Zápas - mládež 07. 01. 2016, Martin Stříbrný

Junioři zabrali a naplno bodovali proti Mladé Boleslavi

M l a d á B o l e s l a v - Litvínovští junioři odehráli těžké utkání proti Mladé Boleslavi. V utkání dlouho prohrávali, nakonec ho však naklonili na sovu stranu a vyhráli po velké přestřelce 6:4!

31., 07.01.2016
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
4 6
  • Třetiny

    2:0, 1:3, 1:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Groh (Kořínek) – Mašek, Uřídil, Tůma, Žalud, Marček, Červinský – Průšek, Prokop, Musliu, Brzák, Pätoprstý, Rypar, Borkovec, Pořízek, Planý, Dančišin, Sedmík, Motloch.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Jonák, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek- Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček.


Reportáž

V první třetině, stejně jako v celém utkání, se hrál ofenzivní hokej. Velkou šanci měli chemici už ve třetí minutě, když Stříbrný jel sám na Kořínka, jenže ten se na jablkách načapat nenechal. Mladoboleslavští udeřili poprvé v sedmé minutě utkání. Milan Paruška uvolnil svou přihrávkou Radka Pořízka, který zametl kotouč do prázdné brány a jeho tým šel do vedení.

Poté přišli samostatné úniky na obou stranách. Ve dvanácté minutě se utrhl Havelka, jenže svou krásnou akci neodkázal zakončit brankou. O dvě minuty později jel na Spěšného Musliu, jenže ani hostující gólman se nenechal nachytat. Patnáct vteřin do konce třetiny šli do dvoubrankového vedení domácí! Pořízek krásně uvolnil Lukáše Motlocha, který dokázal z první trefit poloprázdnou bránu.

Prvních pět minut druhé třetiny se hrál skvělý hokej, ze kterého vzešel jeden gól do sítě Litvínova. Tomu předcházeli obrovské šance Brzka a Stříbrného, jenže Groha byl proti snížení. V pětadvacáté minutě šli domácí do vedení 3:0! Po krásné kombinaci svých spoluhráčů se podruhé v utkání dokázal prosadit Lukáš Motloch. Z tohoto vedení se Boleslav neradovala příliš dlouho. V osmadvacáté minutě prosadil v přesilové hře Kristian Reichel a bylo to 1:3.

Tentýž hráče se dokázal v krátkém časovém sledu prosadit i podruhé, když se mu to povedlo o necelé čtyři minuty později. Josef Jícha přihrál kotouč na Kristiana Reichla, který se nemýlil. Litvínovští se v závěru třetiny nadechli k obrovskému tlaku, ze které vzešla vyrovnávající branka! Po přihrávce Brejžka se do úniku dostal Josef Jícha a pěknou střelou upravil stav utkání na 3:3.

Ve třetí třetině se už rozhodlo o tom, kdo bude tím šťastnějším a z utkání získá tři důležité body. Deset minut před koncem utkání naklonili jeho osud na svou stranu chemici, kteří se dostali do vedení. Šimeček propasíroval kotouč na pronikajícího Josefa Stříbrného, který se v úniku nemýlil. Dvoubrankové vedení si Severočeši zajistili tři minuty před koncem utkání. Po kombinaci se dostal ke střele Petr Ujfaluši, na jehož ránu neměl Groh nárok.

V závěru utkání se často vylučovalo, Boleslav měla k mání přesilovou hru čtyři na tři, a tak se uchýlila k power-play. V něm přihrál v brejku Stříbrný kotouč na Petra Ujfalušiho, který prázdnou bránou nepohrdl a pošesté v utkání rozvlnil síť domácí brány! Deset vteřin před koncem dokázala Boleslav ještě korigovat na 4:6, o což se postaral Jakub Planý, který svou brankou uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Fanshop