Zápas - mládež 26. 09. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorostenci se dále trápí, dnes si na ně vyšlápla Slavia

L i t v í n o v - Osmé utkání v řadě prohráli starší dorostenci Litvínova a situace již začíná být vážná. Opět to nebyl žádná strhující porážka, ale porážka o dvě branky, která mrzí. Jediné góly Severočechů v dnešním utkání vstřelili Fili Helt a Jan Bečvář.

8., 26.09.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 4
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Kožnar) – Urbánek (C), Kučera, Havlík D., Macháč, Havlík M., Cikánek, Hipius – Klika, Helt, Leitner, Bečvář, Myšák, Drašar, Vopat, Vaněk, Pavlíček, Ineman

  • Sestava hostů

    Patera (Pánek) – Krásný, Steinocher, Šmíd, Duda, Wünsch, Šantrůček – Vildumetz, Šteiner, Matějka (C), Kern, Patočka, Netolický, Šilhan, Fiala, Šergl, Marek


Reportáž

První třetina nabídla zvláštní hokej. Téměř celou třetinu si ani jeden tým ne a ne vytvořit nějakou šanci, ze které by dokázal skórovat. Vše se změnilo až v úplném závěru první periody. V čase 18:18 se poprvé diváci na ZS Ivana Hlinky dočkali gólu, k jejich smůle do brány domácího týmu. Tomáš Vildumetz využil nepozornosti domácí obrany, která ho nechala na dvakrát dorážet kotouč do brány, což se mu nakonec povedlo, a stal se tak prvním střelcem dnešního utkání.

Devětapadesát vteřin před koncem první třetiny hosté udeřili podruhé. Hostující Šergl se dobře zorientoval před Havlíkem, přesným pasem našel Jakuba Šilhana, který již neměl problém dostat kotouč do odkryté klece. Domácí to ale v této třetině nezabalili a šestnáct vteřin před koncem se radovali ze snížení. Filip Helt se dostal do dobré střelecké příležitosti, když se ocitl sám před Paterou, a ranou do horní části brány vstřelil branku.

Druhá třetina neměla takovou kvalitu, jako ta první. Příčinnou toho bylo pravděpodobně časté kouskování hry v podobě citlivých vyloučení. Ve druhé třetině si domácí připsali celkem šest trestných minut, stejně tak i hráči Slavie, jenže ani jeden tým svou početní výhodu nedokázal zužitkovat, a tak se šlo i do třetí třetiny za jednobrankového vedení pro Pražany.

Třetí třetina nebyla na góly tak chudá, jak ta druhá. V sedmačtyřicáté minutě se domácím povedlo vyrovnat. Jan Bečvář využil chyby obranné dvojice Slávistů a dostal do skvělé střelecké pozice před Paterou. Domácí útočník nic nevymýšlel a tvrdou ranou mezi betony Patery málem protrhl síť. Vyrovnaný stav vydržel „pouze“ sedm minut. Matouš Patočka si připsal kuriózní branku, a to když jeho nahození Havlík hledal dlouho, než ho nakonec našel za svými zády v bráně. Domácí to ještě zkoušeli v šesti, čehož využil Tomáš Vildumetz, který dokázal trefit odkrytou bránu a uzavřel tak účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Je to stále dokola furt stejná písnička. Dostáváme góly z brankoviště a neproměňujeme své vyložené šance. Myslím, že tomu pořád něco chybí, ty zápasy jsou pořád jak přes kopírák. Ty góly z brankoviště dostáváme proto, že ti kluci nejsou schopni našemu gólmanovi pomoci, což je špatně.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Trenér HC Slavia Praha: Věděli jsme, že Litvínov ještě nevyhrál, a že bude dnes hodně bojovat. To se potvrdilo a hrál výborně, často se dostával do dobrých šancí. My jsme dělali mnoho chyb. Nakonec jsme to utkání dotáhli do dobrého konce, ale myslím, že to dnes bylo hodně i o tom štěstíčku.