Zápas - mládež 21. 01. 2016, Martin Stříbrný

Další vítězství! Junioři opět zabrali a udělali další krok k play-off

B u d ě j o v i c e - Litvínovští junioři se dnes představili na ledě Motoru České Budějovice. Utkání měli Litvínovští po celou dobu ve svých rukou. V závěru si sice utkání zkomplikovali, nakonec ale svou výhru stvrdili brankou do prázdné brány a mohou se tak radovat z dalších důležitých tří bodů!

35., 21.01.2016
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kváča (Spáčil), Svoboda, Farka, Žáček, Klinecký, Michal, Benda, Radoš – Fencl, Doktor, Šuhaj, Sloboda, Točík, Šulek, Samohejl, Rob, Pixa, Panáček.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek, Šefl – Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček.


Reportáž

Vstup do utkání měli lepší hostující chemici, kteří nepouštěli Budějovice do pásma a navíc se jednou prosadili. V páté minutě měli domácí přesilovou hru, ta jim spíše uškodila, než prospěla, když v ní poprvé inkasovali! Agilní Josef Stříbrný projel celým pásmem Motoru, a nakonec zasunul kotouč za padajícího Kváču. Ve zbytku třetiny si žádný z týmu nevytvořil sebelepší šanci, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Litvínov!

Ve druhé třetině hýřili chemici velkou aktivitou. Aktivně napadali a vytvářeli si šance. Ty také přicházeli, vzešel z nich ale „pouze“ jeden gól. O ten se Litvínovští postarali v sedmatřicáté minutě. Karel Šefl se prohnal pásmem domácích, přihrál Reichlovi, který ještě vylepšil pozici pro Petra Ujfalušiho. Ten společně s pukem i Kvačou doklouzal za brankovou čáru, branka byla uznaná a Severočeši šli do dvoubrankového vedení. To si také do konce třetiny pohlídali a do kabin šel tak Litvínov s nadějným vedením 2:0.

Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Nejprve měli diváci možnost k vidění snížení domácího Motoru. Dominik Točík vypálil v přesilové hře, jeho ránu ještě mírně před bránou tečoval hostující obránce a Spěšný byl bez šance. Další šanci si už Budějovice nevytvořili, navíc se pokusili o power-play, ve které ještě jednou inkasovali. V čase 58:29 zamířil obloučkem před celé hřiště přesně do prázdné brány Jaroslav Šimeček, který uzavřel brankový účet dnešního utkání a stvrdil výhru svého týmu 3:1!

Fanshop