu 0:0, i za stavu, kdy prohrával, je strašně nebezpečné mužstvo. Nás podržel brankář Pavel Francouz."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa: „My jsme dnešní utkání nezačali tak jako včera, bylo to z naší strany trochu nervóznější. Ale i tak byl průběh první třetiny celkem vyrovnaný. Utkání zřejmě zlomila ta první branka, kterou jsme si nechali dát při hře čtyři na čtyři. Po ztrátě kotouče na modré čáře jsme špatně vyhodnotili situaci v obranné fázi. Potom jsme měli velké šance, domácí tým však v těchto chvílích podržel brankář. Snažili jsme se zápas zdramatizovat při té přesilovce ve třetí třetině, ale nepodařilo se nám dnes vůbec dostat kotouč za Francouze."

Fanshop