Zápasy 26. 02. 2016, Redakce

Další prohra o gól. Finální skóre stanovila už 27. minuta

Jen Viktor Hübl překonal v pátek večer amerického brankáře Pardubic Maxwella. Vyrovnal na 1:1, ale poslední slovo měl domácí kanonýr Sýkora. Litvínov po závěrečném tlaku ale nakonec neúspěšné power play tak musel zapsat pátou porážku v řadě a 12. místo se mu vzdálilo na šest bodů.

49. kolo, 26.02.2016, Tipsport arena, Pardubice
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Maxwell – Štajnoch, Čáslava, Ščotka, Gregorc, Bokroš, Šeda – Sýkora, Nahodil, Marcinko – Monja, Redenbach, Orsava – Rapáč, Tomášek, Poulíček – Voženílek, Kaut, Beran. Připraven Kopřiva a Zdráhal. Trenéři Draisaitl, Potajčuk a Král

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík - Frolo, Gula - Martynek, Hübl, Trávníček - Hořava, K. Reichel, Lukeš - Duda, Šimeček, Piroš – Jurčík, Válek, Gerhát - Jánský. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Podruhé (a naposledy) bez Robina Hanzla (distanc) nastoupila Verva v pátek k „horkému“ zápasu na pardubickém ledě. Do sestavy se po zranění vrátil útočník Miloslav Hořava, hrát nemohl v zápase s Chomutovem zraněný Doležal. Do branky se postavil Michael Petrásek, kterému kryl záda Milan Řehoř. A trenéři po čtyřech porážkách změnili sestavu, roztrhli i dvojici Hübl – Lukeš.

První třetina ale Vervě mnoho dobrého nepřinesla. Minimum střel, tři vyloučení oproti jediné přesilovce a naopak časté a nebezpečné pokusy Pardubic. Stav 1:0 byl ještě milosrdný.

Postaral se o něj nadvakrát Marcinko při vyloučení Kubáta. Předchozí Frolův trest odbránil tým dobře, až v závěru oslabení měl štěstí, Tomášek trefil tyč. Štajnochův trest mnoho možností hostům nepřinesl, povedlo se alespoň přestát Chaloupkovo vyloučení. Gólovou šanci černožlutých měl v první části jen Martynek z dorážky po třech minutách hry, z úhlu ale puk do odkrytější branky nepropasíroval.

Po návratu z kabin fanouškům hostí zatrnulo, Nahodil zachytil rozehrávku obránců a jel po pár vteřinách hry sám na Petráska, který ale vyšel ze souboje vítězně. A obstál i po následném faulu Chaloupky při přesilovce Dynama.

Pak přišlo vyrovnání! Kubát vypálil z hranice kruhu a Hübl se prosadil k dorážce, 1:1. V další minutě byli současně vyloučeni Nahodil a Pavlík a Petráska zaměstnal Štajnoch. Východočeši byli i nadále aktivnější a ke gólu jim pomohla chyba Vervy na útočné modré, Sýkora se dostal do sóla a po kličce do forhendu zakončil, 2:1. Na ledě se ve 2. třetině objevil Jánský, vrátil se ke znovuobnovené dvojici Hübl – Lukeš.

V polovině zápasu fauloval pardubický Beran, tři minuty na to dostal na druhé straně Kubát 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Přesilovku domácím zkrátilo špatné střídání. Lukeš mohl vyrovnat! Jeho bekhend ale do sítě neprošel. A minutu před přestávkou Petrásek vyrazil Sýkorův pokus.

Po změně stran šel Litvínov třikrát do čtyř (49. Duda, 54. Hübl, 56. Jánský) a to mu ztížilo snahu po vyrovnání. Hned při prvním střídání ve 3. třetině ošklivě narazil na mantinel Lukeš, ale naštěstí se nezranil a mohl pokračovat ve hře. Reichel nabil na bombu od modré Pavelkovi, ale šance se opět víc rodily na druhé straně. Sýkora, Monja i Redenbach vesměs narazili na pozorného Petráska. Po komerční přestávce v 53. minutě se Litvínov konečně dostal do tlaku, šanci měl Hořava, ale pak tým zabrzdilo Hüblovo vyloučení.

77 vteřin před koncem začala power play hostí. Jedno, druhé, třetí, čtvrté buly v útočném pásmu. Zámek, tlak i nějaké střely, ale těžko prostupný pardubický val odolal. Pardubického gólmana přinutil Litvínov jen k deseti zásahům, takže body zaslouženě zůstaly na východě Čech.

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Peter Draisaitl: "Jsme ve stejné situaci jako Litvínov a já jsem straně rád kvůli hráčům, že jejich práce má konečně nějaký výsledek a body zůstaly doma. Ověřili jsme si, že ne všechno, co děláme, je špatně. Jen by to chtělo, abychom v zápasech dokázali odskočit o více než o jeden gól. Pak se to táhne čtyřicet minut a při těsném vedení se stresujeme při každé střele. Měli jsme nějaké akce, po kterých jsme mohli navýšit náskok, ale ty zápasy budou asi opravdu takhle těsné."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Zápas jsme začali zbytečně opatrně a v první třetině měli jen tři střely na bránu. V kabině jsme si řekli, že musíme víc střílet, ale druhou část jsme chtěli začít úplně jinak, než pustit soupeřova útočníka do brejku. Podařilo se nám vyrovnat, ale vzápětí po nešťastné situaci, kdy obránci přeskočil kotouč hokejku, Pardubice znovu skórovaly. Situace nebyla dobrá, museli jsme znovu dotahovat. Zkusili jsme i hru bez brankáře, ale bohužel to nevyšlo. Pro nás už začalo play out a v něm všechna utkání budou mít podobný charakter. Nebude padat hodně gólů, týmy budou hrát jako dnes opatrně."

Fanshop