Zápas - mládež 21. 11. 2015, Martin Stříbrný

Litvínovští nezvládli domácí utkání proti pražské Slavii

L i t v í n o v - Ani druhé utkání proti pražskému soupeři nezvládli starší dorostenci, když podlehli hráčům Slavie vysoko 3:8. Velký podíl na tomto debaklu má nezvládnutá třetí třetina, ve které Severočeši prohráli vysoko 0:3.

22., 21.11.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
3 8
  • Třetiny

    1:3, 2:2, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík Š. (Kovařík) – Macháč, Havlík M., Havlík D., Kučera, Urbánek (C), Hipius, Cikánek – Nídl, Schmidmayer, Ineman, Vopat, Vébr, Drašar (A), Myšák, Vaněk, Helt, Kumov, Pavlíček, Bečvář (A).

  • Sestava hostů

    Patera (Kodad) – Krásný, Steinocher, Melovič, Vobořil, Duda, Šmíd, Šantrůček – Matějka (C), Bajer, Fiala, Vildumetz (A), Kern, Šteiner (A), Netolický, Zídek, Šergl, Kohút, Šilhan.


Reportáž

Prvních deset minut utkání se oba týmy spíše oťukávaly. V desáté minutě přišla první přesilovka utkání, kterou si zahráli hráči Slavie. S touto příležitostí si poradili Slávisté náramně, když přesilovou hru využili už po dvaadvaceti vteřinách! Hosté doslova vymíchali obranou čtyřku Litvínova, když ji rozebrali a celou akci zakončil ranou do prázdné brány Václav Žídek - 0:1. O dvě minuty později se Slávisté radovali z druhé branky. Tomáš Vildumetz se na modré čáře vyhnul domácím bekům a jel sám na Havlíka. Samostatný únik vyřešil tvrdou ranou mezi betony gólmana – 0:2.

Likvidace domácího výběru pokračovala i nadále, když už v šestnácté minutě vedli o tři branky. Po krásné akci svých spoluhráčů se ke kotouči dostal Jan Šergl a ranou k levé tyči rozvlnil síť – 0:3. V sedmnácté minutě se dočkali přesilové hry i domácí, kterou dokázali využít a snížit na rozdíl dvou branek. Pražané se nedokázali pořádně zorientovat před svým gólmanem, čehož využil David Drašar, který z mezikruží dokázal propálit Jiřího Pateru – 1:3.

Cílem domácích ve druhé třetině bylo snížit deficit dvou branek, což se jim velmi rychle povedlo, když se už v čase 22:38 radovali ze snížení. Helt jel spolu s Vébrem na Pateru, celou akci pokazili, když zapomněli puk za sebou. Ten si ovšem z druhé vlny dojel Jan Bečvář a pěknou ranou nad rameno gólmana snížil na – 2:3. Slávisté si to ovšem nenechali líbit a už o minutu později byl rozdíl opět dvoubrankový. Po spolupráci s Šerglem se ranou z mezikruží prosadil David Kohút - 2:4.

V osmadvacáté minutě byla k vidění na zimním stadionu Ivana Hlinky k vidění další branka. Bohužel pro domácí tým a jeho fanoušky na stadionu do klece Šimona Havlíka. David Šteiner zůstal osamocen před Havlíkem a pěkným blafákem rozvlnil síť – 2:5. Domácí nic nezabalili a ještě před koncem druhé třetiny snížili opět na rozdíl dvou branek. Jan Bečvář a Štěpán Urbánek se utrhli do protiútoku a po pěkné nahrávce svého spoluhráče se prosadil prvně jmenovaný – 3:5.

Třetí třetina nevyšla domácí vůbec podle jejich představ. Ve čtyřiačtyřicáté minutě se hosté radovali z šesté branky. David Šteiner si našel volné místo před Havlíkem a mířenou střelou do horní části brány překonal gólmana Litvínova – 3:6. O deset minut později už to začínalo zavánět debaklem, jelikož hosté se opět prosadili. Jan Šergl zužitkoval tlak svého týmu, když se po dlouhém zámku v útočné třetině dostal k volnému kotouči a svižnou ranou nad Havlíkovo rameno skóroval – 3:7.

Aby toho neměli domácí málo, Slávisté se prosadili ještě jednou. V čase 57:24 se jako poslední hráč hostí radoval Jan Kern, když ani on z dobré střelecké pozice nezaváhal a překonal bezradného Šimona Havlíka. Poslední dvě minuty odehráli hosté v přesilovce 5 na 3, tu ale nevyužili, a tak po závěrečné siréně svítil na světelné tabuli stav – 3:8.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Ani zdaleka jsme dnes nenavázali na včerejší výborný výkon proti Spartě. V dnešním utkání jsme dělali šílené chyby v obraně. Dalo by se to popsat jako "den otevřených dveří". Pár šancí jsme měli, ale všechny jsme trestuhodně zahodili. Nezasloužili jsme si dne vyhrát.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Dnešní utkání proti Litvínovu se nám povedl. Od začátku utkání jsme vedli a dá se říct, že jsme si ho celou dobu hlídali.