Zápas - mládež 26. 11. 2015, Martin Stříbrný

Podkrušnohorské derby vyznělo lépe pro Karlovy Vary

K a r l o v y V a r y - Již několikáté podkrušnohorské derby sehrály starší dorosty Karlových Varů a Litvínova. Tentokrát tento souboj vyzněl lépe pro domácí Vary, které dokázaly Chemiky udolat 4:2, když o svém vítězství rozhodly ve třetí třetině. O branky Litvínova se postarali Myšák a Helt.

23., 26.11.2015
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:2, 1:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Grančarov (Beran) – Kunc, Klejna, Bernáth, Štaif, Vápeník (A), Hrůša, Pátek – Petrov, Hotěk, Kurfürst, Horký (A), Slabý, Bečka, Prošek, Šála, Pastyřík (C), Chodounský, Kaňkovský, Halberštát, Tlačil.

  • Sestava hostů

    Havlík Š. (Kovařík) – Urbánek (C), Havlík M., Kučera, Macháč, Havlík D., Cikánek, Hipius – Bečvář (A), Helt, Vébr, Drašar (A), Myšák, Schmidmayer, Vopat, Kumov, Vaněk, Pavlíček, Nídl, Ineman.


Reportáž

První třetina utkání mezi Karlovými Vary a Litvínovem nabídla pěkný hokej s mnoho šancemi, a také třemi góly. V sedmé a deváté minutě měly velké šance domácí Vary, jenže Havlík s vypětím všech sil držel čisté konto. Litvínovští se ale oklepali a v patnácté minutě šli poprvé v utkání do vedení! Josef Myšák se po pěkné kombinaci své týmu dostal do dobré střelecké pozice a ranou z levého kruhu překonal Grančarova.

Oba týmy si střelný prach šetřily na závěr první dvacetiminutovky. V devatenácté minutě šli hosté již do dvoubrankového vedení. První pokus Inemana dokázal Grančarova ještě vyrazit, na dorážku Filipa Helta byl už ale krátký. V čase 19:13 se Karlovarští dočkali překvapivého snížení na 1:2. Stalo se tomu tak po nádherné individuální akci Matěje Kurfürsta, který se protáhl skrz litvínovskou obranu a táhlou střelou překonal Havlíka.

V šestadvacáté minutě se po ráně Drašar rozezvučely prostory KV Areny, když zvonila tyč Grančarovy brány. Tři minuty před koncem druhé třetiny se Varům podařilo vyrovnat. Jan Bečka si párkrát vyměnil kotouč s Proškem, až nakonec dostal kotouč do litvínovské brány a bylo vyrovnáno. Minutu a půl před koncem třetiny mohli jít hosté opět do vedení, jenže Beran nevyřešil svůj únik ideálně, když mu nakonec Klejna odpálil kotouč z hole.

Třetí perioda rozhodla o tom, kdo si z dnešního utkání odnese tři důležité body. Ve třiačtyřicáté minutě vstřelily vítěznou branku Karlovy Vary! Pastyřík poslal kotouč do brejku na Dominika Šálu, který pěknou střelou překonal Havlíka. Čtvrtou a poslední branku svého týmu vstřelil čtyři minuty před koncem utkání Jan Bečka. Karlovarský forvard zužitkoval pěknou kombinaci Proška a Slabého, když vše zakončil svižnou ranou mezi betony přesouvajícího se Šimona Havlíka.