Zápas - mládež 11. 12. 2015, Martin Stříbrný

Třinečtí potvrdili roli favorita a uštědřili Chemikům slušnou lekci

T ř i n e c - Litvínovští junioři zajížděli k utkání do Třince. Tam se střetli s tamní juniorkou, který si v letošní sezoně vede velmi dobře a pohybuje se na nejvyšších příčkách. Roli favorita Třinečtí potvrdili, a nakonec se radovali z vítězství 6:1. O jedinou branku Chemiků se postaral Josef Stříbrný.

27., 11.12.2015
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
6 1
  • Třetiny

    3:0, 2:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dudáček (Fendrich) – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Heider, Adámek – Petrák, Švaňa, Flok, Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík, Lacka, Miloš Roman, Christov, Murín, Pala.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek – Kučera, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelář, Jícha, Najman, Šimeček.


Reportáž

První třetina utkání se Chemikům vůbec nepovedla a Třinec v ní prakticky rozhodl o svém celkovém triumfu. První branku vstřelili Oceláři už ve čtvrté minutě. Patrik Hrehoráček se dostal s Bartkem do brejku dva na jednoho, a po pěkné přihrávce svého spoluhráče neměl problém poslat kotouč do sítě. Druhý puk za záda Spěšného prošel v deváté minutě. Do rány Zahradníčka od modré zasáhl Ondřej Kovařčík, který jej tečoval tak přesně, že hostující gólman nestihl zasáhnout.

O minutu později mohlo být sníženo. Stříbrný se po Šimečkově přihrávce dostal sám před Dudáčka, jenže jeho bekhendový pokus se neujal. Ve dvanácté minutě šli domácí do tříbrankového trháku. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu doputoval kotouč k Matěji Murínovi, a ten přesnou ranou překonal brankáře Litvínova.

Ani ve druhé třetině se nedokázali Litvínovští vzpamatovat a obdrželi v ní dvě branky. Na 4:0 zvyšoval v pětatřicáté minutě Alex Pisarik. Třinecký „veterán“ dostal pěknou přihrávku od Heidera a s klidnou hlavou poslal kotouč za záda přesouvajícího se Spěšného. Pověstného „bůra“ vstřelili domácí dvě minuty před koncem druhé třetiny! Vít Christov připravil hosty o kotouč v jejich obranném pásmu, vyjel s ním před branku a poslal jej do prázdné brány za dezorientovaného gólmana.

Třetí třetina se už hrála ve volnějším tempu, a také skončila vyrovnaným skórem – 1:1. O čestnou branku se postaral v pětačtyřicáté minutě Josef Stříbrný. Zkušený útočník Severočechů se dostal do rychlého kontru a v zakončení si hladce poradil s Dudáčkem. Brankový účet uzavřel ve 49. minutě Jakub Lacko. Ten se s pukem nepáral a z výhodné pozice tvrdě propálil Spěšného skrz jeho výstroj.