Zápas - mládež 16. 01. 2016, Martin Stříbrný

Junioři zabrali a porazili Hradec 4:1! Dvakrát se trefil nováček Vébr

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli utkání proti Hradci Králové. Chemici rozhodli o svém vítězství ve třetí třetině, kterou vyhráli 3:1. Dvě branky v utkání zaznamenal nováček v dresu juniorů Zdeněk Vébr.

34., 16.01.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo Královští lvi Hradec Králové
HC VERVA Litvínov Královští lvi Hradec Králové
4 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brejžek, Šíp, Vostárek – Havelka, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček, Vébr.

  • Sestava hostů

    Vomáčka (Veselý) – Hroudný, Lier, Košář, Bureš, Havránek, Veselý, Piegl – Zahradník, Malík, Hnik, Miškář, Drašnar, Michálek, Matějček, Orság, Gančařík, Pilař, Pavlík.


Reportáž

V první třetině se hrál vyrovnaný hokej, mírně navrch měli domácí. Ve třetí minutě mohli jít chemici do vedení, jenže Jaroslav Šimeček tváří v tvář hostujícímu gólmanovi neuspěl. V páté minutě už to domácím ale vyšlo! Josef Stříbrný krásnou kolmicí vysunul Zdeňka Vébra, který se pěknou kličkou a následným zasunutím kotouče mezi nohy gólmana trefil v prvním utkání za litvínovské juniory. Další branka ve zbytku třetiny už nepadla, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Litvínov.

Druhá třetina příliš hokejové krásy nenabídla. Nepadla v ní ani jedna branka, a tak i po ní šly oba týmy do kabin za jednobrankového vedení pro chemiky. Největší šanci ve druhé třetině měli domácí ve dvaatřicáté minutě. Stříbrný procpal kotouč pod hokejkou obránce na Šimečka, který si vylámal zuby na betonu Vomáčky. Kotouč se odrazil na brankoviště, kde si ho dojel Zdeněk Vébr, jenže ani on nedokázal překonat Vomáčku.

Třetí třetina byla ze všech nejzajímavější. Během dvou minut rozhodli domácí o svém vítězství. Nejprve se v osmačtyřicáté minutě prosadil podruhé v utkání novic Zdeněk Vébr. Litvínovský mladíček dostal krásnou nahrávku od Bárdoše a z bezprostřední blízkosti propálil Vomáčku skrze betony. V čase 48:14 už to bylo o tři branky! Jaroslav Šimeček vytěžil z krásné kombinace svých spoluhráčů, když nakonec zakončoval do prázdné brány.

Poté bylo k vidění několik kulturních vložek. Vše načal Martin Havelka, který tvrdě ale čistě atakoval dva protihráče, Pavlík si na bitku s ním ale netroufl. Pět minut před koncem utkání se pokusil Malík k bitce vyprovokovat Stříbrného, jenže ten rukavice neshodil, a tak se místo něj ihned po vhazování popral Šesták. Domácí obránce ukázal hostujícímu hráči, co si může a nemůže dovolit, uštědřil mu několik ran, položil ho na zem, a pak ho s rozbitým nosem poslal do kabin. Dvě minuty před koncem bylo na řadě druhé kolo. Do imaginárního ringu se proti sobě postavil Šíp a Gančarčík. I toto „kolo“ vyhrál domácí bijec, a tak se Litvínovští mohli radovat z vítězství i v této disciplíně.

V poslední minutě utkání byly k vidění ještě dvě branky. Půl minuty před koncem utkání trefil prázdnou bránu po kombinaci se Šimečkem Jan Bárdoš. Patnáct vteřin před koncem utkání dostali hosté možnost přesilové hry, kterou bleskurychle využili a vzali Spěšnému čisté konto. To mu ale nemuselo příliš vadit, jelikož jeho tým vyhrál zaslouženě 4:1!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): -.