Zápasy 07. 08. 2015, Redakce

Litvínov vedl, Znojmo obrátilo stav

Vedení 2:0 nestačilo Vervě na úspěch v prvním přípravném utkání před novou sezónou. Orli ze Znojma klovli nakonec třikrát a odvezli si v pátek zpod Krušných hor výhru 3:2.

přát., 07.08.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Orli Znojmo
HC VERVA Litvínov Orli Znojmo
2 3
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus (30. Petrásek) – Kubát, Kokeš, Sklenička, Pavlík, Pavelka, Černý, Zeman – Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Smolka - Jurčík, Gerhát, Hořava - Šrámek, Piroš, Písařík. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Nechvátal (30. Fučík) – Štach, Biro, Stehlík, Šulák, Kousalík, Bořuta, Němčík – Tomas, Podešva, Číp, Šedivý, Bartoš, Novák, Lattner, Pucher, Manushin, Špaček, Rehuš, Šeda, Csamagno


Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu a hrálo se až na překvapivě dobrém ledě - na to, že temploměr v hale ukazoval v průběhu utkání nehokejových třicet stupňů... Pěkná byla i návštěva.

Hosté v sestavě se všemi třemi ex-litvínovskými hráči (Nechvátal, Kousalík, Tomas) se prezentovali dobrým, bruslivým výkonem a často zaměstnávali brankáře Jaroslava Januse, který absolvoval litvínovskou zápasovou premiéru.

V 5. minutě jako první zahrozil zpoza branky vyjetý Hanzl, gólmana ale nepřekonal. V 8. minutě se před brankovištěm ocitl sám Pucher, z otočky trefil tyč. Znojemský Fučík v 11. minutě skvěle vyrazil Gerhátovu střelu po přihrávce Hořavy.

Minutu na to už se měnilo skóre. Prvním střelcem nové sezony se stal útočník HCVL Smolka. Zleva mu přihrál Martynek a Smolka se nemýlil, zakončil ukázkově, 1:0.

Vzápětí pokoušel štěstí znojemský Štach, Janus však proti jeho ráně od modré zasáhl spolehlivě. Nadvakrát pak zkrotil puk i při Čípově šanci.

14. minuta přinesla druhou radost fanoušků Vervy! Hübl ze vzduchu ideálně usměrnil Lukešovo nahození z rohu, 2:0. Druhý a třetí vyloučený hráč hostí nabídli domácím v 19. minutě výhodu přesilovky pět na tři (43 vteřin), která ale zůstala nevyužita.

Po změně stran byli Orli za svůj aktivní výkon odměněni snížením. Hrálo se i nadále v dobrém tempu. Ve 24. minutě Hübl v šanci branku minul. V čase 24:45 si první zákrok ve druhé třetině připsal Janus.

O dvě minuty později museli domácí poprvé do čtyř (Kubát - krosček), a ubránili se. Závar připravili Bartoš, Šedivý a znovu Bartoš, kotouč však do branky neprocpali.

Těsně před polovinou utkání se v obou brankách změnili gólmani. Januse, který tak vychytal poloviční "nulu", nahradil Petrásek, a Nechvátala na druhé straně Fučík. Ten se zaskvěl brzy na to zlikvidováním Lukešovy dělovky.

Ve 35. minutě dostal dvě minuty Hübl za hákování a krátce na to Rehuš v přesilovce snížil na 2:1. Postaral se tak o zápletku do závěru zápasu.

A že Orlům první vstřelenou brankou mohou narůst jak křídla, tak apetit uspět na ledě úřadujícího českého mistra, se ve třetí části potvrdilo. Tempo hry v jejím úvodu trochu polevilo a nebylo se tomu moc co divit, počasí nebylo ani na fotbal, natož pro typický zimní sport.

Pak ale Špaček srovnal na 2:2 a náboj utkání vzrostl. Pěknou akci předvedli Kubát s Martynkem, Piroš pálil z otočky a potom ještě jednou nad. Na hostech ale byla také znát touha po úspěchu.

Pět minut před koncem nabídl možnost žlutočerným svým faulem Číp. Zdálo se, že změnu skóre nepřinese ani Zemanův trest v 58. minutě. Paradoxně měli v oslabení možnosti Verváci, Piroš a po něm Hübl, ale v čase 59:39 se nakonec usmálo štěstí na Moravany. Opět Rehuš z dorážky zápas rozhodl ve prospěch účastníka soutěže EBEL.

Fanshop