Zápas - mládež 10. 09. 2015, Martin Stříbrný

Junioři neudrželi nadějné vedení a podlehli Rytířům v prodloužení

L i t v í n o v - Junioři dnes na ZS Ivana Hlinky odehráli druhé utkání sezony, první na domácím ledě. Jejich soupeřem byli Rytíři z Kladna. Litvínovští měli utkání dlouhou dobu pod kontrolou, jenže v závěru o své vedení přišli, a nakonec podlehli svému soupeři v prodloužení.

3., 10.09.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
3 4p
  • Třetiny

    1:0, 1:1, 1:2 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Jonák, Franc, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, M. Havelka, Reichel, Weitz, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Jícha, Najman, Šimeček, Štěpka

  • Sestava hostů

    Stahl (Jiroušek) – D. Havelka, Potěchin, Chládek, Matula, Zelinger – Pivovarči, Křepelka, Patyk, Bláha, Borkovec, Janeček, Hajný, Čermák, Schildhabel, Keszi, Kaprál, Miura, Hrabík


Reportáž

První třetina nabídla jedinou branku, která padla do sítě Rytířů. První branku utkání, zároveň také první branku hráčů Litvínova v sezoně, vstřelil Jaroslav Šimeček. Domácí útočník se na vrcholku kruhu ujal puku, nevěděl co s ním, a tak přesně mířenou ránou, která se do branky odrazila od pravé tyče Stahla, změnil skóre utkání ve prospěch svého týmu. Další zbytek třetiny byl často rozhodčími přerušován, žádný tým si již nedokázal vytvořit kloudnou brankovou příležitost, a tak šly oba týmy do kabin za jednobrankového vedení pro domácí.

Druhá třetina nabídla hokejového umu daleko více, než ta první. V devětadvacáté minutě byl k vidění druhý gól utkání, druhý gól Litvínova, a také druhý gól domácího útočníka Jaroslava Šimečka. Domácí forvard si v rychlosti najel mezi kruhy, podobně jako v prvním případě se střelou neváhal a svižnou ranou zvýšil vedení svého týmu.

Severočeši se ze svého dvoubrankového vedení neradovali nijak extra dlouho. Nejprve domácí nedokázali využít přesilovou hru ve dvaatřicáté minutě, když na trestnou lavici usedl Bláha, a tak přišel zákonitě o minutu později trest. Hostující Matyáš Zelinger na hranici levého kruhu obdržel výborný pas od svého spoluhráče a nekompromisní ranou poprvé v utkání rozvlnil sít za domácím brankáře Patrikem Spěšným.

Třetí třetina byla vůbec nejbohatší na branky. Čtyři minuty po začátku třetiny se na led dostala druhá formace domácích, která opět dokázala navrátit svému týmu dvoubrankové vedení. Stříbrný našel zpoza brány před brankou volného Kristiana Reichla, před kterým stál pouze hostující gólman Stahl. Reichel nad ničím nepřemýšlel, rychle vypálil, a jeho svižná rána se zastavila až ve Stahlově bráně.

Poté přišla šestiminutovka Kladenských, kteří dokázali ještě před koncem utkání srovnat. Nejprve se jim zásluhou Petra Patyka v sedmačtyřicáté minutě podařilo snížit na rozdíl jediné branky, když se hostující útočník skvěle natlačil před bránu a tvrdou ranou poslal puk do brány. O šest minut později se již Kladenští dočkali vyrovnání, když se prosadil Dominik Havelka, který poslal svůj tým a celý zápas do prodloužení.

Prodloužení se hrálo nahoru dolu, až nakonec přišla branka. Bohužel pro domácí branka do sítě Patrika Spěšného, což znamenalo, že si Kladno odveze dnes ze severu Čech dva body. Hrdinou okamžiku se stal Filip Hajný, který se ocitl nikým nehlídaný před Spěšným, a ranou mezi ruku a tělo gólmana ukončil dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): "Neplnili jsme povinnosti, které jsme měli. Zápas jsme si prohráli sami naší nedisciplinovaností. Kdyby jsme plnili pokyny, v klidu jsme mohli vyhrát 3:1 nebo 4:1. Máme hodně na čem pracovat."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Petr Tatíček (HC Kladno): "V první třetině byl soupeř lepší, my jsme byli zaskočeni. Ve druhé třetině se hra vyrovnávala. Třetí třetinu si myslím, že jsme měli více gólových šancí, ale nakonec jsme z nepříznivého stavu 3:1 po zásluze vyrovnali. Prodloužení už je o náhodě. My jsme byli šťastnější a jsme rádi za dva body."

Fanshop