Zápas - mládež 09. 01. 2016, Martin Stříbrný

Liberečtí Tygři kousali, jenže chemici se nedali a opět vítězí

L i b e r e c - Skvělé utkání odehráli Litvínovští junioři na ledě libereckých Tygrů ve Svijanské aréně! Utkání bylo od samého začátku až do konce vyrovnané, po závěrečné siréně ovšem svítilo na světelné tabuli skóre 3:4, a tak se chemici mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů.

32., 09.01.2016
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    1:2, 0:2, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hosnedl (Petruželka) – Bednář, Turek, Klinger, Mečíř, Divila, Tržický – Pokorný, R. Šír, Kalfiřt (C), Rubeš, Král, Gecko, Solenský, Svoboda, Kačírek, Burda, Paločko, Chlum

  • Sestava hostů

    Sklíba (Spěšný) – Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek – Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmeař, Jícha, Šimeček (C)


Reportáž

Litvínovští junioři odehráli strhující utkání proti libereckým Tygrům. Ti kousali od samého začátku, jenže jako první musel kotouč z branky lovit liberecký Hosnedl. Jan Chmelař využil chybné rozehrávky Tygrů a milimetrové přesnou ranou z bezprostřední blízkosti brány pod horní tyč poslal svůj tým do rychlého vedení. O minutu později mohli chemici slavit druhou branku, jenže Hosnedl vypíchl kotouč pronikajícímu Reichlovi.

V desáté minutě se celkem překvapivě podařilo skórovat domácím. Zdeněk Král našel krásnou přihrávkou Jakuba Kalfiřta, kterému nezbylo nic jiného, než trefit prázdnou bránu. Ještě před koncem první třetiny se hostům podařilo dostat zpět do vedení. Jan Chmelař byl faulován v úniku a měl možnost trestného střílení. To s přehledem proměnil, když propálil Hosnedla a Litvínovští šli podruhé v utkání do vedení.

Ve druhé třetině přebrali otěže utkání Litvínovští, kteří si v ní vytvořili komfortní náskok. V pětadvacáté minutě to bylo už o dvě branky pro chemiky. Josef Stříbrný krásnou žabkou v úniku dva na jednoho uvolnil Petra Ujfalušiho, který se z dobré pozice nemýlil. O tři minuty později to bylo už 4:1! Kristian Reichel se dostal do dobré pozice v oslabení a krásnou ranou k tyči zasadil Tygrům další ránu.

Stejně jako se dařilo Litvínovu ve druhé třetině, tak v té třetí kralovaly domácí Šelmy. Ty snížily po čtyřech minutách hry ve třetí třetině na rozdíl dvou branek. Paločko křižnou přihrávkou v přesilové hře vyšachoval domácí obranu ze hry a Michael Klinger trefil poloprázdnou bránu. Pět minut před koncem utkání domácí snížil na rozdíl jediné branky! Tomáš Tržický vypálil z blízka nepříliš tvrdě, jenže Sklíbovi prošel kotouč skrz výzbroj do brány a bylo zaděláno na drama. To také přišlo, jenže domácím se skórovat už nepodařilo, a tak se Litvínovští mohli radovat ze zisku tří bodů za vítězství 4:3.