Zápas - mládež 03. 10. 2015, Martin Stříbrný

Sladké vítězství pro juniory, kteří se radují z první výhry za tři body

L i t v í n o v - Fantastické utkání odehráli junioři proti Plzni, když se po vítězství 6:0 radují z prvního vítězství za tři body v sezoně. V utkání bylo k vidění první čisté konto, které vychytal Patrik Spěšný, a také první hattrick, o který se postaral Josef Stříbrný!

10., 03.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
6 0
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Tomáš Kučera I., Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Najman, Šimeček, Ujfaluši, Chmelař, Jícha.

  • Sestava hostů

    Štekr (Zeman) – Kvasnička, Kaňák, Walter, Pokorný – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Vavřička, Tomáš Kučera II., Krystl, Rajal, Krliš, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Strásky.


Reportáž

V první třetině se hrál pohledný hokej. Oba týmy si dokázaly vytvářet šance. Tu první měla Plzeň ve třetí minutě utkání. Suchý našel před Spěšným volného Filipa Kokošku, ten ale bekhendovým blafákem neuspěl. O sedm minut později měli velkou šanci také domácí, jenže Šimeček nedokázal trefit poloodkrytou bránu.

V jedenácté minutě se Litvínovští radovali z prvního gólů utkání. Kristian Reichel stál dobře postavený na levém kruhu před Štekrem. Po Březákově ráně se mu kotouč odrazil přímo na hokejku a domácí forvard tvrdou ranou rozvlnil síť! O dvě minuty se z branky radovali také hosté, jenže ta nebyla, jelikož Kokoškovu ránu do odkryté brány lapil zázračným zákrokem lapačkou Spěšný.

Přišla osmnáctá minuta a přesilová hra pro Plzeň. Ta se dlouho držela v útočném pásmu, než se k puku dostal Šesták a vyhodil ho ze třetiny. Puk se náhodným odrazem dostal na hokejku Tomáš Kučery, a ten jel sám na Štekra. Domácí forvard celou situaci vyřešil mazáckým způsobem, když donutil Štekra roztáhnout nohy, a tam tudy mu také následně poslal kotouč za jeho záda. Nic dalšího se již nestalo, a domácí tak šli do kabiny za příznivého stavu 2:0.

Druhá třetina nenabídla tolik šancí, jako ta první. Velkou šanci měl minutu po zahájení třetiny Vlček, který jel po zaváhání Brejžka na útočné modré čáře sám na Spěšného. Jeho tvrdá rána golfovým úderem ale o kousek minula levý růžek domácí brány. Zajímavá situace nastala ve čtyřiadvacáté minutě. Plzenští přibližně dvě minuty drželi hráče Litvínova v obranném pásmu, ti už ke konci akce puky, které mířily na Spěšného bránu, zastavovali vlastními těly. Ani z této situace první branka Plzně v utkání nevznikla.

Čtyři minuty před koncem druhé periody se potřetí v utkání radovali hráči Litvínova. Nahozený kotouč na hostující bránu před Štekrem tečoval jeden z hráčů Plzně a hostující gólman nedokázal gumovou pryž pořádně zkrotit. Tohoto zaváhání využil Josef Stříbrný, který kotouč vyšťoural pro Davida Šestáka, a ten ho bekhendem poslal za záda nešťastného Štekra.

Litvínovští začali aktivně třetí třetinu. Nejprve hráli přesilovou hru pět na tři, ve které si vytvořili mnoho šancí, jenže je nevyužili. Po návratu jednoho hráče Plzně trvala přesilovka domácích pět na čtyři. V ní dostal Petr Ujfaluši parádní průnikovou přihrávku do jízdy a upaloval sám na Zemana. Domácí útočník celou situaci vyřešil střelou, ta ale skončila pouze na zadním mantinelu za hostující bránou.

Domácí tato promarněná šance nemusela ale příliš dlouho mrzet. Nastala pětačtyřicátá minuta a čtvrtá branka Litvínova. Kristian Reichel po dlouhém střídání vyhodil kotouč, aby mohl jet střídat. To ale neučinil Josef Stříbrný, který se nadechl k neskutečnému sprintu, při kterém předjel Jana Waltra a jel sám na Zemana. Litvínovský mladík vyřešil svoji akci svižnou ranou, která se zastavila až v síti.

Na pátou branku se nemuselo na zimním stadionu Ivana Hlinky dlouho čekat. Branka to byla jako přes kopírák s tou čtvrtou. Dominik Brzek opět po dlouhém střídání vyhodil kotouč z pásma, pro ten si jako první dojel Josef Stříbrný a jel o mantinelu sám na Zemana. Litvínovský útočník se natlačil před bránu, a pak byť trochu se štěstím, ale přeci jen, dostal kotouč za záda Adama Zemana.

Fantastická podívaná pro fanoušky Litvínova, kteří si našli cestu na zimní stadion Ivana Hlinky, pokračovala i nadále. Litvínovští svůj brankostroj nezastavili a vstřelili ještě jednu branku. Šestadevadesát vteřin před koncem utkání si Josef Stříbrný dojel pro první hattrick svého týmu v sezoně. Stříbrný si převzal volný kotouč, pláchl hostující obraně a již poněkolikáté jel sám na Zemana. Opět volil zakončení střelou, ta ještě v bráně neskončila, jeho následná dorážka už ano, a tak Josef Stříbrný touto brankou uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Jsem hodně rád, že jsme vyhráli. Ukázalo se, že když kluci bojují, tak mohou porazit kohokoliv. Dneska jsme bojovali, na utkání jsme byli připravení a jsem za kluky rád, že jsme dnes vyhráli za tři body.

Fanshop