Zápasy 11. 09. 2015, Redakce

Zlín nedostal šanci, Janus má první čisté konto

Za 32 minut rozhodla Verva čtyřmi góly premiérový souboj s druhdy neoblíbeným zlínským soupeřem. Zapsala první tři body do tabulky a o další se popere v neděli odpoledne v Liberci.

1. kolo, 11.09.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
4 0
  • Třetiny

    1:0, 3:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus - Kubát, Chaloupka - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Štůrala (32. Kašík) – A. Holík, Horák - Matějíček, Žižka - Kotvan, Řezníček – Štumpf, P. Holík, Veselý – Okál, Cibák, Sýkora - Ondráček, P. Holík, Veselý - Kubiš, Vlach, Říčka - Štumpf, Šťastný, Čech. Připraven Kašík. Trenéři Vlach a Jurík


Reportáž

Proti Zlínu mohli domácí trenéři postavit nejsilnější sestavu, hostům chyběl zraněný Marušák. Zápas začal poděkováním Jiřímu Šlégrovi, Robertu Reichelovi a hlavně Martinovi Ručinskému, posledním zástupcům zlaté „naganské“ generace a odchovanců klubu.

Už po minutě hry mohl ujet Hanzl, ve 3. minutě střelu Šrámka vytáhl Štůrala někam k břevnu a tlak Litvínova zesílil. Vzápětí i vyvrcholil, Po ose Martynek – Hanzl a snadno zblízka zakončující Kubát vedla Verva 1:0.

Hořava uvolnil Jurčíka, pálil do zčásti odkryté klece, Martynek z voleje po přihrávce Pavelky, Štůrala vyrazil rozklekem.

Hosté zahrozili pořádně jen jednou, Okál po přečíslení dva na jednoho volil střelu a našel připraveného Januse. Vyloučeného Cibáka mohl do hry vrátit Lukeš, v poslední minutě jako druhý zahřál trestnou lavici Ondráček.

Po změně stran předvedli domácí proti matnému soupeři koncert, jehož třešničkou na dortu byla třetí branka v polovině zápasu – to byl ťukes!

Už ve druhé minutě druhé třetiny se na brankovišti prosadil Trávníček, 2:0. Stejně jako před zápasem se v tu chvíli ozvalo z hlediště skandování „Mistři, mistři!“

Při vyloučení autora branky se půldruhé minuty v kuse hrálo v obranném pásmu Vervy, ale její hráči se ubránili. Pak tlak žlutých zesílil, Pavlík do poloprázdné branky ještě puk nedostal, ale při trestu Řezníčka viděli diváci tři přihrávky na jeden dotek a to už ani pohyblivý Štůrala nemohl stihnout. Vzápětí dostal ošidnější gól z hole Hořavy a střídal.

Janus se vyznamenal při šanci Ondráčka zblízka a po vyloučeních Sýkory a Kubiše mohli být hosté rádi, že inkasovali jen další „panenku“ a ne pátý gól.

Ve třetím dějství hosté přidali a často jen díky Janusovi neupravili stav na přijatelnější rozdíl. Litvínov měl druhého vyloučeného hráče až ve 49. minutě. Pak se poměr trestů více srovnal, ale ani šance Sýkory a Vlacha ve 3. třetině "nulu" domácích neodčarovaly.

Verva vyhrála zaslouženě, dvě třetiny bavila hokejem sebe i diváky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Jsme rádi, že nám vyšel vstup do soutěže, ale je to jen první utkání. Za první dvě třetiny jsme si vést zasloužili. V momentě, kdy jsme se dostali do vedení a pak hlavně ve třetí třetině, měl soupeř šance. Byly i vyložené, ale díky Jaro Janusovi jsme neinkasovali."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Juraj Jurík: „Utkání jsme si představovali úplně jinak. Od začátku jsme měli horší pohyb než domácí, kteří velice dobře bruslili a byli agresivní. Zatlačili nás a přišlo mi, že byli na utkání víc natěšení. Vytvořili si spoustu šancí. Ve druhé třetině jsme měli spoustu vyloučených a Litvínov v přesilových hrách zlomil zápas. Ve třetí třetině jsme chtěli utkání ještě zkorigovat, ale bohužel jsme nevstřelili branku. Musíme se lépe nachystat na další utkání.“