Zápas - mládež 04. 01. 2016, Martin Stříbrný

Skvělé utkání chemiků se Slavií nemělo šťastný konec

L i t v í n o v - Dnes na zimním stadionu Ivana Hlinky měli možnost diváci shlédnout skvělé utkání mezi juniory Litvínova a Slavie. Utkání mělo po celou dobu velký náboj, nakonec se však ale radovali Slávisté, kteří zvítězili 4:2. O branky chemiků se postarali Jaroslav Šimeček a Martin Havelka!

2., 04.01.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 4
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek – Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček, Drašar.

  • Sestava hostů

    Frodl (Dubský) – Valík, Novák, Drahorád, Zderadička, Saňa, Straka – Poruba, Kašek, Nestrašil, Heldák, Ječný, Zídek, Vyskočil, Josefus, Horák, Mareček, Kohút, Furch.


Reportáž

Na první branku utkání nemuseli diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky dlouho čekat, když se jí dočkali už ve třetí minutě utkání. K jejich smůle domácích fanoušků do sítě Patrika Spěšného. Denis Heldák se ujal na modré útočné čáře puku, udělal dva rychlé kroky a vypálil. Jeho rána nebyla nijak razantní, jenže skrz výzbroj domácího gólmana došla do brány a bylo to 1:0 pro Pražany.

Litvínovští zvýšili po této obdržené obrátky hry a zatlačili Slavii. V osmé minutě pláchl do brejku Stříbrný a jel sám na Frodla. Ten si s jeho kličkou poradil a bravurně ji vykopl betonem. Odraženého kotouče se následně ujal Jaroslav Šimeček, který nad ničím neváhal, rychle vypálil a jeho rána pod břevno skončila v síti – 1:1. Další sebelepší šanci už si ve zbytku třetiny ani jeden tým nedokázal vytvořit, a tak se šlo do kabin za jednobrankové remízy.

I do druhé třetiny měli daleko lepší vstup hosté, kteří šli ve čtyřiadvacáté minutě zpět do vedení! Viktor Nestrašil v přesilové hře posunul kotouč na modrou čáru na Josefa Saňu, který vypálil tahákem, a jeho rána propálila vše, co jí stálo v cestě – 1:2. Ve druhé polovině se otěží utkání ujali domácí, které ale držel na uzdě fantastický brankář Slavie Dominik Frodl. Ten kotouč za svá záda už nepustil, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Pražany.

Jak bylo zvykem, tak i do třetí třetiny vstoupili hosté skvělým způsobem, když se dokázali prosadit a odskočili do dvoubrankového vedení. Filip Zderadička nahodil ve čtyřiačtyřicáté minutě kotouč od modré na bránu, před kterou stálo mnoho hráčů, jenže ani jeden z nich se kotouče nedotkl, a ten se tak zastavil až v síti Spěšného brány – 1:3. Deset minut před koncem utkání měli domácí šanci na snížení, když měl Josef Stříbrný možnost trestného střílení. To se rozhodl zakončit rychlou střelou mezi betony, kterou ale Frodl přečetl, rychle je sklapl a kotouč vyrazil před sebe, čímž udržel dvoubrankové vedení svého týmu!

Domácí tato nevyužitá šance nemusela mrzet příliš dlouho, když necelé dvě minuty na to i tak snížili. Kotouč Martinovi Havelkovi trochu ujel od hole, jenže domácí útočník ještě dlouhou rukou změnil jeho směr, a puk se nakonec mezi betony Frodla došoural do brány – 2:3! V závěru si Litvínovští vytvořili obrovský tlak a Frodl měl plné ruce a nohy práce, jenže žádný kotouč za svá záda už do závěrečné sirény nepustil, Slavie se navíc prosadila ještě jednou do prázdné brány. Autorem poslední branky utkání byl Filip Ječný, který se prosadil do prázdné brány po přihrávce Viktora Nestrašila – 2:4.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Hvězdou dnešního utkání byl brankář Slavie, který rozhodl o tom, kdo získá tři body. Jinak jsme odehráli výborné utkání, kluci ukázali, co v nich je. Jediné, co nás může hodně mrzet, jsou naše neproměněné šance. Slavistický brankář dnes dokázal vychytat naše (ne)střelce.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Petr Novák (HC Slavia Praha): Jsme rádi, že jsme Litvínov porazili, protože jsme letos poprvé hráli v zimě! (smích) Domácí nedali nic zadarmo, byli hodně agresivní. My jsme sice dali první gól, ale nepotvrdili jsme ho a Litvínov se dostal zpět do hry. Nakonec jsme se štěstím ubránili power-play domácích, ve kterém si vytvořili několik dobrých šancí.