Zápas - mládež 21. 12. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorostenci dotáhli juniory k vítězství nad favorizovaným Třincem

L i t v í n o v - Litvínovská juniorka odehrála utkání proti druhému týmu tabulky - Třinci. Do utkání za Chemiky nastoupili také čtyři hráči v dorosteneckém věku, z toho tři si odbyli premiéru v dresu juniorů. Všichni čtyři se bodově prosadili a velkou měrou tak vypomohli juniorce k vítězství nad silným Třincem.

29., 21.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
5 4
  • Třetiny

    3:1, 0:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek, Šefl – Havelka, Schmidmayer, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Helt, Ujfaluši, Jícha, Najman, Šimeček, Drašar.

  • Sestava hostů

    Fendrich (Loubal) – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Roman, Stránský, Heider, Adámek – Lacka, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Cienciala, Flok, Kovařčík, Kalus, Murín, Pala.


Reportáž

Litvínovští junioři odehráli utkání proti favorizovanému Třinci. Do utkání nasadili hned čtyři hráče ve věku starších dorostenců. Ani Třinečtí nehráli v plné sestavě, když do utkání poslali stejný počet starších dorostenců. Ti Litvínovští ale řádili hned od začátku. Ve druhé minutě oslovil zpoza brány David Drašar Davida Vostárka, který svižnou ranou tahem a s pomocí levé tyče brány poprvé v utkání rozvlnil síť třinecké brány.

Další střídání litvínovských dorostenců a další branka byla na světě. Karel Schmidmayer si vybral Davida Drašara, který pěknou ranou poslal kotouč za záda Fendricha. O tři minuty se radovala tentýž lajna a bylo to už 3:0! David Vostárek vypálil od modré čáry a Fendrich jeho kotouč vyrazil pouze před sebe. Na brankovišti stál dravý mladíček David Drašar, který v pádu dopravil kotouč za záda hostujícího gólmana.

Pět minut před koncem přišla šance pro Třinec, který měl k mání přesilovou hru, kterou využil. Kovařčík s Pisarikem si na modré čáře rychle vyměnili kotouč, nakonec ho poslali na hůl Michala Romana, který dělovkou z první poslal kotouč za záda Spěšného. Další branka v první třetině už nepadla, a tak se šlo do kabin za překvapivého vedení 3:1 pro Litvínov!

Ve druhé třetině přebrali otěže utkání Třinečtí, kteří za dvacet minuty hry srovnali stav utkání na 3:3. Na rozdíl jediné branky snižoval ve čtyřiatřicáté minutě Michal Kovařčík. Útočník Třince udělal rychlou kličku na střed a nádhernou ranou vymetl růžek domácí brány. O tři minuty později se hosté radovali potřetí. David Stránský byl dostatečně bystrý na brankovišti, když si všiml volného kotouče za zády Spěšného a dopravil ho do prázdné brány.

Třetí třetina byla opět jako na houpačce. K vidění byl skvělý hokej, který musel diváky na zimním stadionu Ivana Hlinky bavit. Ve čtyřiačtyřicáté minutě šli Litvínovští do jednobrankového vedení! Jaroslav Šimeček spolu s Josefem Stříbrným ujeli do brejku dva na jednoho, který po nahrávce svého spoluhráče zakončoval bekhendem druhý jmenovaný a Chemici si vzali zpět své vedení.

Pět minut před koncem bylo znova vyrovnáno. David Stránský si našel přihrávku svého spoluhráče na vrcholku kruhu a tvrdou ranou propálil domácího brankáře. Zdálo se, že utkání dospěje až do prodloužení, jenže Litvínovští dvě minuty před koncem rozhodli utkání ve svůj prospěch. Josef Stříbrný projel hřiště s kotoučem na hokejce, udělal kličku obránci a bekhendovou žabkou oslovil Martina Havelku. Ten dokázal i z těžkého úhlu trefit poloprázdnou bránu, a tak se jeho tým mohl radovat ze zisku tří cenných bodů!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Po bojovném výkonu jsme porazili favorizovaný Třinec. Po tom, jak jsme hráli před týdnem v Třinci, je to skvělé. Hlavně je to zásluha mladých kluků, kteří dnes s námi hráli. Bojovali, hráli velmi dobře. Začali jsme od těch maličkostí a jsem rád, že se nám to vyplatilo. Konečně se také prosadili střelci, kteří normálně branky nestřílí. (smích)

Fanshop