Zápasy 20. 09. 2015, Redakce

Brno rozhodlo v závěru v oslabení

Branka Komety při vlastní přesilovce v 58. minutě rozhodla bitvu českého severu proti moravskému jihu. Dosáhl ji ze sóla Burian a Verva musela zkousnout první domácí porážku, v poměru 2:3

4. kolo, 20.09.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
2 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus - Kubát, Frolo - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Falter – Kaberle, Stehlík, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec – Němec, Hruška, Ostřížek – Honejsek, Raška, Káňa – Vondráček, Koreis, Burian – Dočekal, Zohorna, Mrázek. Připraven Čiliak. Trenéři Hadamczik, Beran a Pokorný


Reportáž

Verva poprvé do hry nasadila Tomáše Frola, který naskočil do první obrany místo Petra Chaloupky. Zápas byl zahájen slavnostně, gratulací klubu Františku Lukešovi k 500. zápasu v litvínovském dresu.

Oba celky nastoupily v rozdílné konstelaci, zatímco Kometa v pátek naplno bodovala proti Karlovým Varům, Litvínov utkání s papírově těžším protivníkem v Hradci Králové nezvládl, i když v polovině zápasu vedl 4:1.

Hosté také začali aktivněji, Vondráček už po dvou minutách hry otřel puk o tyč, ale první se radovala Verva: Hanzl dostal kotouč mezi kruhy a vypálil přesně, 1:0.

Odpověď hostů přišla brzy, po dobře sehraném protiútoku se zblízka prosadil Ostřížek, 1:1. Odpovědět mohl Hanzl, z úhlu minul odkrytou klec. Prvním provinilcem zápasu byl Piroš. Janus se zaskvěl výborným zákrokem.

Martynek dostal nabito, ale Faltera neprostřelil. Ten se hodně zapotil při Hanzlíkově vyloučení v 19. minutě, ale rány Lukeše ani Pavelky za jeho záda neprošly.

Vedení mohl žlutým vrátit jubilant Lukeš, Jánského vyražená střela mu ale před poloprázdnou svatyní přeskočila hůl. Janus vychytal v oslabení Němce, ale stejný hráč v polovině zápasu otočil výsledek pro Jihomoravany, 1:2. Hosty jakoby v těch fázích puk poslouchal více.

Při Burianově trestu ještě bojovní Krušnohorci neuspěli, ale Hanzlíka v závěru třetiny vrátil dříve do hry obránce Gula. Napřáhl od modré čáry a ve zmatku si hosté sami srazili puk do branky. Po skončení třetiny se na ledě trenér Hadamczik s čímsi obrátil na rozhodčí.

Po přestávce odejel pykat dvě minuty Hanzl. Raška po rychlé akci nastřelil břevno Janusovy klece. Postupem času se domácí dostávali více ke slovu. Kubát vypíchl puk ve středním pásmu a z brejku vyplynul faul Hrušky. Potrestat se ho Vervákům nepodařilo. V 56. minutě Malec fauloval Piroše, ale po chybě se dostal do samostatného úniku Burian a střelou nahoru rozhodl zápas.

Nemuselo to tak být, při power play měl vyrovnání na holi Kubát, ale štěstí už se na stranu Litvínovských nepřiklonilo. Třetí porážka za sebou, to je nezvyk pro žlutočerné.

"Udělal jsem chybu a dostali jsme z toho gól, bohužel. Mrzí mě to," nehledal po zápase výmluvy kapitán týmu Michal Trávníček. "Čím se z toho dostat? Musíme pokaždé vydržet v naší hře až do konce. Nepovedlo se nám to v Liberci, v Hradci a ani dnes."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Věděli jsme, že Brno přijede hrát z obrany a na brejky, což se potvrdilo. Všechny tři branky, co jsme inkasovali, byly z brejkových situací, nedokázali jsme to eliminovat. Zápasu by asi víc slušela remíza 2:2 a prodloužení, ale udělali jsme v závěru při naší přesilovce chybu a tak jsme prohráli. Tři porážky za sebou? Měli jsme i těžký los, dva zápasy venku, které jsme oba hodně chtěli vyhrát, a teď kvalitní protivník doma. Každá sezóna je jiná a to se teď také ukazuje."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Kamil Pokorný: "Odehráli jsme výborné utkání, chtěl bych za to hráčům poděkovat. Při hře pět na pět jsme myslím měli o něco víc ze hry, dali jsme i dvě tyčky. Litvínov byl výtečný v přesilových hrách, kdy nás podržel Falter. To byl klíč k úspěchu. Další přesilové hry jsme odbránili, odmakali a nakonec dali vítězný gól v oslabení."

Fanshop