Zápas - mládež 04. 09. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorost se v prvním zápase sezony nedokázal gólově prosadit

P r a h a - Starší dorostenci Litvínova dnes odstartovali novou sezonu. Jejich prvním soupeřem sezony byla pražská Slavia. Domácí Pražané dokázali vyhrát první třetinu 3:0, tentýž náskok si již do konce utkání pohlídali, a mohou se tak radovat ze zisku tří bodů.

1., 04.09.2015
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    3:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Patera (Kodad) – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Šmíd, Šantrůček, Wünsch – Matějka, Bajer, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Hnát, Šergl, Patočka, Grim, Šilhan

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Kožnar) – Macháč, M. Havlík, D. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Vopat, Vébr, Vaněk, Drašar, Myšák, Bečvář, Leitner, Pavlíček, Helt, Kordule.


Reportáž

První třetina sezony se starším dorostencům Litvínova absolutně nepovedla, když ji prohráli vysoko 0:3. První branka do svatyně Šimona Havlíka padla v šesté minutě. Pražané se prosadili v přesilové hře, konkrétně Eric Fiala. Druhá branka padla ve 14. minutě, když se na brance podílel opět Eric Fiala. Zmiňovaný útočník poslal kotouč na přední tyč na čepel Tomáše Vilduemetz, který dobrou pozicí nepohrdl. Třetí zásah zasadili Slavisté o pouhých šestadvacet vteřin později. Vít Šantrůček napřáhl na modré čáře, vypálil tvrdou ránu, a jeho střela se zastavila až v síti za litvínovským Šimonem Havlíkem.

Druhá třetina nenabídla ani zdaleka to, co ta první. Ani jeden tým se v ní nedokázal prosadit. Kvalita hry byla často snižována častými vyloučeními, kterých bylo v této třetině až až. Rozhodčí rozdali ve druhé periodě celkem deset dvouminutových trestů a je až k neuvěření, že ani jeden tým své přesilové hry nedokázal využít. Největší šanci třetiny měli v osmatřicáté minutě hráči pražské Slavie, když měli možnost přečíslení dva na jednoho, jenže Kern a ani dorážející Šergl nedokázali překonat vynikajícího Havlíka!

Třetí třetina se nesla v duchu udržení výsledku, což se také hráčům Slavie perfektně podařilo. Svůj náskok tří branek z první třetiny si dokázala pohlídat, a tak se mohla radovat z prvního bodového zisku v letošní sezoně, a také z čistého konta jejího gólmana Jiřího Patery. Největší šanci této třetiny měli také hráči Slavie, a to když se krátce po začátku třetiny utrhl z trestné lavice Vildumetz a upaloval sám na Šimona Havlíka. Brankář Litvínova se opět zaskvěl, když dokázal domácího útočníka vychytat.