Zápasy 18. 10. 2015, Redakce

S Olomoucí dvakrát vedení, nakonec výhra na nájezdy

Proti Hanákům Litvínov navázal na vítězství v Karlových Varech a zapsal další body, i když tentokrát jeden za remízu po 60 minutách ztratil. Houževnatý soupeř potvrdil stabilně dobrou výkonnost, bodoval podeváté v řadě.

12. kolo, 18.10.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
3sn 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Chaloupka - Frolo, Pavlík - Pavelka, Gula – Černý - Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Piroš, Hořava – Kučera, Smolka, Chlapík. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Jaroměřský, Valenta, Ondrušek, Staněk, Rašner - Laš, Knotek, Buc, Mikúš, Zeman, Kafka, Vodný, Řípa, Eberle, Holec, Herman, Jergl. Připraven Vošvrda. Trenéři Venera a Tomajko


Reportáž

Proti Hanákům Verva nasadila do hry dalšího juniora, Tomáše Kučeru, a šanci dostal i Pavel Smolka z Mostu.

První třetina nabídla za řízení česko-švédské dvojice hlavních sudích rušný hokej v dobrém tempu a s patřičným nasazením obou týmů. Lépe začal Litvínov, ale první závar si vytvořili dobře bruslící hosté. Následně Januse ohrozil úřadující mistr ze žlutočerného dresu Eberle. Jediného provinění proti pravidlům se dopustil hostující Mikúš, zůstalo bez potrestání. U domácích mohl otevřít skóre třeba Hübl, z voleje ale dobře netrefil puk.

Po změně stran přišly už i góly. Domácí se dvakrát bránili po Trávníčkových trestech, ale mezitím otevřeli skóre. Na branky je v HCVL letos hlavně Viktor Hübl, 1:0! Nabil mu Jánský od zadního mantinelu, trefil se už po dvanácté v sezóně a drží průměr gólu na zápas.

Šance se poté rodily na obou stranách a zajímavé utkání nutilo diváky k potlesku, hlavně domácí se ho dočkávali o poznání častěji, než minule proti Pardubicím. Olomoučtí se dostali dvakrát do (ne úplně výrazného) přečíslení dva na jednoho, ale srovnat se jim povedlo tečí Vodného až ve chvíli, kdy už domácí věřili v udržení vedení do poslední třetiny. Totiž v poslední minutě.

Domácí to v jejich touze po další výhře nezarazilo a využili přesilovku, Jánský tečoval střelu Lukeše ve vzduchu a tři body byly blízko. Martynek mohl zvýšit po Hüblově přihrávce, ale také červení potvrzovali dobrou formu. Udeřili poté, co přečkali oslabení za špatné střídání. Buc z levé strany prostřelil Januse.

"První inkasovaný gól byl po teči do protipohybu, druhý beru na sebe. Šlo mi to pod rukavicí," komentoval góly Jaroslav Janus. "Možná puk trochu zaplaval, chvíli jsem taky čekal že bude ofsajd. Třetí vítězné nájezdy? Připravujeme se na ně pečlivě i s trenéry, vyšlo to potřetí a to je dobře. Daří se nám v nich. Dvě výhry by nám mohly pomoci."

V prodloužení měla dvě možnosti Olomouc, jednu domácí Jánský. Nájezdy poté neproměnili Hübl a Mikúš, rozhodl je ve druhé sérii Lukeš. Za Olomouc ještě neuspěli Buc a Kafka.

"Jsem rád, že jsem gól dal, věřím, že mi to pomůže, protože předtím jsem se trochu trápil," komentoval úspěšný nájezd František Lukeš, který se zapsal do kronik Ligy mistrů, ale do statistik Tipsport extraligy střelecky až dnes poprvé.

Verva zaznamenala první pětibodový víkend v sezóně a v úterý jede k předehrávce 19. kola do Prahy proti Spartě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Věděli jsme, že Olomouc bude mít výborný začátek, že dobře bruslí a má nebezpečné brejky, bohužel se nám tomu nepodařilo zcela zabránit. Naštěstí jsme nějaké šance přečkali a poté se naše hra zlepšila. Měli jsme velké nasazení, bojovnost, proto škoda, že se nám nepodařilo dovést zápas do konce za tři body. Ale jsme rádi, že se nám pak povedlo získat v nájezdech bod navíc. Zda Lukeše jeho vstřelená branka "odšpuntuje"? Je to spíš otázka pro něj, ale já věřím, že ano, že by mu měla pomoci. Takový hráč se jen potřebuje chytit. Viktor Hübl? Dvanáct gólů je neskutečná bilance. Drží nás v kontaktu s ostatními týmy."

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko: "Měli jsme dobrý začátek, dobře jsme bruslili a měli i náznaky šancí. Ve druhé polovině třetiny Litvínov ale převzal iniciativu. Pro nás je nakonec získaný bod super. Kdybychom získali víc a vyhráli, bylo by to asi nespravedlivé. Sváteční dnešní střelec Vodný? Nám útočníci dávají málo branek celkově, takže se to tak nedá brát."