Zápas - mládež 23. 10. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorost Litvínova podlehl Slavii po jedenácti gólové přestřelce

P r a h a - Starší dorostenci Litvínova nezvládli mistrovské utkání na ledě Slavie Praha. Chemici po velké přestřelce nakonec podlehli vysoko 7:4. O branky Severočechů se postarali Schmidmayer, Vopat, Vébr a Vaněk.

15., 23.10.2015
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
7 4
  • Třetiny

    2:3, 3:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Patera (Kodad) – Krásný, Steinocher, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka, Fiala, Vildumetz, Kern, Šteiner, Netolický, Marek, Šergl, Patočka, Kohút, Šilhan.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Kovařík) – Macháč, M. Havlík, D. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vebr, Vaněk, Myšák, Bečvář, Pavlíček, Helt.


Reportáž

Bláznivou první třetinu předvedly oba týmy. Nejprve se do rychlého dvoubrankového vedení dostali domácí hráči. První branku obstaral Jan Kern, a to když milimetrově přesnou střelu z mezikruží nad rameno Havlíka rozvlnil síť. Druhá branka padla ve třetí minutě. Steinocher našel na pravém kruhu volného Davida Matějku, který propálil vše, co mu stálo v cestě a bylo to již o dvě branky.

Hosté nic nezabalili a ještě v tentýž třetinu skóre otočili. V osmé minutě korigoval na rozdíl jediné branky Lukáš Vopat. Mladý hráč Litvínova si našel volný kotouč před domácí svatyní a poslal ho za záda slávistického gólmana. Ve třinácté minutě už bylo srovnáno, postarala se o to Karel Schmidmayer, který rovnou z vhazování překonal Pateru. V sedmnácté minutě už hosté vedli! Kryštof Vaněk využil skvělého čtení hry Inemana, který vypíchl kotouč domácím bekům a poslal ho do úniku Vaňkovi. Hostující útočník nájezd vyřešil svižnou ranou mezi betony Patery a bylo to 3:2 pro Severočechy.

Druhá třetina se ovšem hostům hrubě nepovedla, když ji prohráli vysoko 0:3. Ve třiadvacáté minutě nádherně vyřešili protiútok Šergl a David Kohút, když druhý jmenovaný bekhendem překonal Havlíka. Vedoucí branku Slavie vstřelil přesně v polovině utkání Eric Fiala, který dostal výbornou přihrávku od Patočky zpoza brány a pěknou ranou tahákem poslal puk do sítě. Pátá branka Slavie do brány Litvínova padla o čtrnáct vteřin později! David Matějka si našel volný kotouč, který se k němu dostal po nepřesvědčivém zákroku Havlíka, a s klidnou hlavou vstřelil pověstného „bůra“.

Vstup do třetí třetiny se opět povedl lépe hráčů pražské Slavie. David Matějka stál na konci parádní souhry svého týmu, když propálil litvínovského gólmana. Poslední branku svého týmu vstřelil tři minuty před závěrečnou sirénou Eric Fiala, který přečíslení dva na jednoho zakončil sám a udělal dobře, když dostal kotouč rychlou střelou za záda nešťastného Havlíka. Ovšem ani toto nebyla poslední branka utkání, jelikož o tu se postaral litvínovský Zdeněk Vébr. Ten si parádně vyměnil kotouč se Schmidmayerem a uzavřel účet dnešního utkání.