Zápasy 22. 01. 2016, Redakce

Olomouc rozhodla ve třetí třetině

Olomoucké, ne litvínovské číslo 69 se radovalo v Litvínově. Matěj Pekr rozhodl v 52. minutě zápas pod Krušnými horami, který byl chudý na branky. Litvínovští útočníci v něm vyšli naprázdno, trefil se pouze obránce Tomáš Frolo.

38. kolo, 22.01.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
1 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Pavlík – Pavelka, Gula – Frolo, Sklenička – Hořava, Vantuch, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Duda, Gerhát, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraveni Horák a Reichel. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Konrád – Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Ondrušek, Jaroměřský – Laš, Herman, Buc – Vodný, Řípa, Eberle – Mikúš, Húževka, Skladaný - Jergl, Holec, Pekr. Připraven Vošvrda. Trenéři Venera a Tomajko


Reportáž

Bez nemocných či zraněných Petráska, Chaloupky, Hübla a Šrámka, s šesti obránci a třinácti útočníky včetně připraveného Kristiana Reichela vyjela Verva k bitvě o opuštění chvostu tabulky. Reichel nakonec tentokrát do hry nezasáhl. V prvním útoku nastoupil s Vantuchem a Lukešem Hořava, Duda hrál ve třetím s Gerhátem a Pirošem.

První třetina byla spíš rozehřívací. Hanzl v 6. minutě vystihl rozehru soupeře v obranném pásmu, vzešla z toho Skleničkova rána od modré. Minutu na to přistál puk na střeše Janusovy klece. Diváky rozehřála Martynkova dorážka v 9. minutě a vzápětí na druhé straně Vyrůbalík vracel puk spoluhráči v přečíslení, ale přihrávka už do šance neprošla. Pak se hrálo plynule, ale spíš bez většího vzruchu.

Po změně stran zaměstnal Januse Vodný a teprve potom přišlo první vyloučení, hrálo se však po něm čtyři na čtyři (Duda – Mikúš). Novic Skladaný šel do zakončení v přečíslení, ale na Januse nevyzrál. A neuspěl ani Doležal, před nímž se po chybě otevřela volná cesta, Konrád byl na místě.

První přesilovku nabídlo hostím Gulovo vyhození puku. Dudova šance z pravého křídla ani trest Vodného branku nepřinesly, za to pak padly dvě v rozmezí 39 vteřin. Laš se prosadil k odraženému puku, 0:1. Na druhé straně ale nezaváhal v šanci zadák Frolo, kterého krásně uvolnil průnikem a přihrávkou Hanzl, 1:1. Skladaný byl vyloučen a v závěru třetiny Olomouc špatně střídala, nerozhodný stav však vydržel.

Duda měl na holi vedoucí gól ve 45. minutě, dostal se k puku mezi kruhy, ale Konrád byl pozorný. Pak se Pekr prosadil důrazem zblízka a protlačil puk k tyči. Litvínov měl vzápětí výhodu přesilovky (Herman), ale už se až do konce utkání prosadit nedokázal.

Tomáš Frolo se po zápase smutně usmál: "Jeden gól jsem si nadělil k vánocům, druhý teď k narozeninám, které mám za tři dny... Je to takové neslané, nemastné, dietka. I na střídačce jsme chcíplí, nevím. Jasně, že jeden gól je málo, ale když jich víc nedáme, nesmíme ani dostat, to se nedá nic dělat. Jak z toho můžeme ven? Jedině drilem, tvrdou prací, každý den!"

V sobotu tým odjíždí do Ostravy k nedělnímu zápasu ve Vítkovicích, v úterý hraje ve Zlíně.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Začali jsme příliš opatrně a neměli víc ze hry. O přestávce jsme si řekli, že musíme hrát víc agresívně, tlačit se do branky a náš výkon byl pak lepší. Dostali jsme gól ale hned odpověděli. Zápas byl pak vyrovnaný, nicméně my jsme jeden gól dostali. Na jednu branku se doma těžko vyhrává. Nezbývá nám než jít dál."

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko: "Jsme spokojeni s vítězstvím a se třemi body. Na začátku utkání jsme se nadřeli na gól, hráli jsme dobře, ale nemohli ho dát. Ve druhé třetině byl ale Litvínov lepší a přestřílel nás. Ve třetí se k nám trochu přiklonilo štěstí."

Fanshop