Zápas - mládež 03. 12. 2015, Martin Stříbrný

Kolaps v posledních deseti minutách a vysoká porážka s Mladou Boleslaví

L i t v í n o v - Junioři Litvínova přivítali na domácím ledě stejně staré hráče Mladé Boleslavi. Utkání bylo do 50. minuty vyrovnané, pak přišel kolaps a tři branky Mladoboleslavských. Končené skóre se zastavilo na stavu 1:5. O jedinou branku Severočechů se postaral Josef Jícha.

25., 03.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
1 5
  • Třetiny

    0:2, 1:0, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba (Spěšný) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Šíp, Vostárek, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Groh (Kořínek) – Mašek, Hes, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borovec, Ďurač, Pořízek, Planý, Sedmík, Motloch.


Reportáž

Vstup do utkání vyšel jednoznačně lépe Mladé Boleslavi, která si během prvních deseti minut vytvořila dvoubrankový náskok. V šesté minutě vyhrál Rypar buly na Jana Prokopa, který tvrdou ranou poslal kotouč za záda bezmocného gólmana Litvínova. O tři minuty později se Boleslav radovala podruhé. Pätoprstý nahodil kotouč na bránu, před kterou stál nikým nehlídaný Ivan Ďurač a přesnou tečí poslal kotouč do brány nad betonem domácího gólmana.

Prvních deset minutu druhé třetiny se hrál nemastný-neslaný hokej. Oba týmy se spíše trápily, dělaly jednu chybu za druhou. Tuto šedou část utkání ukončila až první branka domácího týmu! Josef Stříbrný se snažil proskočit mezi obránci, jenže byl vytlačen z dobré střelecké pozice, a tak kotouč přenechal Josefu Jíchovi. Mladý útočník Litvínova měl volnou střeleckou pozici a ranou do horní části brány překonal Groha!

Boleslavští třetinu dohráli a šetřili síly do té třetí. V té se snažili hrát aktivně, což přineslo své ovoce. V osmačtyřicáté minutě našel Hes parádním pasem Radka Pořízka, který jel ze strany sám na Sklíbu. Celou akci zakončil parádní střelou, která vymetla pavučinky domácí brány a Boleslav šla opět do dvoubrankového vedení! Na rozdíl tří branek zvýšil o tři minuty později Zdeněk Borovec, který rychle obkroužil Sklíbovu bránu a prostrčil kotouč do brány pod betonem domácího gólmana.

Pověstného „bůra“ vstřelili Mladoboleslavští pět minut před koncem utkání. Vojtěch Sedmík obětavým skokem protlačil kotouč na Ivana Ďurače, který jel sám na bránu. Šikovný útočník Boleslavi zakončil svůj samostatný nájezd svižnou ranou mezi betony domácího gólmana a zvýšil už na 5:1! Další branka již nepadla, a tak se Boleslav mohla radovat z vysoké výhry a především – ze zisku tří bodů do tabulky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): -

Fanshop