Zápasy 03. 09. 2015, Redakce

Omlazená sestava potrápila Chomutov

Naonec jen o jedinou branku 1:2 podlehla Verva Pirátům v utkání, které bylo pro hosty generálkou na start TELH.

přát., 03.09.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
1 2
  • Třetiny

    0:0, 0:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Horák - Frolo, Chaloupka - Sklenička "C", Hora - Baránek, Gula - Šesták - Písařík, Jurčík, Šrámek, Řehoř, Smolka, Mical, Zdeněk, Válek, Štěpka, Šimeček, Havlíček, Ujfaluši. Připraven Janus. Trenéři Rulík, Weissmann, Hořava

  • Sestava hostů

    Kopřiva (32. Strmeň) – Dlapa, Rutta, Redlihs, Jánošík, Kranjc, Šidlík, Szathmáry, Bláha – Tomica, L. Květoň, Kaše, Hřebejk, Sklenář, Dušek, Pospíšil, Vondrka "C", D. Květoň, Hovorka, Růžička, Kämpf


Reportáž

K poslednímu přípravnému utkání před zápasem Ligy mistrů a startem Tipsport extraligy nastoupil Litvínov ve čtvrtek ve své zatím nejmladší sestavě. Poprvé po návratu do klubu naskočil do hry obránce Frolo, odpočívali brankář Janus (náhradník), obránci Kubát, Pavelka, Pavlík a Kokeš a útočníci Jánský, Hübl, Lukeš, Trávníček, Martynek, Hanzl starší, Piroš, Hořava a Gerhát. Martina Hanzla nakonec ještě nahradil Ondřej Havlíček z Mostu a nastoupil i další mladík, bek Šesták.

Aktivněji začali podle očekávání hosté. Přibrzdilo je vyloučení Dlapy ve 4. minutě, stavem ale nepohnul ani trest Baránka v minutě sedmé. První velkou možnost měl Růžička, Horák chytil a Pospíšil vzápětí před odkrytou klecí neuspěl. Následný tlak Pirátů přerušilo až zakázané uvolnění.

Dalším provinilcem byl chomutovský Bláha a Řehoř v přesilovce málem dosáhl vedoucí branky ze vzduchu hrudí. Důsledný výkon mladíků slavil v první třetině bezbrankový úspěch.

Po změně stran orámovaly třetinu chomutovské góly. První vstřelil v úvodu po domácí chybě v rozehrávce Dušek, druhý v přesilovce z nulového úhlu Hřebejk. Litvínovští mladíci mohli skórovat v minutu dlouhé přesilovce pět na tři (vyloučeni Dušek a Kämpf), ale ani s podporou zkušenějších obránců to nevyšlo. Neujala se ani pohotová otočka Ujfalušiho v polovině zápasu, protože za gólmana Kopřivu zaskočil spoluhráč.

Ve třetím dějství zaujal bodyček Guly Janošíkovi a pak až branka Písaříka, který protlačil puk výstrojí střídajícího gólmana Strmeně a postaral se o dramatický závěr.

Verva se v něm dostala po oddechovém času i k power play, ale větší šancí byl nájezd Ujfalušiho v 58. minutě. Hosté prázdnou branku netrefili a tak zůstal stav 1:2 nezměněn.

V neděli Finové od 15:30, předprodej už od sobotního rána!