Zápas - mládež 10. 10. 2015, Martin Stříbrný

Další drtivé vítězství, další tři body a junioři stoupají tabulkou

L i t v í n o v - Další drtivé vítězství zaznamenali Litvínovští junioři, když na domácím ledě porazili Olomouc 5:1. Další skvělý zápas odchytal Patrik Spěšný, který za svá záda pustil pouze jeden puk, a pomohl tak svému týmu k vítězství.

12., 10.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
5 1
  • Třetiny

    3:0, 2:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brejžek, Brzek, Vostárek – Kučera, Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Šoustal (Urbisch) – Nesvadba, Klvaňa, Galvas, Metelka, Kališ, Škoda – Kropáč, Fejko, Beták, Pavlovský, Horák, Ministr, Macuh, Cach, Marek, Konečný, Müller, Kuba.


Reportáž

Po včerejší perfektní první třetině Litvínova proti Zlínu, kterou vyhráli Chemici 3:0, tak i ta dnešní se mu povedla na jedničku, když ji vyhrál stejným způsobem. Severočeši se z první branky radovali už v páté minutě. Jan Chmelař potvrdil svou aktuální fazónu, když si našel zcela volný kotouč před Šoustalem, kterého ranou z bezprostřední blízkosti propálil a poslal svůj tým do jednobrankového vedení.

Ani druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. O čtyři minuty později se mladící Litvínova radovali již ze dvoubrankového vedení. Tomáš Kučera si našel cestu ke kotouči před Šoustalem a svižnou ranou ho poslal za jeho záda. Třetí branky se diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky dočkali tři minuty před koncem první periody. Šimeček zavezl kotouč do útočné třetiny, poslal ho na Martina France, který technickou ranou nad rameno hostujícího gólmana rozvlnil síť.

Olomouc se ve druhé třetině držela, občas také zahrozila, jenže i nadále tempo hry diktovali domácí. Ti se také dočkali gólu v devětadvacáté minutě hry. Tomáš Kučera se dostal ke kotouči a mohl si rozmyslet, komu ho pošle. Nakonec si vybral Jakuba Březáka a udělal dobře. Litvínovský zadák tvrdou ranou mezi betony Šoustala skóroval a Litvínovští šli už do čtyřbrankového vedení.

Hráči Mory se nechtěli nechat zahanbit, zlepšili svoji hru a přineslo jim to ovoce. Pavlovský zavezl ve třiatřicáté minutě kotouč do útočné třetiny, přenechal ho Roku Macuhovi, a ten přesnou ranou poslal kotouč za záda Patrika Spěšného. Litvínovští si vzali zpět čtyřbrankového vedení dvě minuty před koncem třetiny. Josef Stříbrný a Petr Ujfaluši vybojovali kotouč pro Kristiana Reichla, který přesnou ranou mezi betony Šoustala propasíroval kotouč do brány a Litvínov vedl opět o čtyři branky.

V první polovině třetí třetiny měly oba týmy možnost vyzkoušet si přesilové hry. Litvínovští tu svoji, při které hráli pět na tři, nevyužili. Podobně špatně si při té své vedli také Olomoučtí, kteří si za celou přesilovku nevytvořili jedinou sebelepší šanci. Branky ve třetí třetině již k vidění nebyly. Góly divákům vynahradilo několik ostřejších, ale čistých zákroků. Navíc byla k vidění také jedna kulturní vložka, když se do sebe pustili Martin Havelka a Jan Klvaňa. Domácí bijec měl mírně navrch, a tak mohl být označen za vítěze rvačky, která uzavřela dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Kluci to dnes odmakali výborně. Opět jsme zachytili vstup do utkání, byli jsme agresivní, a z toho pak padaly ty góly. Druhá třetina byla té první podobná, jenom jsme v ní měli takový malý útlum asi čtyři minuty. Ve třetí třetině jsme si to už dobře pohlídali. Nezbývá mi nic jiného, než pogratulovat klukům k vítězství a poděkovat za parádní výkon.

Fanshop