Zápasy 05. 02. 2016, Redakce, foto: hc-kometa.cz

Střelecký koncert Vervy v Brně zhasnul Kometu!

Tak tohle čekal málokdo: ve 22. minutě zápasu vedl Litvínov v Brně už 4:0, nakonec nastřílel šest branek a vyhrál 6:1! Petrásek přišel o čisté konto až v 58. minutě. Tým bodoval ve třetím utkání za sebou a v neděli přivítá doma od 15:30 Plzeň. Trenér Hadamczik po utkání oznámil vedení Komety úmysl skončit.

43. kolo, 05.02.2016, DRFG Arena, Brno
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
1 6
  • Třetiny

    0:2, 0:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čiliak (21. Falter) – Kaberle, Koch, Kozák, Kuboš, Malec, Dujsík, Kováčik – Burian, Hruška, Ton – Káňa, Němec, Špirko – Vondráček, Koreis, H. Zohorna – Dostálek, Dočekal, R. Zohorna. Trenéři Hadamczik, Beran, Pokorný

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Černý – Gerhát, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Hořava, K. Reichel, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraveni Janus a Gula. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Obránce Petr Chaloupka se po zranění jako třetí po Petráskovi (nemoc) a Hüblovi vrátil v pátek do sestavy Vervy. V první části byl spolu s Hořavou vyloučen, ale dvakrát se provinili také domácí. V přesilovkách ale góly nepadaly, rány Jihomoravanů v nich byly sice časté, ale nepřesné nebo zblokované, hostům se zase nedařila kombinace.

Čiliaka přinutil k pozornosti první útok Vervy už v úvodních deseti vteřinách hry, na druhé straně premiérově protáhl Petráska ve 2. minutě Dujsík od modré čáry. A brzy na to se žlutočerní radovali, akce Hanzla s Kubátem a zakončujícím Martynkem lehce vyšachovala domácí defenzívu, 0:1. Vzápětí přehnal důraz v útočném pásmu Hořava, ale Kometa odpověděla až Hruškovou možností v 8. minutě. Zvýšit mohl hned na to Hanzl po rychlém protiútoku, pěkně se uvolnil a možná měl raději střílet než přihrávkou hledat spoluhráče.

Že každá střela může skončit v síti ukázala ta Doležalova. Čiliak vyrazil Válkův pokus na druhou stranu, útočník čtvrté formace dojel puk, otočil se a práskl do něj. K překvapení všech skončil v šibenici, 0:2. V poslední minutě se ještě v početní výhodě probíjel do šance Gerhát. A stav věcí ilustrativně dokreslovala žlutá rolba, která začala upravovat led.

Lepší začátek druhé třetiny si všichni Severočeši na ledě ani v hledišti přát nemohli, v čase 21:16 vedla Verva už 4:0!

Ve zbývající přesilovce po změně stran vypálil k tyči z voleje Pavlík a a chvíli na to Hanzl nabil zpoza branky na švih pod horní tyčku Černému! Čiliaka vystřídal Falter. Kometa pak sice nezhasla, ale jen doutnala. I proto, že dvě možnosti Hrušky vzápětí zlikvidoval Petrásek - jakoby tým byl opitý stavem, který venku v této sezóně ještě nezažil.

Další průběh? Hráči Brna přidali na agresivitě, nebyli od té chvíle ani jednou vyloučeni za faul (pouze jednou za špatné střídání), za to hosté šli ven dvakrát (Hübl a Frolo) a celkově od stavu 0:4 čtyřikrát. Při druhé přesilovce Komety už se ozval z hlediště hromový pískot.

Až ve 37. minutě byl sám před Petráskem Koreis, gólman však neuvěřitelně položenou holí zabránil puku v cestě do prázdné branky. A pak mohli "bůra" dosáhnout bekhendem Hübl a bombou zblízka v posledních vteřinách Pavlík. Nešť…

Třetí část otevřela šance z nájezdu Jurčíka, pak se dostali do přečíslení Hübl a zakončující Gerhát. Frolo byl vyloučen a po návratu z trestné lavice a vystřídání spoluhráče na vhazování se na buly postavil sám.

Chyboval Falter, Doležal mu vypíchl puk a přihrál před prázdnou klec Jurčíkovi. Zmar bílomodrých dovršil Gerhát po odražené Kubátově střele. Až v závěru se na domácí usmálo štěstí. Tým a jeho kouče však do šaten vyprovázel mohutný pískot.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Alois Hadamczik: "Po takové prohře se mi utkání hodnotí těžce... Litvínov byl v Brně jak v prvním, tak i dnes ve druhém vzájemném utkání lepší. Narazili jsme na jeden z nejlepších týmů, který zde hrál. Po prvním rychlém gólu se soupeř dostal do pohody, měl lepší pohyb, přesnější přihrávky. Hráče jsem upozorňoval, že hrajeme proti obhájci titulu, který má velmi kvalitní kádr. My jsme nehráli dobře a vůbec nám nevyšel začátek druhé třetiny, kdy jsme inkasovali další dva rychlé góly. Po nich jsem - i v souvislosti s předcházejícími nezdary - už věděl, že v Brně skončím. Neměl jsem už týmu co dát k tomu, abychom hráli lépe."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Zápas nám vyšel, dali jsme rychlý gól, kterým jsme soupeři vzali iniciativu. Hodně nám pomohla i druhá branka a hlavně pak dva rychlé góly v úvodu druhé třetiny. Ovšem právě ve druhé třetině měli domácí hodně šancí, které neproměnili. Skvěle nám zachytal brankář Petrásek, který nás v rozhodujících chvílích podržel a má velký podíl na našem dnešním úspěchu."

Fanshop