Zápas - mládež 28. 11. 2015, Martin Stříbrný

Strhující utkání mezi Hradcem a Litvínovem rozhodla závěrečná loterie

H r a d e c K r á l o v é - Fantastické utkání bylo k vidění v hradecké FORTUNA aréně. Střetli se zde hráči místní juniorky proti juniorům Litvínova. Vítězem utkání se nakonec stali domácí hráči, kteří o svém triumfu rozhodli až v samostatných nájezdech!

24., 28.11.2015
logo Královští lvi Hradec Králové
logo HC VERVA Litvínov
Královští lvi Hradec Králové HC VERVA Litvínov
3sn 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 2:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Veselý (Bechný) – Hroudný, Lier, Kynčl, Bureš, Havránek, Šalda – Zahradník, Malík, Miškář, Drašnar, Krátoška, Hofman, Michálek, Orság, Gančarčík, Pilař "C", Pavlík.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Spěšný) – Jonák, Franc, Šesták, Březák, Šíp, Vostárek – Brzek, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Jícha, Najman, Šimeček "C".


Reportáž

Litvínovští junioři vstoupili do utkání s velkým elánem. Tvrdými souboji decimovali domácí Hradec, a také si vytvořili hned několik slibných příležitostí, z nich vzešla první branka utkání. Ve čtvrté minutě šel tým ze severu Čech do jednobrankového vedení. Jakub Březák našel přesnou přihrávkou rozjetého Jaroslava Šimečka, který si trochu potáhl kotouč a následnou tvrdou střelou zápěstím pod víko Veselého brány rozvlnil síť – 0:1!

Postupem času se hra srovnala, i když tempo hry zůstalo i nadále vysoké. V desáté minutě měli domácí Lvi velkou příležitost k vyrovnání, jenže štěstí stálo na straně Chemiků. Radim Šalda napřáhl zpoza kruhů a svým tvrdým projektilem orazítkoval tyč Sklíbovy brány. Dvě minuty před koncem třetiny dostali domácí dáreček v podobě přesilové hry. V ní si vytvořili dvě dobré střelecké pozice, jenže Sklíba zůstal stále bezchybný, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Litvínov.

Jestli se zdálo, že by hosté měli proti favoritovi pouze bránit jednobrankové vedení, nebylo tomu tak. Ve třetí minutě druhé třetiny šli k ještě většímu překvapení do dvoubrankového vedení hostující Chemici! Petr Ujfaluši si v přesilové hře vyměnil kotouč s Josefem Stříbrným a stál tváří v tvář proti Veselému. Celou akci zakončil svižnou ranou z mezikruží, která se skrz výstroj domácího gólmana dostala do brány, a bylo to o dvě branky – 0:2!

Po druhé brance Severočechů přidali domácí Lvi na obrátkách a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Sklíba byl ovšem stále bezchybný a držel akcie svého týmu na vítězství velmi vysoko. Ve třicáté minutě ale mohli z ojedinělého brejku jít hosté do trháku. Nepřesnosti v rozehrávce Královéhradeckých využil Stříbrný a jel sám na Veselého. Naštěstí pro domácí bylo jeho zakončení nepřesné a domácí gólman nemusel vůbec zasahovat. Tři minuty před koncem druhé periody mohl na rozdíl jediné branky korigovat Radovan Pavlík. Obrovský talent hradeckého hokeje se po přihrávce Pilaře dostal před odkrytou bránu, jenže než stihl zakončit, tak mu kotouč z hole odpálil jeden z litvínovských obránců. Nic víc se už nestalo, a tak šly týmy do kabin za stavu 2:0 pro Litvínov.

Třetí třetina se hrála nahoru dolu, což bylo za aktuálního stavu velmi překvapivé. V osmačtyřicáté minutě mohl třetí branku Litvínova přidat Josef Jícha. Jeho slabá rána, která by se dala fotbalovou terminologií popsat jako „padající list“, nadělala Veselému kupu práce. Hradecký gólman ale nakonec dokázal zasáhnout a držet udržet svůj tým i nadále na dostřel. Deset minut před koncem utkání se Hradečtí konečně prosadili a dostali se zpět do hry. Radek Pilař přebruslil hostujícího obránce a v zakončení nedal svou rychlou střelou zápěstím Sklíbovi žádnou šanci – 1:2.

Tato branka domácí hráče nakopla a ti se i nadále snažili o vyrovnání. To přišlo o tři minuty později. V čase 52:01 se po ose Aleš Krátoška – Radek Pilař dostal kotouč k Tomáši Hofmanovi, který dokázal z dobré pozice prostřelit Sklíbu – 2:2. Následujících pět minut bylo pro hostující hráče doopravdy kritických. Královéhradečtí si vytvořili hned tři tutové šance, jenže Sklíba jakoby zamkl svou bránu, čímž přiváděl domácí k šílenství.

Euforická hra Hradce se mu mohla v posledních čtyřech minutách utkání hned dvakrát vymstít. Litvínovští si vytvořili dvě 100% šance, jenže ani Veselý se nenechal zahanbit. Nejprve ve vlastním pásmu našlápl Josef Stříbrný, projel celým hřištěm a stál podruhé v utkání tváři v tvář domácímu brankáři. I podruhé se stal vítězem tohoto mini-souboje domácí gólman, který stihl své betony dostatečně rychle srazit. V poslední vteřině mohli Litvínovští ukončit dnešní utkání. Martin Franc se ocitl sám v prostoru mezi kruhy a vypálil. Jeho tvrdá rána ovšem zasáhla Veselého pouze do výstroje, a tak šlo utkání do prodloužení!

Ač se mohlo zdát, že by týmům došly po strhujících šedesáti minutách síly, nebylo tomu tak a i v prodloužení se hrál fantastický hokej. Největší šanci v něm měl Aleš Krátoška. Domácí útočník se zjevil ve stoprocentní šanci sám před Sklíbou. Hostující hrdina dnešního utkání ovšem dokázal fantasticky zasáhnout, a udržet tak svůj tým stále ve hře. Žádná branka v prodloužení ale nepadla, a tak se muselo rozhodnout až v nájezdech! V závěrečné loterii byli šťastnější domácí, kteří se tedy stali vítězem dnešního utkání. Vítězný nájezd a gól do statistik si připsal hradecký Tomáš Hofman.

Fanshop