Zápasy 27. 08. 2015, Redakce

Verva sežrala Vlky a postoupila do play off!

Třetí zápas na mezinárodní scéně, třetí výhra! Premiéra Ligy mistrů v Litvínově se vydařila a končila skandovaným potleskem tribun, které viděly výhru Vervy 6:4.

CHL(Sport1), 27.08.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Brûleurs de loups de Grenoble
HC VERVA Litvínov Brûleurs de loups de Grenoble
6 4
  • Třetiny

    1:0, 5:2, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Gula - Kokeš, Pavlík - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Smolka, Trávníček - Jurčík, Gerhát, Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Připraven Janus. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Mustukovs – Barlock, Bisaillon, Harty, Favarin, Faure, Scolari – Perret, Thinel, Chouinard, Bouchard, Labrecque, Chapuis, Kalus, Gauthier – Tartari, Lamboley, Baylacq, Lamirault. Připraven Goy. Trenéři Terglav a Dufour


Reportáž

Trenéři dali tentokrát šanci brankáři Petráskovi, který prožil v soutěži šampiónů premiéru. Ve druhém útoku mezi zkušenými Martynkem a Trávníčkem naskočil Smolka. Hosté postavili do branky znovu Lotyše Mustukovse.

Co všechno se v hokeji může stát za 124 vteřin čistého času hry? Strašně moc. Konkrétně v Litvínově to bylo zkoumání videa, branka a tři vyloučení.

Už po 14 vteřinách hry se provinil zdržováním hry Tartari. V oslabení mohli otevřít skóre paradoxně i hosté, Perret ale před Petráskem neuspěl. V čase 1:15 dorážel Gulovu ránu Trávníček a potvrdil své označení „Top Scorer“. Gólman puk lapil, diváci se přesto radovali, a jak ukázal záznam hry, oprávněně! Lotyš kotouč zastavil až za brankovou čarou.

Rakousko-česká dvojice sudích vzápětí poslala za katr Gerháta, ale pak i Thinela. V čase 4:00 tvrdě pálil po přiťuknutí Pavelky Lukeš, Verva byla nebezpečnější. Celý uplynul i další trest Barlocqa. Do přestávky rušného zápasu museli ven ještě Lukeš, Kalus a Perret. Při jeho vyloučení domácí zblízka doráželi, ale těsné skóre zůstalo nezměněno.

Za to po přestávce viděli diváci sedm gólů! Verváci odskočili na 3:0 během první minuty a v rozmezí pouhých 15 vteřin. Hübl z mezikruží švihem a Jurčík, který se dostal, ač tísněn, do úspěšné koncovky. Po sérii vyloučení bojovní Francouzi snížili na rozdíl branky, přesilovku využil Bouchard. V polovině zápasu Kalus upravil na 3:2. Ale domácí to parádně vyburcovalo...

Defenzíva Vlků dlouho odolávala, pak přece třikrát kapitulovala. Smolka zblízka uklidnil tým čtvrtým gólem a v závěru třetiny Pavlík od modré v přesilovce a v poslední minutě ještě doklepávající Lukeš po vyšachování soupeře rozhodli utkání, 6:2.

Třetí část už se mohla spíš dohrávat. Vlci ještě dvakrát zahořeli a povedlo se jim v polovině třetiny a v samém závěru dvakrát zkorigovat stav. Verva hrála 89 vteřin pět na tři, ale branku nevstřelila, i když si trenéři předtím vyžádali oddechový čas. V předposlední minutě byl vyloučen Kubát a necelou půlminutku před koncem i Pavlík. 2,2 vteřiny před sirénou Bouchard stanovil konečné skóre zápasu.

Ten se líbil, byl hodně útočný, padlo deset branek a to se nedá rozhodně říct, že by brankáři zklamali. Fanoušci odměnili tým potleskem. HCVL má plný počet devíti bodů a může se těšit na soupeře v boji o postup do osmifinále. Mezi 32 celky už je.

Předtím ale čekají tým doma dva zajímavé zápasy: 3. září s Chomutovem a 6. září odveta s Espoo. A 11. září start TELH.

Tak na Piráty!

Fanshop