Zápasy 21. 04. 2015, Redakce

Třinec odvrátil druhý mečbol, rozhodne se ve čtvrtek. Přijďte znovu fandit!

Dvě rychlé odpovědi Ocelářů na branky Vervy byly klíčové pro šestý duel. Třinec utkání, v němž si zachytali všichni čtyři brankáři a z něhož pro zranění odstoupili dva litvínovští obránci (Gula a Kubát), vyhrál 6:3. Ve čtvrtek se bude hrát rozhodující sedmý duel v Třinci (17:20). Přijďte fandit do hlediště ZS Ivana Hlinky! Nic není rozhodnuto!

6. FIN (ČT), 21.04.2015, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
3 6
  • Třetiny

    1:2, 1:3, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz (41. Horák) – Kubát, Chaloupka - Pavlík, Sklenička – Gula, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Trávníček, Jurčík, Piroš, Hořava ml. V 1. třet. odstoupili Kubát a Gula. Trenéři Rulík a Hořava st.

  • Sestava hostů

    Hrubec (59. Svoboda) – Klesla, Hrabal, Linhart, Nosek, Doudera, Trončinský, Foltýn, Matyáš – Dravecký, Klepiš, Irgl – Adamský, Polanský, Orsava – Ružička, Plíhal, Hrňa – Matuš, Růžička, Cienciala. Trenéři Kalous a Varaďa


Reportáž

Sestava Vervy – nic nového, stejná jako v posledních zápasech. Ale brzy bohužel prořídla. Zájem o lístky? Vyprodáno za rekordních 62 minut. Počasí? Slunečné, teplé, ale ne tak jako při prvních dvou zápasech v Litvínově. Atmosféra? Neskutečná, parádní.

Šestnácté litvínovské vystoupení v letošním play off a deváté doma začalo šťastně pro hosty, Hrňa dostal přihrávku před branku a s pomocí tyče dostal puk z voleje do sítě. Ve 4. minutě mohli rozjetí hosté zvýšit, Polanského, který jel od modré sám, ale vychytal Francouz.

Vzápětí ukázali sílu domácí, Jánský prošel až ke střele a Hrubec jeho nebezpečnou ránu s obtížemi kryl. Lukeš dostal nabito na modrou, Hrubec vyrazil. Petružálek zprava minul.

Ve 12. minutě podrazil Hanzla Trončinský a pět vteřin na to Hrabal vyhodil puk mimo kluziště. Dvojnásobná výhoda gól nepřinesla, navíc s bolestivou grimasou odjel z ledu Ručinský. Ten se do hry vrátil, ale nedohráli zranění Kubát a Gula, nenastoupil Gerhát. Premiéru v play off si odbyli Baránek a Kokeš.

Lukeš jel v 16. minutě sám po kolmém vysunutí! Blafáku do bekhendu chyběl kousek. Jánský vyrovnal po krásné výměně puku s Lukešem. Ale 18 vteřin na to Plíhal vrátil vedení střelou přes hráče Ocelářům.

Ve druhé třetině se pěkně uvolnil Piroš, ale Hrubec byl na místě. Nedáš-dostaneš, Klepiš zachytil chybnou rozehrávku, našel Draveckého a hosté odskočili. Irgl byl třetím třineckým hříšníkem a Verva využila přesilovku. Petružálkova dorážka prošla k Ručinskému, který zametl puk do sítě. Linhart však za 29 vteřin zvýšil na 4:2, druhá rychlá odpověď Slezanů.

Litvínov bojoval, Petružálek nadvakrát pálil, Irgl znovu fauloval (trochu hloupě Ručinského), ale žádná ze střel se neujala. Naopak, po brejku a přečíslení přidal pátý gól do šatny Š. Ružička. Jánský se prodral před Hrubce, který však znovu osvědčil formu.

Třetí část, do níž Francouze vystřídal Horák, plynula vcelku klidně do doby, než Hořava švihem vymetl pavučinu v horním růžku Hrubcovy klece, 3:5. Třináct minut do konce, to bylo dost. Skvělí diváci znovu zabrali naplno a vypadalo to, že se z utkáním ještě dá něco dělat. Dohrávali každý souboj a dřeli.

Nabuzené Ropáky ale přibrzdila dvě vyloučení - první litvínovská v zápase (Jánský a Lukeš)! V 56. minutě musel ven ještě Pavelka za hákování a minutu na to Chaloupka dostal 2+10 minut. V dvojnásobné výhodě pečetil Orsava. Do branky Třince šel minutu před koncem náhradník Svoboda, po srážce Hrubce s Petružálkem. Spíš asi jako prevence.

Litvínov nasadil do hry tři nové hráče, brankáře Horáka a beky Baránka s Kokešem. Prohrál šestou bitvu, ale neztratil celou válku. Ta se rozhodne teprve ve čtvrtek v Třinci (od 17:20)!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Třinec hrál velmi dobře, ztrestal nás za jakoukoliv chybu. Dostali jsme hned gól, srovnali, ale zase hned dostali. Třinec byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. Byli jsme ve vedení 3:1, teď je to 3:3 a čeká nás sedmý zápas. Připravíme se na něj! Ale chtěl bych se ještě vrátit k předchozímu zápasu. Je tady ředitel extraligy? Byl bych rád, kdyby nám vysvětlil ten hnus, který se v Třinci udál. Máme záběry, kde je vidět puk za bránou. Puk zastaví neregulérní buřt za tyčkou... To měl být gól! Takový šlendrián ve finále extraligy. Jak to, že se k tomu nikdo nevyjádřil? Minule se pan Řezníček ozval hned, když jsem promluvil."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa: "Takový začátek jsme chtěli. Dali jsme první branku, Litvínov měl sice velké šance a následně i přesilovku pět na tři, ale nám se to podařilo ubránit. V první třetině to bylo hrozně důležité. I když poté domácí srovnali, tak jsme jim pokaždé sebrali tu momentální výhodu a sami skórovali v dalším střídání. Kluci si začali víc věřit, proměňovali jsme brankové příležitosti a jsme hrozně rádi, že série se přesouvá zpátky k nám. Čeká nás sedmé utkání a pořád je to 50 na 50. Ale fakt, že jsme zvládli srovnat z 1:3 na 3:3 je pro nás obrovskou vzpruhou."

Fanshop