Zápas - mládež 30. 10. 2015, Martin Stříbrný

Junioři nepochodili v Praze, na Slavii bojovný výkon nestačil

P r a h a - Ani juniorům Litvínova dnes nebylo přáno, když i oni prohráli. Na ledě pražské Slavii podlehli po bojovném výkonu 1:3. O jedinou branku mladých Severočechů se postaral reprezentant Martin Havelka.

17., 30.10.2015
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sochůrek (Dubský) – Valík, Novák, Čupa, Zderadička, Saňa, Straka – Červený, Poruba, Kašek, Nestrašil, Heldák, Ječný, Zídek, Vyskočil, Tejral, Josefus, Kohút, Furch.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček


Reportáž

První velkou šanci utkání měli ve třinácté minutě Slávisté. Josefus pasem mezi dva obránce Litvínova uvolnil Zídka a ten z dobré pozice vypálil. Jeho rána nebyla marná, jenže se zastavila na tyči Spěšného brány. O pět minut později se už domácí radovali. Nestrašil za hostující bránou zamíchal s kotoučem, vyjel si za tyčku a rychle poslal kotouč na hůl Denis Hledáka. Mladá hráč Slavie si se svou šancí věděl rady, když prudkou střelou z první propálil Spěšného 1 – 0.

Jednobrankové vedení Slávie vydrželo pouhých čtyřiatřicet vteřin, pak už se Litvínovští radovali z vyrovnání. Stříbrný obral v útočném pásmu u mantinelu jednoho z domácích o puk a jel ze strany na bránu. Bekhendem kotouč v dobré pozici přenechal Reichlovi, který ihned z první vystřelil. První ránu dokázal Sochůrek vyrazit, jenže pouze na hokejku Martina Havelky, který neměl problém poslat kotouč za záda bezmocného gólmana – 1:1.

Hostujícím hráčům se druhá perioda vůbec nepovedla, jelikož v ní Slávistům podlehli 0:2. Vítěznou branku vstřelili v polovině utkání v přesilové hře Aleš Furch. Domácí v útočném pásmu dobře zakombinovali, až nakonec došel kotouč na modrou čáru k Dominiku Valíkovi. Obránce Pražanů vypálil a ještě než kotouč došel ke Spěšnému, dokázal ho přesně tečovat Aleš Furch. Spěšný neměl šanci na změnu směru kotouče zareagovat, a tak se mohli domácí radovat – 2:1.

Aby toho neměli hosté málo, tak ještě tři minuty před koncem druhé třetiny inkasovali třetí branku, na kterou už ve zbytku utkání neodkázali odpovědět. Slávisté předvedli nádhernou kombinaci, kterou ranou do prázdné brány zakončoval Jan Poruba. Petr Tejral vyjel zpoza brány, poslal kotouč na kruhy Furchovi, ten ho z první poslal na druhou tyč autorovi branky, který už měl snadnou práci – 3:1.

V třetí třetině měly oba týmy k možnosti dvě přesilové hry. Své dvě nejprve neodkázali využít Severočeši, a tak bylo jasné, že to na body z tohoto utkání stačit nebude. Dvakrát si přesilovku zahráli také Pražané, jenže ani oni se nedokázali prosadit. Nevětší šanci třetiny měl dvě minuty před koncem utkání Heldák, který se dostal s pukem na kruhy po žabce Zídka a mohl vypálit. To také udělal, jenže proti byl Spěšný, který jeho ránu vyrazil betonem, a utkání bylo u konce.

Fanshop