Zápas - mládež 06. 02. 2016, Martin Stříbrný

Litvínovští junioři po bojovném výkonu vybojovali s Rytíři jeden bod

L i t v í n o v - Litvínovští junioři se postavili proti Rytířům z Kladna. Utkání bylo až do samého konce velice vyrovnané, a nakonec dospělo až do prodloužení. V něm poslal sudí Litvínov do oslabení, ve kterém rozhodl kladenský japonský reprezentant Yuki Miura.

40., 06.02.2016, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
2 3p
  • Třetiny

    0:0, 1:2, 1:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Jonák, Franc, Březák, Brejžek, Šíp, Šefl – M. Havelka, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Drašar, Ujfaluši, Jícha, Šimeček, Schmidmayer.

  • Sestava hostů

    Ptáček (Zázvorka) – D. Havelka, Malý, Chládek, Matula, Zelingr – Piovarči, Slánský, Křepelka, Patyk, Čermák, Schildhabel, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Janeček, Miura, Kružík.


Reportáž

První třetina vyrovnaného utkání mezi juniory Litvínova a Kladna branku nepřinesla. Největší šanci v ní měli domácí. Ve třetí minutě zápasu dostal skvělou průnikovku před celé hřiště od Karla Šefla David Drašar, který jel sám na Ptáčka. Domácí mladíček udělal rychlý pohyb tělem a vypálil. Jeho rána byla velice svižná, jenže orazítkovala pouze pravou tyč hostující brány. Další větší šance k vidění nebyla, a tak se šlo do kabin za bezbrankové remízy.

Ve druhé třetině měli diváci možnost k vidění tři branky. V polovině utkání padla ta první, a to do sítě Spěšného. Domácí obrana udělala fatální chybu a Daniel Kružík jel sám na bránu. Nakonec krásně vypálil a zamířil přesně do levého růžku brány. O dvě minuty později to bylo o dvě branky pro hosty. Křešimír Schildhabel nahodil kotouč od mantinelu v přesilové hře na bránu a Patrik Spěšný si smolně srazil kotouč do vlastní sítě. Po této brance Litvínovští ožili a ještě před sirénou se jim podařilo snížit. Puk se po ose Stříbrný – Březák dostal až k Martinu Brejžkovi, který pohotově obkroužil Ptáčka a zasunul kotouč do sítě.

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, více z něj měli ale domácí, kterým se pět minut před koncem utkání podařilo vyrovnat. Josef Stříbrný dojel vyhozený kotouč a přihrál ho na kruhy na čepel Petra Ujfalušiho. Domácí útočník vypálil a kotouč se mezi betony Ptáčka dostal do sítě. Další branka už nepadla, a tak se šlo do prodloužení. V něm poslal rozhodčí domácí do oslabení tři proti čtyřem a Kladno rozhodlo. Kružíkovu střelu vyrazil Spěšný pouze do strany, kde stál pohotový Yuki Miura, který dorazil kotouč do prázdné brány, čímž ukončil dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): Další odmakaný zápas od kluků. Mnoho šťávy jsme dali do utkání se Slavií a dnes to bylo trochu znát. Kluci ze sebe vymáčkli vše, co momentálně mohli. Utkání s Kladnem rozhodli naše nevyužité přesilové hry. Škoda, že jsem v prodloužení neproměnili svou šanci a potvrdilo se pravidlo, nedáš-dostaneš. Je to škoda, pro nás by měl ten bod navíc cenu zlata, ale tak to chodí.

Fanshop