Zápasy 03. 01. 2016, Redakce

Výkon v Boleslavi znehodnotila koncovka

V prvním novoročním utkání se Litvínov nepotýkal se špatným výkonem, ale opět s koncovkou. Čtrnáctý celek tabulky tlačil pátý tým na jeho ledě až do konce, ale po neúspěšné power play podlehl 0:2.

33. kolo, 03.01.2016, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Růžička – Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Klepiš, Pacovský – Látal, Musil, Lenc – Hyka, Urban, Klimenta – Bárta, Hruška, Pabiška – Kubica. Připraveni Cikánek a Hes. Trenéři Výborný a Jelínek

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Frolo, Gula - Sklenička - Hořava, Duda, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Vantuch, Gerhát, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Janus. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Litvínov postavil do branky Michaela Petráska a v útoku mu stále chyběli nejlepší střelec Hübl a Jánský. Také Boleslav počítala absence, největšími byli brankář Rittich a kapitán Výborný.

Oba gólmani zvládli svou práci v první třetině na jedničku. Víc jí měl domácí gólman, kterého málem zaskočil vysoký oblouček Dudy od modré čáry. Litvínov navázal na aktivní výkon proti Spartě.

Ve 2. minutě sice mohl otevřít skóre z přečíslení Látal, ale Petrásek byl na místě. Hráči Vervy se osmělili také rychle, Gerhát přihrál do střelecké pozice Vantuchovi. Na druhé straně zahrozil Klimenta.

Po rychlé úvodní pětiminutovce přišla vyloučení. Ještě než se první provinilec Válek dostal zpět do hry, přisedl k němu na 7 vteřin Gula. Oslabení zvládli hosté na jedničku a sami dostali výhodu po provinění Bárty. Pak šel ven Kubát, při hře 4 na 4 pálil z mezikruží neúspěšně Piroš. Domácí diváci začali na své hráče lehce pískat.

Pavelka z brejku a přečíslení také Růžičku neprostřelil. Největší šance Vervy přišla po faulu Lence. Duda našel Kubáta, ten zblízka beton gólmana nepřehodil... Růžička byl následně drahně dlouho bez hole, jenže Lukešova střela se mezi tyče nevešla.

Druhá třetina změnu skóre přinesla, i když i po změně stran si černožlutí podrželi aktivitu. Gerhát s Vantuchem brzy po přestávce zatopili před brankou domácích. Jenže pak tým inkasoval, když Kubát oslabil mužstvo a Hyka si vyjel do koncovky, 1:0. Na ostrý atak Piroše Urbanem sudí krátce předtím nereflektovali.

V dalším průběhu této třetiny vyložených šancí ubylo. Největší měl po Kubátově přihrávce v přesilovce Duda, Růžička se však stihl přemístit.

Ve třetí části snaha HCVL po vyrovnání vyvrcholila. Vyústila v přesilovku pět na tři v délce 72 vteřin, ale ne v gól, kombinace v početní výhodě bylo možná až příliš. Blízko k brance měl také Chaloupkův švih od modré čáry. Puk se po odrazu od tyče ještě projel podél brankové čáry...

Power play začal hrát Litvínov už dvě minuty před koncem, přetížená defenzíva Boleslavi, která si předtím často musela vypomoci fauly, ale odolala. Čtyři vteřiny před koncem se navíc dočkala při signalizovaném vyloučení hostí, které už nic neřešilo, i pojišťujícího zásahu.

Škoda, opravdu škoda, lze shrnout utkání z pohledu poražených. Verva dřela, ale opět v soutěži vyšla střelecky naprázdno a mnoho ji tím pádem nepomohlo ani to, že se tak stalo po nejlepším výkonu v těchto zápasech. Kdo nedá gól, vyhrát nemůže a obvykle ani pomýšlet na body.

Přijdou branky (body) v pátek proti Třinci?

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "Viděli jsme urputné utkání. Pokud nepočítám zásah do prázdné branky, vyhráli jsme s jedním vstřeleným gólem, což není úplně bezpečné... Litvínov byl do konce zápasu ve hře a měl šance na vyrovnání. Klíčovým hráčem byl Martin Růžička, podal fantastický výkon. Druhým faktorem byla samozřejmě ubráněná oslabení. Za vítězství jsme velmi rádi. Hrozilo nám prohrát tři utkání v řadě, a to by bylo velmi nepříjemné."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Nebyl to z naší strany vůbec špatný zápas. Při hře pět na pět jsme si nějaké šance vytvořili, ale nedokázali je spolu s těmi v početních výhodách proměnit... To je celý problém a důvod, proč jsme dnes prohráli."