Zápasy 09. 10. 2015, Redakce

Chomutov byl šťastnější a udržel body doma

Po pětatřicáté se v nejvyšší soutěži utkali Chomutov a Litvínov. A po jedenácté se v derby radovali z výhry někdejší VTŽ, dnes Piráti. Před vyprodaným stadiónem rozhodl zápas jediný gól.

9. (ČT), 09.10.2015, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Strmeň – Drtina, Rutta, Dlapa, Rýgl, Redlihs, Jánošík, Blaha, Šidlík – Vondrka, Červenka, Pospíšil – Sklenář, Dušek, Hovorka – Hřebejk, Kämpf, Chlouba – Tomica, D. Kaše, L. Květoň. Připraven Hanuljak. Trenéři Růžička, Kopřiva, Šťastný

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Chaloupka - Frolo, Pavlík - Pavelka, Gula – Martynek, Hübl, Lukeš – Jánský, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Piroš, Hořava – Řehoř, Havlíček, Chlapík. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

Verva začala nešťastně, hned v první minutě se domácí dostali dvakrát do koncovky a hlavně první palebná pozice Vondrky po přihrávce Červenky po gólu volala. Janus se ale přemísťoval a střelu vyrazil. Hrál se důrazný hokej, sudí ho trochu pustili a nakonec nemuseli v úvodním dějství ani jednou vylučovat, hráči toho nezneužili.

Pokračování náporu Pirátů, kteří nastoupili bez brankáře Kopřivy (po nemoci) a Růžičky juniora, se nekonalo, naopak – Trávníček bekhendem, Jánský z mezikruží, Jurčík – co minuta, to gólová šance hostů! Největší měl asi v 7. minutě znovu Jurčík, mířil do brankáře. Sérii možností černožlutých uzvřela střela Trávníčka, za domácí zahrozili jen Sklenář a Pospíšil.

Když nedáš, tak dostaneš – Janusovo vyhození zachytil Tomica a ideálně přihrál před odkrytou klec Kämpfovi, 1:0. Vzápětí mohl hned srovnat Hübl, uvolnil ho Lukeš a koncovce po kličce chyběly centimetry.

Po změně stran měla Verva brzy ideální příležitost ke srovnání, vlastně hned dvě. Hübl dostal kolmici od Lukeše a v sóle byl faulován. Bylo to v přesilovce, místo pět na tři se jelo trestné střílení a Strmeň puk vytěsnil mezi tyče.

Trestnou lavici ve druhé části zahřáli ještě Martynek a v závěru třetiny Frolo, ale přesilovky bílomodrých nebyly zvlášť nebezpečné, hlavně ta první. Hra byla i nadále vyrovnaná.

Ve třetím dějství to moc neplatilo, Litvínov získával převahu. Trochu štěstí chybělo při střele z úhlu Trávníčkovi a po objetí branky Chlapíkovi, Janus zase vychytal Chloubu.

O vyložené smůle už mohl HCVL mluvit v 51. minutě, Lukšova rána orazítkovala břevno. Více než minutová power play přinesla šanci Kubáta - Trávníčka, ale ne kýžený gól.

Verva pustila soupeře jen k 18 střelám, sama ani při jednom z dvaceti pokusů neuspěla. Nedá se svítit, výkon špatný nebyl, chyběla mu však bodová odměna.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Vladimír Růžička: "Hrajeme hlavně do defenzívy a jsem rád, že jsme dnešní utkání zvládli. Kopřiva měl zdravotní problémy, rozhodli jsme se pro Strmeňe, který podal parádní výkon. V závěru zápasu jsme měli trochu štěstí. Neděle proti Aloisi Hadamczikovi? Pro mě byl zvláštní spíš dnešní zápas kvůli Ondrovi Weissmannovi, poprvé jsme stáli na střídačkách proti sobě."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Neproměnili jsme šance, proto jsme tady dnes nebodovali. Šance jsme si vytvořili, ale gól jsme dát nedokázali. Zápas rozhodla kuriózní branka, už v zápase s Boleslaví jsme takové dostali hned dvě. Je to velká škoda, brankář Janus všechny těžké situace zvládl. Bojovali jsme a rvali se o výsledek až do konce, ale schází nám trochu lehkost v zakončení."