Zápasy 17. 11. 2015, Redakce

Ani v Boleslavi se bodovat nepodařilo

Vyrovnání z 0:2 na 2:2 zůstalo jediným pozitivem Vervy na ledě Mladé Boleslavi, která ve sváteční den zapsala nakonec výhru 5:3.

20. kolo, 17.11.2015, Škoenergo Aréna, M.Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    2:2, 2:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Rittich – Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Robar, Ovčačík – Jarůšek, Výborný, Bárta – Látal, Urban, Pacovský – Hyka, Žejdl, Lenc – Kubica, Hruška, Kimenta. Připraven Cikánek. Trenéři Výborný a Jelínek

  • Sestava hostů

    Petrásek (22. Janus) – Kubát, Chaloupka – Frolo, Pavelka - Sklenička, Pavlík – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Piroš, Gerhát – Smolka, Havlíček, Válek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

Devět míst ve prospěch Mladé Boleslavi - tak velký rozdíl v tabulce mezi oběma kluby asi nikdy nebyl. Domácí se také od prvního buly vrhli do napadání a do útoku.

Verva poprvé v sezóně nasadila v extralize do hry brankáře Petráska, který dvakrát zasahoval hned v první minutě. Gerhát si vyjel před branku a první z hostů významněji ve 2. minutě ohrozil Ritticha, minimálně stejnou možnost ale představovala i šance Ovčačíka.

Stříteského střelu od modré tečoval do volného místa v brance Kubica, 1:0. Litvínov odpověděl šancemi Martynka a Jurčíka, ale gól padl znovu na druhé straně díky dorážce Bárty, 2:0.

V tu chvíli by asi málokdo vsadil na nerozhodný stav po první třetině, a přece nastal - navíc už za necelé dvě minuty! Jánský našel mezi kruhy Hübla a puk po ledě prošel do sítě, 2:1. Při vyloučení Trončinského si pak vyměnili puk Hanzl s Trávníčkem a parádní akci zakončil Martynek do odkryté branky, 2:2!

Vyloučení Jánského neutralizoval po 45 vteřinách faul Klimenty. Litvínov byl dál při chuti. Kubát dorážel zblízka vedle, znovu neuspěl Jurčík (škoda, že před střelou ještě neviděl na druhé straně volného Gerháta). Až v 19. minutě se na protější straně vyznamenal Petrásek proti Látalově ráně.

Začátek druhé třetiny byl jako ze zlého žlutočerného snu. Nedůrazně bráněný Jarůšek nebyl odstaven od puku a tak nakonec zavěsil a chvíli po něm nahoru zamířil také volný Hyka. 4:2 a do branky šel místo Petráska Janus.

Snížit mohl z dorážky vlastní střely Kubát, pak pálil mezi kruhy Hübl a nakonec se Litvínov přece jen dočkal. Frolo našel před brankou Lukeše, Rittich vyrazil, ale na dorážku Hübla z otočky už nestačil, 4:3. Nezvyklých 14 minut do přestávky pak už gól nepadl, zápas ve své polovině trochu ztratil tempo.

Verva ubránila dvě oslabení. Hanzl přišpendlil na mantinel Hyku, který poté odjel do kabiny, a ve 38. minutě fauloval Sklenička. Janus kryl rány Stříteského a Bárty. Domácí diváci opakovaně sprostě spílali sudím.

Bohužel, ani začátek posledního dějství se černým nepovedl, Látal uklidnil Bruslařský klub pátým gólem. Další snažení hostů už bylo marné. Robar šest minut před koncem srovnal poměr vyloučených, přesilovka však zdramatizování zápasu nepřinesla.

Litvínov se tak musel smířit se šestou porážkou v řadě, za tu dobu bodoval jen 25. října ve Zlíně. Na úspěch nestačilo ani dvougólové probuzení nejlepšího střelce týmu Viktora Hübla a poprvé od 16. října více jak dvě vstřelené branky v základní hrací době.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "Ačkoli je to už asi třetí, čtvrtý zápas, u nás se po reprezentační přestávce vytratila taková ta ladnost a jednoduchost. Předržujeme puky. I tentokrát to z naší strany bylo utrápené, ubojované. Tří bodů si velmi ceníme, Litvínov má úžasnou ofenzivní sílu, což předvedl i ve chvíli, kdy prohrával o dva góly. Nám to vedení možná trochu uškodilo, bylo rychlé a my už jsme nejspíš věřili, že to bude snadné. A najednou se z toho soupeř dostal. Skvěle se nám povedl úvod do druhé třetiny, to nám hodně pomohlo. Ve třetí části jsme se rozhodli změnit styl hry a začali hrát střední pásmo. Určili jsme hráče, kteří budou hrát jednoznačně jenom dozadu. Ačkoliv hokej v téhle části asi nebyl moc líbivý, vyplatilo se nám to. A koneckonců, jsou mužstva, co takhle hrají celou sezonu."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Na hru Boleslavi jsme se připravovali, věděli jsme, co z jejich strany asi tak očekávat. Do zápasu jsme nevstoupili dobře, prohrávali jsme 0:2, ale dokázali jsme srovnat, což nás povzbudilo. Od té chvíli se podle mě hra vyrovnala. Ve druhé třetině jsme opět nezvládli úvod, v prvních dvou minutách jsme inkasovali další dva góly a to rozhodlo. I když jsme dokázali ještě zkorigovat, pořád tomu něco chybělo. Snažili jsme se vyrovnat, ale Boleslav to zavřela, hrála obranu ve středním pásmu a my jsme tam hlavně ve třetí třetině poztráceli moře puků. Z jedné takové situace jsme pak inkasovali pátý rozhodující gól a domácí už si to pohlídali. U určitých situací byli vždy o krok dřív a byli živější. Určitě jsme nebyli odevzdaní, bojovali jsme, ale bohužel to nestačilo."

Fanshop