Zápas - mládež 24. 09. 2015, Martin Stříbrný

Junci opět propadli, tentokrát podlehli Slavii vysoko 2:8

P r a h a - Junioři dnes na ledě Slavie nenavázali na zlepšený výkon proti Karlovým Varům, se kterými si připsali první vítězství v sezoně. Slavia i po průměrném výkonu dokázal mladé hráče Litvínova porazit vysoko 2:8.

7., 24.09.2015
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
8 2
  • Třetiny

    2:1, 4:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Frodl - Valík, Novák, Čupa, Drahorád, Adam, Straka - Červený, Poruba, Kašek, Nestrašil (C), Heldák, Ječný, Vyskočil, Tejral, Josefus, Suda, Mareček, Furch

  • Sestava hostů

    Sklíba - Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek - Kučera, Havelka, Reichel, Weitz (C), Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Chmelař, Jícha, Šimeček


Reportáž

Slávisté utkání sice začali náporem, jako první ale udeřili hosté. Pražané totiž záhy propadli a přečíslení tří proti jednomu zužitkoval přesnou ranou Jakub Březák. Radost z branky ale Litvínovu dlouho nevydržela. V 5. minutě hráli totiž Pražané přesilovou hru, v níž srovnal skóre utkání přesnou střelou pod břevno Aleš Furch.

I po zbytek úvodní části se hrál atraktivní hokej nahoru-dolů a šance jsme registrovali na obou stranách. Severočeši se mohli vrátit do vedení během dvojnásobné přesilové hry, tentokrát ale Frodla nepřekonali, a tak vedení na svou stranu ještě před úvodní sirénou překlopili Pražané, konkrétně Luboš Adam. Ten vypálil ihned po vyhraném buly od modré čáry a puk i vinou nechtěné teče jednoho z obránců hostí skončil za brankovou čárou.

Ve druhé periodě už se na ledě jasně odrazilo aktuální postavení obou celků v tabulce, slávisté totiž převzali otěže zápasu do svých rukou. Již po 41 vteřinách zvýšil vedení domácích Filip Ječný. O necelých pět minut později se sešívaní opět těšili z gólu, tentokrát Sklíbu se štěstím překonal z bezprostřední blízkosti Matyáš Kašek. A ve 27. minutě se do třetice prosadil po pohledné akci Filip Ječný.

Následně si hosté vyžádali oddechový čas, který alespoň částečně zabral. Ve 32. minutě se po nepřehledné situaci v brankovišti sešívaných dostal puk za brankovou čáru a za střelce byl označen Martin Havelka. Litvínovští mohli snížit i na rozdíl dvou branek, zcela odkrytou klec však netrefili. Necelou minutu před druhou sirénou se navíc prosadil střelou z první Karel Drahorád, a do kabin si Slavia odnesla čtyřbrankový náskok.

Závěrečné dějství se hrálo hlavně z povinnosti. Oba celky k němu ale přistoupily zodpovědně a diváci byli svědky hokeje s mnoha osobními souboji a menšími potyčkami. O jediné dvě branky se postarali pěknou dělovkou pod víko Viktor Nestrašil a střelou od modré čáry Karel Drahorád, který tak zpečetil vítězství Pražanů v poměru 8:2.

Samotný závěr utkání ještě zpestřila pěstní výměna názorů mezi domácím Čupou a Severočeským Havelkou. Ta skončila nerozhodně, na výsledek zápasu ale pochopitelně neměla sebemenší vliv.

Fanshop