Zápas - mládež 24. 02. 2016, Martin Stříbrný

Oslabený tým juniorů se neprosadil a podlehl Kometě 0:3

B r n o - Oslabený tým juniorů vyrazil do Brna s velmi omlazenou sestavu, jelikož chybělo hned několik tradičních opor. V utkání to bylo znát, když si Litvínovští nevytvořili mnoho brankových příležitostí a Brno mělo utkání pod svou kontrolou. Kometa nakonec zvítězila 3:0, čímž si pojistila účast v play-off, chemikům se naopak vyřazovací boje o kus vzdálili.

43., 24.02.2016
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Slavíček (Gerža) – Furch, Mikyska, Švejda, Štancl, Sedláček, Kubeš, Kupčík – Lunter, Dvořák, Nováček, Horký, Garčic, Pokorný, Havránek, Kratochvíl, Boltvan (C), Grünwald, Hroudný.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Spěšný) – Franc, Březák, Brejžek, Šíp, Urbánek, Šefl – Sklenička, Helt, Stříbrný (C), Bárdoš, Ujfaluši, Bečvář, Chmelař, Jícha, Schmidmayer.


Reportáž

Do utkání vstoupili Litvínovští ve velmi prořídlé a omlazené sestavě, jelikož jim několik opor chybělo. Také to tak vypadalo v první třetině, ve které kralovali Brněnští. První velkou šanci měl Nováček, jenže z pravého kruhu si na Sklíbu nepřišel. Poté během půl minuty spálili obrovské šance Horký s Havránkem a hostující gólman stále držel svůj tým. V závěru první periody mohl poprvé změnit skóre domácí Havránek, jenže napoprvé ani napodruhé nepřekonal Sklíbu, který tak podržel svůj tým.

Co se nepovedlo domácím v první třetině, to rychle napravili v té druhé. V čase 20:37 se Kometa radovala z první branky utkání! Dvořák nabil do předbrankového prostoru Dominiku Pokornému, který z blízka propálil brankáře Litvínova – 1:0. Po této obdržené brance se hosté trochu osmělili a vytvořili si první větší šanci v utkání. Kapitán Litvínova Stříbrný projel středním pásmem až do útočného pásma a stál tváří v tvář domácímu gólmanovi. Slavíček ovšem předvedl skvělý zákrok a také ukázal, co v něm je.

Pět minut před sirénou měli Litvínovští další velkou šanci. Po chybě brněnské obrany se sám na mezikruží zjevil Jan Bárdoš a vypálil. Kotouč z jeho čepele se tvářil velmi nadějně, Slavíček ale předvedl parádní zákrok a udržel jednobrankového vedení svého týmu! Minutu a půl před koncem druhé třetiny se prosadili domácí podruhé a zasadili hostům velkou ránu. Havránek vysunul najíždějícího Jakuba Boltvana, který stál sám před Sklíbou. Rychle vypálil a jeho svižná střela skončila až za zády hostujícího gólmana – 2:0. Další branka už nepadla, a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení brněnské Komety.

Ve třetí třetině se hra Severočechů úplně rozplynula a Brněnští si v poklidu došli pro tři body. Velký krok k nim udělali hned ve třiačtyřicáté minutě utkání, když vstřelil třetí branku utkání. Štancl vysunul do brejku Dominika Pokorného, který jel sám na Sklíbu. Toho propálil rychlou ranou zápěstím a připsal si svou druhou branku v utkání – 3:0. O minutu později mohlo být s chemiky ještě hůře, jenže Švejda blafákem na Sklíbu nevyzrál. Další branka v utkání už nepadla, a tak se Kometa radovala z vítězství 3:0, kterým definitivně zpečetila svůj postup do play-off!

Fanshop