Zápas - mládež 31. 10. 2015, Martin Stříbrný

Skvělé utkání v podání staršího dorostu a zasloužená výhra proti Pirátům

L i t v í n o v - Po včerejší porážce staršího dorostu, kdy schytal obrovský debakl na ledě Plzně, dnes odehráli skvělé utkání a zvítězili na domácím ledě proti silným Pirátům 5:4. Uvidíme, zdali toto ceněné vítězství proti rivalovi nakopne Chemiky do dalších bojů v soutěži.

18., 31.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
5 4
  • Třetiny

    2:2, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Š. Havlík – Macháč, M. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašár, Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Pavlíček, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Pavlát – Buchtela, Procházka, Dvořák, Novák, Studený, Hajič – Köver, Kulich, Lauko, Chlán, Palička, Krivošík, Stínil, Hřebíček, Dejmek, Svoboda, Koblížek, Šilar.


Reportáž

Domácí zaznamenali skvělý vstup do utkání, i když tomu nic nenasvědčovalo. Po včerejší drtivé porážce se čekalo, že budou hrát domácí opatrněji. Ve druhé minutě usedl na trestnou lavici Dominik Havlík a čekalo se, že Piráti udeří. Jenže Litvínovští ani v oslabení nezahodili myšlenky na vstřelení branky, což se jim také vyplatilo. Marek Havlík přesným pasem před bránu našel volného Jana Bečváře, který se ranou mezi betony gólmana nemýlil.

Hra pokračovala a ve třinácté minutě přišlo další oslabení pro domácí hráče. Když se jim povedlo skórovat v prvním oslabení, proč ne ve druhém. Neskutečné se stalo skutečným. Chemici se dokázali prosadit i v dalším oslabení a šli do dvoubrankového vedení. Karel Schmidmayer zužitkoval chybu hostujícího gólmana Pavlát, který chtěl rychlou rozehrávkou pomoci svým spoluhráčům. Jenže puk poslal pouze na hůl domácího útočníka, který s ranou do prázdné brány neměl žádný problém.

Piráti ovšem nic nezabalili a ještě v tentýž třetině stáhli dvoubrankové manko. V šestnácté minutě se radovali poprvé. Po nahrávce Hřebíčka vyzkoušel gólmanovu pozornost Filip Krivošík, který se po chybě domácího gólmana radoval z branky. Osm vteřin před koncem třetiny bylo vyrovnáno. Domácí se neodkázali dostatečně zorientovat před Havlíkem, čehož využil opět Filip Krivošík, který ranou do horní části brány vstřelil svou druhou branku v utkání.

Jak dobrý měli start do třetiny domácí, do té druhé nikoliv. V čase 24:01 stál na konci parádní akce svých spoluhráčů Ondřej Buchtela, který ranou z bezprostřední blízkosti propálil Havlíka, a Piráti šli poprvé v utkání do vedení. Své vedení drželi Chomutovští až do osmatřicáté minuty. V ní se k puku na levém kruhu dostal Marek Havlík, který propálil tvrdou ranou bezmocného gólmana Chomutova.

Začátek třetí třetiny se hrál nahoru dolu, k vidění během prvních pěti minut byly dvě branky. Nejprve šli do vedení 4:3 Litvínovští. Helt s Vébrem ujeli celé pětce Chomutova a jeli sami na Pavláta. Celou akci zakončoval do prázdné brány Zdeněk Vébr, který poslal svůj tým do jednobrankového vedení. O deset vteřin později bylo opět srovnáno. Tomáš Koblížek dokázal po nahrávce Stínila opět propálit Šimona Havlíka a bylo to 4:4.

Ani tento stav nevydržel příliš dlouho, pouze s tím rozdílem, že ta další branka byla již vítězná. Utkání se rozhodlo v čase 47:35 gólem Litvínova. Po krásné kombinaci Lukáše Vopata a Josefa Myšáka zakončoval první jmenovaný, který přesně mířenou střelou mezi betony Paláta rozhodl o tom, že jeho tým dnes zvítězí. Nic podstatného se už neodehrálo, a tak se Litvínovští mohli radovat ze zisku důležitých tří bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Za náš dnešní výkon si myslím, že jsme si ty body určitě zasloužili. Pořád to není ono, i když oproti tomu výkon s Plzní, ten dnešní byl fantastický. Za tu bojovnost jsme dnes vyhráli zaslouženě.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov):Toto utkání mělo velkou kvalitu. Domácí dnes získali zaslouženě tři body. Byli agresivnější, chtěli zřejmě více vyhrát a dali o gól víc.