Zápas - mládež 12. 12. 2015, Martin Stříbrný

Vítkovice Chemiky nepodcenily, a nakonec se radují z vítězství 4:2

V í t k o v i c e - Moravský trip, ke kterému zajížděli junioři Litvínova, nedopadl pro Chemiky ani zdaleka podle představ. Po včerejší porážce s Třincem se dnes utkali Severočeši s Vítkovicemi. Ty nic nepodcenily a vyhrály 4:2. Litvínovští tak stále zůstávají na posledním místem.

28., 12.12.2015
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Šimeček (Kardinál) – Šendera, Adamík "C", Charvát, Ďurkáč, Rudl, Krčmář – Hartmann, Spratek, Malina,Žiak, Raška, Danielčak, Kmošek, Kafka "A". Trenér: Pavel Trnka.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek – Kučera, Stříbrný "A", Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši "A", Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček "C". Trenér: Jindřich Kotrla.


Reportáž

Litvínovským se nepovedl vstup do utkání, když už po čtyřech minutách museli vytahovat kotouč ze své svatyně. Kafka posunul kotouč na Lukáše Žiaka, který se efektivně obtočil kolem brány a zasunul kotouč za záda dezorientovaného Spěšného. Diváci nebyli dlouho svědky další šance ani branky, trvalo to až do devatenácté minuty. Spratek se prokličkoval skrz pásmo až před Spěšného, na toho si ale nepřišel. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení pro Vítkovice.

Druhá třetina nabídla brankové hody. V pětadvacáté minutě šli domácí do dvoubrankového trháku. Lukáš Žiak dostal puk přesně do pohybu a jel sám na Spěšného. Toho si krásně potáhnul, a nakonec zakončil do horní poloviny brány. Poté Vítkovice přestály oslabení a vstřelily další branku. Dominik Raška dostal kotouč na mezikruží a přesným zakončením zasadil Chemikům další ránu.

V šestatřicáté minutě se Litvínovští radovali z potřebného snížení. Petr Ujfaluši vystihl nepřesnou rozehrávku Vítkovic a stál sám před Šimečkem. Svou šanci vyřešil přesnou ranou nad rameno brankáře! Vítkovice se ale nenechaly zahanbit a už o devatenáct vteřin později se radovali i oni. Dominik Kafka se prosadil hned po vhazování a Severočeši museli opět dotahovat.

Ve třetí třetině se hrál otevřený hokej. Velkou šanci měl deset minut před koncem utkání Tomáš Kučera, jenže skvělý Šimeček podržel svůj tým. Takové štěstí už ale neměl v čase 52:37! Litvínovští přitvrdili hru, z čehož vznikla šance pro Josefa Jíchu, který propálil Šimečka. Chemici se hnali dopředu, za což mohli být tři minuty před koncem potrestáni pátým gólem. Žiak obral Kučeru o puk a jel si pro hattrick. Spěšný se ale vyznamenal. Další branka už nepadla, a tak se Vítkovice radovaly z vítězství 4:2!

Fanshop