Zápas - mládež 28. 01. 2016, Martin Stříbrný

JUN: Chemici nezvládli závěr utkání a prohráli s Piráty 1:2

L i t v í n o v - Litvínovští junioři se dnes utkali s chomutovskými Piráty. Utkání bylo vyrovnané, nakonec se po gólu v 53. minutě radovali ze zisku tří bodů hostující hráči. Jedinou branku Litvínova vstřelil Petr Ujfaluši.

38., 28.01.2016, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
1 2
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Jonák, Franc, Březák, Brejžek, Šíp, Šefl – Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Schmidmayer, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček, Vébr.

  • Sestava hostů

    Lukeš (Danylec) – Meliško, Páleník, Blaha, Hierman, Hlaváček, Lidák – Wágner, Polák, Krivošík, Dimitrov, Tůma, Adámek, Tupý, Kellerstein, Rindoš, Köver, Strunz.


Reportáž

První třetina utkání nebyla pro domácí příliš povedená. V prvních pěti minutách si chemici vytvořili dvě tutovky, jenže je nevyužili a pět minut před koncem první třetiny byli potrestáni. Tupý vyhodil kotouč do středního pásma, aby mohl vystřídat. Kotouče si ale nikdo nevšímal, a tak se ho ujal František Wágner, který jel z úhlu sám na Spěšného. Rozhodl se vypálit po zemi mezi betony a kotouč se se štěstím mezi betony došoural do brány. Zbytek úvodní třetiny nic zajímavého nenabídl, a tak šli Piráti do kabin za jednobrankového vedení.

Ve druhé třetině dostali domácí druhý dech a pořádně zavařovali Lukešovi. To neslo své ovoce, když se dokázali prosadit v sedmadvacáté minutě. Litvínovští se dokázali prosadit v přesilové hře! Březák po zdlouhavé kombinaci nahodil kotouč na bránu, tam kotouč ještě tečoval Brejžek a Lukeš vyrazil kotouč pouze do strany. Tam stál pohotový Petr Ujfaluši, který s chladnou hlavou z první poslal kotouč do poloprázdné brány. Ve zbytku třetiny byli pány na ledě domácí, jenže Lukeše se jim už podruhé překonat nepovedlo, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Ve třetí třetině se hrál hokej nahoru dolu, větší šanci na rozhodnutí měli domácí. Ti dostali k mání v osmačtyřicáté minutě dlouhou přesilovku pět na tři, kterou ale využít nedokázali, a nakonec inkasovali. Sedm minut do konce vstřelili Piráti vítěznou branku! První ránu Kövera vyrazil Spěšný pouze na hůl Filipa Krivošíka, který poslal kotouč do prázdné brány. V závěru utkání navíc domácími byla odepřena možnost power-play, když rozhodčí poslal domácí sporným rozhodnutím do čtyř a bylo jasné, že tři body získají hostující hráči Chomutova.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Bylo to dobré utkání, kluci hodně bojovali. My jsme si prohráli zápas přesilovkou pět na tři, kterou jsme neodkázali využít. Měli jsme hrozně moc šancí a mohli jsme to zlomit na naší stranu. Bohužel jsme dostali hloupého góla, který rozhodl. Nakonec nás zase zařízlo rozhodnutí rozhodčího, který nás minutu a půl do konce utkání poslal do čtyř. Faul to podle mě nebyl a troufám si říct, že nás poškodil.