Zápas - mládež 30. 10. 2015, Martin Stříbrný

Starší dorost propadl na ledě Indiánů, když podlehl vysoko 1:11

P l z e ň - Po dobrých výkonech se Litvínovští starší dorostenci představili na ledě Plzně s cílem získat nějaký bod. To ovšem nevyšlo, nakonec z toho byla potupná dvouciferná porážka 1:11. O jedinou branku Chemiků se postaral David Drašar.

17., 30.10.2015
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
11 1
  • Třetiny

    0:0, 5:0, 6:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Krasanovský (R. Červenka) – Kvasnička, Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Čada, Čechura – Váňa, Rubner, Pour, Chalupa, Kodýtek "C", M. Červenka, Eret, D. Roubal "A", V. Kovařík, Penc, Hanzlík "A", J. Roubal.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (41. J. Kovařík) – Macháč, M. Havlík, D. Havlík, Kučera, Urbánek "C", Hipius, Cikánek – Ineman, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Vaněk, Drašar "A", Myšák, Bečvář "A", Pavlíček, Helt.


Reportáž

První třetinu odehrály oba týmy v dobrém tempu. Na obou stranách byli k vidění šance, víc jich měli pravděpodobně domácí Indiáni. V desáté minutě ujeli Plzeňané do rychlého kontru. Celou akci ovšem překombinovali a poslední, kdo se dotkl kotouče, byl Kodýtek. Jenže než stihl domácí útočník vypálit, obránci Litvínova ho dojeli a kotouč mu odebrali.

Druhou velkou šanci utkání spálili hosté v sedmnácté minutě v přesilové hře. David Drašar dostal parádní přihrávku před bránu a vystřelil. Jeho razantní ránu ale dokázal parádním zákrokem hostující brankář vykopnout do rohu kluziště. Ještě v tentýž minutě měli velikou šanci Indiáni. Chalupa v oslabení ujel celé hostující pětce a jel sám na Šimona Havlíka. Pokusil se o bekhendový blafák, jenže ten brankář Chemiků přečetl a kotouč lapil. Nic víc se už v první třetině neodehrálo, a tak šly týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Jak byla první třetina na branky chudá, tak ta druhá přesně naopak. Domácí Indiáni v ní dokázali nasázet hned pět branek, kterými rozhodli o svém vítězství v utkání. Poprvé šli do vedení ve čtyřiadvacáté minutě. Plzeňané se natlačili do brankoviště, v něm se nejlépe zorientoval Matěj Chalupa, který se jako poslední dotkl kotouče při cestě do brány.

Druhá branka padla přesně v polovině utkání. Indiáni šli po faulu Petra Pavlíčka do přesilové hry, kterou bleskurychle dokázali využít. Šimon Havlík neodkázal zkrotit tvrdou ránu Kvasničky, kterou vyrazil pouze před sebe. Tam stál dobře postavený Petr Kodýtek, který již neměl problém dorazit kotouč do prázdné brány. Třetí branka padla o tři minuty později. Josef Roubal přihrál na kruhy najíždějícímu Vojtěchu Kovaříkovi, který přesnou ranou poslal svůj tým do ještě větší vedení.

To nejkrutější pro Chemiky přišlo až ve čtyřicáté minutě utkání. Nejprve se Indiáni prosadili v čase 39:06 počtvrté. Matěj Chalupa opět ukázal, jaký je bojovník, když podruhé v utkání dokázal z těžké pozice došťourat kotouč do brány a bylo to 4:0. Pověstného „bůra“ stihli domácí vstřelit ještě ve druhé třetině. Patnáct vteřin do konce třetiny se po krásné individuální akci prosadil Jakub Pour a bylo to už o pět branek.

Do třetí třetiny vystřídal nešťastného Havlíka v brankovišti Severočechů Jakub Kovařík. Bohužel pro hostující celek ani tento gólman neměl příliš velké štěstí, když už po čtyřiačtyřiceti vteřinách musel lovit puk z brány. Chalupa ujel po levé straně, ideálně si počkal na najíždějícího Petra Kodýtka a naservíroval mu kotouč před prázdnou bránu. Český reprezentant v dresu Plzně neměl problém poslat kotouč do sítě a zvýšit vedení svého týmu už na rozdíl šesti branek.

Poté se během minuty zapotili gólmani na obou stranách. Nejprve neodkázal Filip Helt poslat kotouč za záda rychle se přesouvajícího Krasanovského. O pětačtyřicet vteřin poději se mohl radovat David Kvasnička, jenže jeho střela se po několik tečích zastavila na břevně Kovaříkovy brány. Nemusel ovšem příliš dlouho smutnit. Nenápadná rána Davida Kvasničky neměla gólové parametry, jenže jeden z hráčů Litvínova si srazil kotouč do brány, a tak se Kvasnička mohl radovat už ze sedmé branky svého týmu.

Aby toho neměli hosté málo, přišla další branka Plzně, navíc v oslabení. Kodýtek vyhrál v útočném pásmu buly na Marka Rubnera, který nad ničím neváhal a okamžitě vypálil. Jeho tvrdá rána se zastavila až v síti Kovaříkovy brány. Ani toto skóre nevydrželo příliš dlouho, když se o minutu později dočkali první branky také hosté. David Drašar se natlačil před Krasanovského a rychlým forhendovým blafákem ho překonal.

Indiány ani branka Drašara nezastrašila a i nadále pokračovali ve střílení branek. Devátou branku Plzně vstřelil David Roubal, a to když se trefil po brilantní kombinaci svých spoluhráčů. Desátou branku vstřelil dvě minuty před koncem zápasu opět David Roubal. Mladý útočník se dokázal prosadit po krásné individuální akci. Nakonec se na stadionu Plzně čepovala jedenáctka. Devatenáct vteřin před koncem zápasu zaznamenal hattrick Petr Kodýtek, který dokonal zkázu Chemiků v oslabení.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ivan Vlček (HC Plzeň 1929): Čekali jsme, že to ze začátku nebude jednoduché, Litvínov dobře bránil. Poslední výsledky měly dobré. První třetina byla vyrovnaná, ale pak jsme to zlomili a byli jsme prostě lepší.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Jedna velká ostuda a nedisciplinovanost z naší strany. Nevím, co k tomu říct. V první třetině to byl naprosto vyrovnaný zápas, dobrý výkon z naší strany. Od druhé třetiny to byla jen naše nedisciplinovanost a jedna velká ostuda.