Zápas - mládež 10. 10. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorost podlehl na domácím ledě Rytířům z Kladna 3:5

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci se i nadále trápí, když ani v dnešním utkání nedokázali zvítězit. Chemici padli na vlastním ledě proti Kladnu 3:5. O jediné branky Severočechů se postarali David Drašar, Štěpán Urbánek a Zdeněk Vébr.

12., 10.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
3 5
  • Třetiny

    1:2, 1:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík (Havlík Š.) – Macháč, Havlík D., Kučera, Urbánek (C), Hipius, Cikánek – Klika, Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašar, Myšák, Vaněk, Helt, Kordule, Leitner, Pavlíček.

  • Sestava hostů

    Blažek (Zázvorka) – Haspeklo, Šíma, Kučera J., Veber, Müller, Kiml, Smrž – Řepka, Sagan, Březina, Svoboda, Kouba, Kučera M., Kalaj, Husarik, Kubík, Pejchal (C)


Reportáž

První třetina byla od obou týmů útočně odehraná, k vidění byly tři branky. Ta první hned po dvou minutách hry. Jakub Kučera přesnou ranou vymetl pavučinky Kovaříkovy brány a Kladenští šli do vedení. Z toho se radovali pouhých deset minut. Pěknou kombinaci předvedli Štěpán Urbánek a Zdeněk Vébr, když druhý jmenovaný už zakončoval do poloodkryté brány. Hosté šli ale ještě před koncem třetiny podruhé do vedení. Hostující kapitánTadeáš Pejchal zužitkoval práci svých spoluhráčů, když střelou z lehké pozice skóroval.

Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej, ze kterého vzešly dva góly. Vstup do třetin se povedl lépe Kladnu, když už po dvou minutách skórovalo. Kladenští vytvořili před Kovaříkem velkou skrumáž, v té se nejlépe zorientoval Adam Kubík, který se jako poslední dotkl kotouče při cestě do brány. Naději pro svůj tým vykřesal ve vlastním oslabení David Drašar. Zmiňovaný útočník se prosmýkl kolem u mantinelu obráncům a jel na Blažka, kterého si pěkným blafákem vychutnal a poslal kotouč za jeho záda!

Ani třetí třetina nebyla chudá na branky, když v ní byly k vidění rovnou tři. Deset minut před koncem utkání se po chybě domácích obránců ve vlastním oslabení ujal kotouče Tadeáš Pejchal, předložil černou gumu pro Pavla Řepku, který se nemýlil. Tři minuty před koncem utkání korigoval na rozdíl jediné branky kapitán domácího výběru Štěpán Urbánek, který ranou od modré rány málem protrhl síť. Jenže Litvínovští se vyrovnání už nedočkali, navíc ještě jednou inkasovali. Adam Kubík v čase 58:54 nahodil kotouč na domácí klec, a ten nikým netečovaný skončil v síti. Tato branka byla v utkání poslední, a Kladenští se tak mohli radovat ze zisku tři cenných bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Chovám všechen respekt k soupeři, ale dnes to bylo další darované vítězství. Těžko se pracuje s kluky, kteří o to nestojí a nemají o to zájem.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Petr Kasík (HC Kladno): Jsem hodně rád, že jsme dnes vyhráli. Kluci celý zápas bojovali. Odehráli jsme to dnes tak, jak jsme potřebovali a jsem s tím spokojený. Dnešní výhry si cením, jsem za ní moc rád.