Zápas - mládež 05. 12. 2015, Martin Stříbrný

Poctivá práce celého týmu a svěřenci Roberta Reichla se po právu radují

L i t v í n o v - Junioři Litvínova dnes odehráli další mistrovské utkání, ve kterém doufali v prolomení černé série porážek. To se jim proti Tygrům povedlo, když o osudu celého utkání rozhodli až minutu před závěrečnou sirénou!

26., 05.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
4 3
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Šíp, Vostárek – Kučera, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Hosnedl (Petruželka) – Bednář, Turek, Klinger, Arlt, Husa, Starosta – Pokorný, Šír, Kalfířt, Svoboda, Rubeš, Král, Gecko, Solenský, Černý, Zachar, Chlum, Hylena.


Reportáž

První větší šanci na svoje konto si připsali domácí, a to v deváté minutě utkání. Reichel vybojoval kotouč za bránou hostí a poslal ho na modru čárů volnému Brzkovi. Ten ho nahodil na bránu a Hosnedl ho vyrazil pouze před sebe. Tam na něj číhal Stříbrný, jenže jeho dorážka dlouhou rukou se mezi tři tyče brány nevešla. V sedmnácté minutě šli ale do vedení hosté! V přesilové hře vypálil na bránu domácích Gecko, odražený kotouč se dostal na hůl Zdeňka Krále, který neměl problém poslat kotouč do prázdné brány – 0:1.

V osmnácté minutě měli hosté možnost jít do dvoubrankového vedení, když měli k mání přesilovou hru. Místo zvýšení vedení se ale domácím podařilo vyrovnat. Kučera ujel spolu s Jaroslavem Šimečkem do přečíslení dva na jednoho, nakonec se ujal puku druhý jmenovaný a pěknou střelou nad rameno Hosnedla srovnal stav utkání – 1:1! Poté měli v tom samém oslabení domácí ještě jednu tutovou šanci, jenže ji nevyužili, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Vstup do druhé třetiny se povedl daleko lépe hostům, kteří dokázali využít přesilovou hru. Samuel Solenský nahodil kotouč na bránu Spěšného, kterou pěkně tečoval Radek Šír a domácí gólman byl bez šance - 1:2. V pětadvacáté minutě už bylo ale znovu vyrovnáno. Jaroslav Šimeček chvíli kouzlil s pukem za bránou, pak ho poslal přesně na hůl Tomáše Kučery, který dokázal z první trefit mezírku mezi betony přesouvajícího se Hosnedla – 2:2.

Ve třiatřicáté minutě udělali domácí velkou chybu ve vlastní přesilovce a Tygři šli opět do vedení! Tomáš Kučera upadl na útočné modré čáře a Samuel Solenský jel sám na domácí bránu. Liberecký šikula vyřešil samostatný únik pěkným blafákem, po kterém pouze zasunul kotouč za padajícího Spěšného – 2:3. Dvě minuty před koncem ale domácí opět vyrovnali. Ujfaluši tvrdě vypálil od modré čáry a Hosnedl vyrazil kotouč pouze před sebe. Tam ho do brány doráželo hned trio domácích, jako poslední se ho ale při cestě do sítě dotkl David Šesták, který se tak stal autorem vyrovnávající branky – 3:3!

Třetí třetina byla od obou týmů hodně v bojovném duchu. Šance se střídaly na obou stranách. V šestačtyřicáté minutě mohli jít Tygři do vedení, jenže Klinger ve vyložené pozici selhal. Dvě minuty před koncem měli hosté další obrovskou šanci, jenže Zachar minul prázdnou bránu, a tak o půl minuty později přišle trest. Josef Stříbrný ujel po pravém mantinelu hostující pětce, poslal kotouč před bránu na hůl Kristiana Reichla, kterému stačilo jediné – trefit prázdnou bránu. To se mu také povedlo, a tak se Litvínovští mohli radovat ze závěrečného trháku.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): (hlasitý smích a očividně ohromná radost z vítězství - pozn. red.) Dnes jsme konečně odehráli vítězný zápas. Bylo to po dlouhé době, takže z toho máme všichni ohromnou radost. Od kluků to bylo neskutečně odježděné, udělali mi fakt velikou radost!